Як зробити шугарінг в домашніх умовах: рецепт приготування з лимоном, лимонною кислотою, оцтом

Позбутися від небажаної рослинності на тілі в сучасному світі не складає труднощів. Одним з найбільш ефективних методів є цукрова епіляція. Рецепти карамельної пасти прості в приготуванні, тому кожна дівчина легко зможе зробити шугарінг в домашніх умовах.

Правила приготування цукрової суміші

Основним правилом в приготуванні суміші є повний контроль над процесом готування. Якщо ви переварите цукор, карамель швидко затвердіє і провести процедуру буде неможливо. Кожен рецепт готується по-своєму, але є загальні рекомендації:

  1. Вибирайте великий цукор. Мелена пудра і дрібний пісок погано карамелізіруется, що значно ускладнює процес.
  2. Для пасти з додаванням лимонного соку підійде концентрат у вигляді сухої суміші або ж лимонні кубики льоду.
  3. При варінні на плиті використовуйте нержавіючі ємності.

    Важливо! В емальованому або тефлоновим посуді паста підгоратиме.

  4. Переливати готову суміш в іншу ємність слід відразу після приготування. Коли паста затвердіє, зробити це дуже складно.

Порада! Після приготування суміші для шугаринга не поспішайте відчайдушно очищати ємність від слідів пасти. Замочіть каструльку в теплій воді на 20-40 хвилин, і липкий шар розтане сам по собі.

рецепти пасти

Щоб приготувати суміш для цукрової епіляції в домашніх умовах, можна скористатися одним із запропонованих рецептів пасти.

З лимоном

У класичний склад входять:

  • білий цукор — 10 ст. л .;
  • лимон — 0,5 шт .;
  • вода — 1 ст. л.

Щоб приготувати пасту, дотримуйтесь простий інструкції:

  1. Видавити сік лимона в нержавіючу ємність. Якщо цитрус невеликий, використовуйте не половину, а цілий.
  2. Далі туди ж засипаємо цукор і наливаємо воду.
  3. Ставимо на повільний вогонь і постійно помішувати. Цукор повинен повністю розчинитися.

    Порада! Якщо вода вже закипіла, а цукровий пісок не розчинився, залиште ємність з вогню і помішуйте до отримання однорідної консистенції.

  4. Варити пасту слід на повільному вогні до карамельного кольору. Приблизно через 3-4 хвилини після того, як вміст ємності закипить, зачерпніть ложкою невелику кількість сиропу і занурте в склянку з холодною водою. Якщо карамельний шматочок загус, але м’який, як пластилін — паста готова. Якщо ж вона тягнеться, як гумка — продовжити варити. Перевіряти суміш на готовність слід кожні 15-30 секунд.
  5. Готову пасту перелити в баночку і остудити.
Також читайте:  Шугарінг готової пастою будинку: як правильно робити, що це таке, плюси і мінуси

Ознайомитися з класичним рецептом пасти для шугаринга можна на відео.

З лимонною кислотою

Замінити лимонний сік можна порошкоподібною аналогом. Важливим моментом є правильно підібране кількість лимонної кислоти. Якщо її буде недостатньо, паста вийде жорсткіша і не податлива, не володітиме необхідною в’язкістю. Для приготування суміші потрібно:

  • вода — 2 ст. л .;
  • цукор — 6 ст. л .;
  • лимонна кислота — ½ ст. л.

Далі потрібно виконати прості дії:

  1. Всі інгредієнти з’єднати в нержавіючої каструльці і поставити на плиту.
  2. Прогріти вміст одну хвилину і відставити з вогню на 10 хвилин, при цьому весь час помішуючи.
  3. Повернути ємність на грубку і варити близько 4 хвилин помішуючи, і перевіряючи готовність, опускаючи краплю суміші в холодну воду.

паста для шугаринга з лимонною кислотою

Більш докладно спосіб приготування пасти для шугаринга з лимонною кислотою можна подивитися на відео нижче.

У мікрохвильовці

Якщо немає бажання стояти біля плити за варінням пасти, швидким спосіб є її приготування в мікрохвильовій печі.

Крім цього особливістю такого рецепта є повна відсутність води. Для втілення в життя швидкого рецепта необхідно:

  • мед — ¼ склянки;
  • цукор — 1 склянка;
  • лимонний сік — ¼ склянки.

Порада! Краще використовувати рідкий мед — його набагато простіше змішувати з іншими інгредієнтами.

  1. З’єднати всі компоненти в керамічної ємності та ретельно перемішати.
  2. Поставити суміш в мікрохвильову піч на найвищу потужність.
  3. Через 15 секунд дістати і ретельно розмішати, позбавляючись від утворилися бульбашок.
  4. Ще раз відправити в мікрохвильовку на 15 секунд і повторити маніпуляцію. Продовжувати до тих пір, поки суміш не прийме колір і консистенцію рідкого меду.
  5. Перевірити готовність можна зубочисткою (визначити тягучість пасти) або ж капнув трохи суміші в холодну воду.
Також читайте:  Як користуватися пристроєм місце в перший раз: принцип дії, протипоказання, основні рекомендації, особливості застосування епілятора

Важливо! В даному випадку пасту не обов’язково переливати в іншу баночку — її можна відразу готувати в необхідної ємності. Але не варто використовувати м’який пластик — під дією гарячої цукрової суміші він легко деформується.

З оцтом

Чи не для всіх підходить паста з лимонним соком або кислотою. Наприклад, дівчатам, які страждають алергічною реакцією на даний компонент такі рецепти суворо протипоказані. Також не рекомендується використовувати такі рецепти в літній період, коли шкіра схильна до впливу ультрафіолетових променів, лимонний сік робить її тільки більш чутливою.

Але все це не приводи відмовляти собі в проведенні естетичної процедури. Приготувати склад для цукрової епіляції можна і без лимона з використанням звичайного оцту або яблучного 6%. Для цього потрібно:

  • цукор — 6 ст. л .;
  • оцет (6%) — 1 ст. л .;
  • вода — 2 ст. л.

Спосіб приготування практично не відрізняється від попередніх:

  1. Всі інгредієнти з’єднати і поставити на мінімальний вогонь на піч до закипання.
  2. Вимкнути плиту і помішувати протягом 8-10 хвилин до отримання однорідної маси.
  3. Запалити конфорку знову і варити пасту до повної готовності.

зберігання

Після проведення процедури в домашніх умовах у вас напевно залишиться велика кількість цукрової пасти. Не варто поспішати її викидати, адже через пару тижнів буде потрібно повторення шугаринга.

Готова паста відмінно зберігатися, якщо дотримуватися деякі умови:

  1. Використовуйте пластикову або силіконову тару — в таких ємностях суміш менше прилипає до стінок.
  2. Важливо дотримуватися повну герметичність — чим щільніше буде закрита кришка, тим менше ймовірність, що в баночку потрапить повітря або вода.
  3. Зберігайте пасту в прохолодному місці — ідеальним варіантом буде нижня полиця холодильника або ж тумбочка.
  4. Не залишайте пасту у ванній, де досить висока вологість.

Порада! При повторному використанні пасти підігрійте її на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не доводьте вміст ємності до кипіння, так як вже готова суміш може перетравитися.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector