Як їдять насіння Чіа: корисні властивості, протипоказання, як правильно вживати, рецепти для схуднення

Все більшої популярності в світі набирають зерна Чіа, відомі своїми корисними властивостями. У натуральному продукті міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, які сприяють оздоровленню організму, ефективному схудненню, налагодженню роботи органів шлунково-кишкового тракту. Головне — необхідно знати правильне дозування. Тому фахівці дають безліч рекомендацій про те, як є насіння Чіа.

опис

Чіа — гірська рослина, найбільш поширене на території Південної і Центральної Мексики, Південної Америки та Австралії. На сьогоднішній день воно все більше і більше набирає популярності і в країнах Європи. І це не дивно, адже продукт є ефективним засобом для позбавлення від зайвих кілограмів, прекрасно очищають організм і живить його цінними вітамінами, рослинним білком і кальцієм.

Як вживати насіння Чіа

Також варто відзначити: чим менше температурної обробки проходить продукт, тим більше його корисних властивостей зберігається. Тому професіонали рекомендують використовувати зерна в якості добавок до страв. Денна доза не повинна перевищувати 2 чайних ложок. Якщо ви готуєте чай на основі Чіа, допускається не більше 3 чашок в день.

для оздоровлення

Фахівці радять перед вживанням замочувати насіння через деяку їх специфіки:

  • видаляються шкідливі сполуки фітіновой кислоти;
  • вода «розкриває» доступність корисних компонентів в організм;
  • в такому вигляді зерна легше проковтнути;
  • вживаючи продукт в сухому вигляді, його необхідно запивати великою кількістю води і, потрапляючи в шлунок, він вбирає всю рідину, що може спровокувати проблеми з шлунково-кишкового тракту.

Замочувати зернятка необхідно на 2 години: на 1 ст. л. продукту знадобитися стакан води. Також насіння можна подрібнити в кавомолці і використовувати при приготуванні різних страв і випічки.

Найкраще застосовувати свіжоприготовані насіння, так як жири в складі можуть окислюватися і знизити рівень корисності. Зберігати їх потрібно в герметичній тарі в холодильнику.

Чіа дозволені до регулярного вживання протягом тривалого періоду. Вони ефективно очищають організм, мають очисними властивостями, підвищують рівень імунної системи, служать профілактикою багатьох захворювань, а також допомагають скинути зайву вагу. За відгуками споживачів, насіння рідко викликають алергічні реакції.

Вживати зерна Чіа в їжу можна багатьма способами:

  1. Кисіль. 1 ч.л. насіння залити 200 мл гарячої води, накрити кришкою, залишити на 1,5 години. Далі необхідно прокип’ятити напій протягом 3 хвилин, остудити. Кисіль готовий до застосування. Дозволено не більше 2 порцій в день.
  2. Каша. 2 ч.л. зерен засипати в кипляче молоко (250 мл), варити 2-3 хвилини. Приправити до смаку. Не більше 1 порції в стуки.
  3. Десерт. 2 ч.л. мелених зерен змішати з 40 грамами рідкого меду. Вживати можна, запиваючи чаєм або молоком.
  4. Коктейль. 1,5 ч.л. Чіа додати в стакан кефіру або йогурту, перемішати. Можна залишити на 2 години або залишити в холодильнику на всю ніч.

Подрібнене насіння також послужать відмінним доповненням до свіжих салатів, супів, каш і випічці. Їх можна змішувати з горіхами, додавати в десерти, посипати торти.

Для схуднення

Для бажаючих схуднути Чіа стане відмінним помічником. Зерна багаті клітковиною і здатні надовго усунути почуття голоду, даруючи тривале насичення. Що входять до складу амінокислоти і омега сприяють усуненню в’ялості шкіри, даруючи їй пружність і еластичність, без виникнення розтяжок.

Ще один ефективний засіб для схуднення в домашніх умови — маринований імбир. У статті ви зможете докладніше дізнатися про його корисні властивості, рецепти для скидання зайвих кілограмів, а також прочитати відгуки дівчат.

Як правильно вживати Чіа для схуднення:

  1. Дієтичний напій. Залити 2 ч.л. зерен 250 мл окропу, дати настоятися годину. Якщо ви використовуєте мелений продукт, необхідно скоротити процес замочування до 20 хвилин. Рекомендоване дозування: по 1 склянці напою 3 рази на добу за півгодини до прийому їжі.
  2. У сухому вигляді. За 20 хвилин до їжі з’їдати 5 грам насіння, запиваючи склянкою теплої води.
  3. Каші. У миску додати 2 ч.л. Чіа і 2 ст.л. вівсяних пластівців, перемішати. Залити 200 мл окропу, накрити кришкою і дати настоятися годину. Приправити до смаку. Відмінний варіант для щоденного сніданку.

Також, за відгуками дівчат, досить ефективним вважається проведення розвантажувального дня. Виконувати таке розвантаження можна щотижня. 1 ст.л. насіння додати в літр кефіру, перемішати, поставити на ніч у холодильник. З’їдати порційно — не більше 200 мл кожні 3 години. Не забувайте про водний баланс — необхідно за день випивати не менше 2 літрів рідини.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector