Як відключити морозильну камеру в холодильнику Атлант: розморозити морозилку в двокамерному, інструкція

Модельний ряд побутових приладів відрізняється функціональністю, системою охолодження, місткістю відсіків, наявністю додаткових можливостей. Керівництво користувача містить інформацію, як відключити морозильну камеру в холодильнику Атлант з урахуванням особливостей системи управління. При виконанні профілактичних робіт рекомендується враховувати режим роботи техніки.

Як правильно відключити морозильну камеру в холодильнику Атлант

Як розморозити морозильну камеру Атлант

В процесі експлуатації холодильника з’являються крихти від продуктів, виникають другорядні запахи. Сигналом до того, що потрібно розморозити морозилку Атлант з крапельної системою охолодження, є утворення криги завтовшки 7-10 мм. Сніг, що накопичився в морозильній відсіку, погано проводить тепло, призводить до порушення роботи приладу.

Як розморозити морозильну камеру Атлант самостійно

Морозильна камера в холодильнику Атлант розділена на 3 сектора, в яких спостерігається різна температура. Відсіки розділені перегородками, уздовж яких розташовані трубки охолодження.

Сніговий шар утворюється при частому відкриванні дверцят камер, пошкодженої ущільнювальної гумі. Розморожування морозильної камери Атлант проводиться після виключення. При збиранні агрегату рекомендується керуватися інструкцією. Щоб виключити пошкодження корпусу, трубок з холодоагентом, забороняється відколювати відталий лід. Для прибирання приладу з крапельної системою охолодження потрібно підготувати:

  • відро;
  • вентилятор (для прискорення танення);
  • рушники;
  • губку.

При наявності спеціальної ємності для відтавання воду з неї потрібно виливати у міру накопичення. Поки в морозильній камері відтає полій, можна почистити нагнітач тиску відсіку і перевірити цілісність ущільнювача. Шматки льоду в нижній частині відсіку відвалюються самостійно.

Нижнє відділення розморожується просто. Для прискорення збирання використовується гаряча вода, в якій змочується губка. Обдути відсік можна вентилятором або феном. Під впливом струменя теплого повітря прискорюється танення. Після остаточної прибирання льоду, просушування холодильник підключається до мережі живлення з встановленим в нульове положення термостатом.

Перед тим як укласти продукти, рекомендується перевірити термін придатності. Метод збирання з використанням теплої води і вентилятора дозволяє прибрати основну масу льоду, прискорити процес.

У приладах з типом сухої розморожування No Frost рекомендується проводити щорічну планову очистку.

Принцип роботи цього типу побутових приладів заснований на роботі вентилятора, який рівномірно розподіляє в камерах охолоджене повітря.

Волога випаровується, конденсується, а холодильник самостійно розморожується, контролюючи танення. Головною перевагою таких холодильників є відсутність необхідності ручного очищення. Догляд за обладнанням вимагає уважності. Щоб уникнути помилок, які можуть призвести до виходу з ладу, забороняється використовувати гострі предмети, окріп.

Як відключити морозилку

Панелі управління в двокамерному приладі бувають різного типу. Щоб відключити морозилку в холодильнику з механічним типом управління, потрібно повернути ролик регулювання температури морозилки до значення 1, а потім повністю відключити, приклавши незначне зусилля.

Після цього заходу потрібно викласти продукти, що знаходяться в відсіках, залишити відкритими дверцята. Відтавати полій потрібно протягом 3-4 годин. Час очищення залежить від обсягу утворилася криги. Ящики, полки та інші знімні деталі потрібно промити, а стінки камер протерти губкою, змоченою в оцтовому розчині або соку лимона.

Після просушування і провітрювання відсіків продукти повертають на місце і включають побутовий прилад. Щоб вимкнути морозильники Атланта, оснащеного електронною панеллю управління, потрібно натиснути крайню ліву кнопку, поруч з якою знаходиться малюнок відкритих дверей. Після активації гасне індикатор, що відображає роботу відсіку. При повторному натисканні камера відновлює роботу через 5 хвилин.

Ссылка на основную публикацию