Цвітна капуста: рецепти приготування | Що сьогодні на друге? |

tsvetnaya-kapusta-retsepty-prigotovleniya2019-02-11

Що можна приготувати з кольорової капусти? Рецепти страв з цвітної капусти

Цвітну капусту додають в салати і рагу, з неї роблять суфле і запіканки, варять супи, обсмажують, відварюють, консервують і, звичайно ж, їдять сирою в складі салатів і гарнірів. Якщо ви віддаєте перевагу теплову обробку, то вибирайте спосіб приготування, при якому зберігається максимум корисних речовин. Обсмажувати кольорову капусту краще в клярі на сильному вогні, в суп додавати в самому кінці, відварювати буквально пару хвилин, щоб не переварити. Наші рецепти допоможуть вам вибрати найбільш корисні страви з цвітної капусти і правильно їх приготувати.

дієтичний суп

Такий суп підійде жінкам, що стежить за своєю фігурою, людям, що дотримують пост, і як вегетаріанське блюдо. Він має ніжну легку структуру з вираженим смаком літніх овочів. Крім того, цей суп містить кукурудзу, а супи з кукурудзою трохи солодкі, і саме ця якість в них подобається дітям.

Складові:

  • кольорова капуста 400 гр
  • картопля 2-3 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • заморожена кукурудза 250 гр
  • сіль за смаком
  • рослинна олія

Овочі підготуємо належним чином: розберемо на суцвіття, очистимо, наріжемо невеликими кубиками. Морква натремо на середній терці. Цибулю дрібно нарізаємо.

Якщо під рукою знайдеться цибуля порей, то можна використовувати його — суп буде ніжніше. Заморожену кукурудзу розморожуємо. Можна взяти і консервовану кукурудзу, але заморожений продукт солодше і краще поєднується зі структурою свіжого супу.

Першим в киплячу підсолену воду опустимо картопля. Через 10-15 хв. додамо суцвіття капусти. Цибулю і моркву пасеруємо. Відправляємо їх разом з кукурудзою в суп.

Варимо ще 6-8 хв.

Гарнір з цвітної капусти

Зовні це блюдо нагадує рис, приготований на гарнір, але з дієтичної точки зору такий «помилковий рис» краще засвоюється організмом. Індивідуально яскравим блюдо зроблять спеції, підібрані на власний смак.

Складові:

  • кольорова капуста 400 гр
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • 2 яєчних білка
  • часник 2 зуб
  • оливкова олія
  • сіль, улюблені спеції.

Відокремлені від качана капустяні суцвіття промити, обсушити паперовим рушником. Подрібнимо її до розмірів рису. Зробити це можна ножем на дошці або в блендері.

Цибулю дрібно нарізати. Часник подрібнити.

На сковорідці розігріти оливкову олію. Злегка обсмажити цибулю і часник. Додати яєчні білки. Лопаткою розбивати їх на маленькі грудочки.

Знизити вогонь трохи нижче середнього і висипати кольорову капусту. Обсмажувати при періодичному помішуванні 5-7 хв. За 2 хв. до готовності посолити, додати будь-які спеції за смаком. Це можуть бути: шафран, хмелі-сунелі, чорний перець, мускатний горіх, італійські трави або навіть соєвий соус.

Гарнір з брокколі і цвітної капусти

  • Цвітна капуста 300 гр
  • Брокколі 300 гр
  • Вершкове масло 50 гр
  • Лимонна цедра половини лимона
  • Пара гілочок свіжого чебрецю
  • Зелена цибуля
  • Сіль, суміш перців.

Перш за все, виймаємо з холодильника вершкове масло, щоб воно розм’якшилися. До м’якому маслу додаємо дрібно нарізаний чебрець, зелена цибуля, лимонну цедру, сіль, суміш перців і ретельно перемішуємо.

Капустяні суцвіття відокремлюємо від качанів. Відварюємо в підсоленій киплячій воді брокколі 3 хв., Цвітну 7-10 хв. Краще це робити паралельно, тому що нам буде необхідно просочити овочі соусом в гарячому вигляді. Відкидаємо овочі на друшляк і даємо їм стекти, але не охолонути.

У каструлю перекладаємо ароматний соус і повертаємо теплі овочі. Швидко все перемішуємо. Найзручніше це робити, струшуючи каструлю. Оскільки якщо ми будемо робити це лопаткою, то травмуючи суцвіття. Даємо просочитися пару хвилин і подаємо з будь-яким другим блюдом.

Куряче фрикасе з літніми овочами

Коли дитина погано їсть, можна застосувати невелику хитрість — з різнобарвного набору продуктів зробити вечерю. Чим яскравіше блюдо, тим сильніше до нього інтерес. А даний рецепт допоможе вам у вирішенні цього завдання.

  • Куряче філе 500 гр
  • Цвітна капуста 300 гр
  • Брокколі 300 гр
  • Болгарський перець жовтий 1 шт.
  • Лук порей (біла частина) 1 шт.
  • Сметана 10% 100 мл
  • Стручковий горошок (за бажанням) 250 гр

Куряче філе покласти в каструлю з холодною водою, поставити на сильний вогонь, посолити і довести до кипіння. В середньому куряче філе готується 30 хв. Дістати з бульйону, дати охолонути і нарізати невеликими шматочками.

Перець нарізаємо кубиком. У стручків гороху видалити залишки стеблинок, розрізати навпіл. Лук порей нарізаємо кільцями.

Розбираємо брокколі і цвітну капусту на суцвіття. По черзі бланшируємо в киплячій підсоленій воді капустяні суцвіття і горох: гороху досить 2 хв., Для брокколі 5, для кольорової 7-10. Зливаємо овочі, залишивши 100 мл. бульйону для соусу. Обдаємо овочі холодною водою, щоб зупинити процес варіння, і зберегти стан аль-денте.

По 100 мл овочевого і курячого бульйонів розігріваємо в глибокій сковорідці і даємо закипіти. Додаємо овочі та куряче м’ясо. Прогріваємо, а потім заливаємо сметаною і готуємо під кришкою ще 5-7 хв. Перевіряємо на сіль, додаємо спеції за бажанням і готуємо ще 2 хв.

Суп-пюре з цвітної капусти з брокколі

  • Брокколі 200 гр
  • Цвітна капуста 200 гр
  • Сир — 40 гр
  • Картопля 2 шт.
  • Ріпчасту цибулю — 100 гр
  • Часник 1-2 зубчики
  • Бульйон (курячий, овочевий) — 0,5 л
  • Молоко 60 мл
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Вершкове масло — 30 гр

Овочі готуємо належним чином: очищаємо від шкірки, розбираємо на суцвіття. Для приготування крем-супу з цвітної капусти з брокколі цибулю, картоплю і часник нарізаємо дрібними кубиками.

Найзручніше готувати таке блюдо в казані або каструлі з товстим дном. Наливаємо оливкова олія, додаємо вершкове масло і нагріваємо на середньому вогні до розчинення останнього.

Викладаємо в каструлю нарізані цибулю, картоплю і часник. Смажимо, періодично помішуючи, до м’якості цибулі. Додаємо нарізану капусту, вливаємо бульйон, який є на кухні. Якщо бульйону немає, то використовуємо окріп. Варимо до готовності картоплі.

Прибираємо каструлю з вогню, виймаємо брокколі і ножем подрібнюємо в крихту. У залишився суп вливаємо молоко і додаємо натертий на дрібній тертці сир. Занурювальним блендером доводимо суп до однорідної маси кремовою. Тепер повертаємо пюре з брокколі в суп. Більші частинки брокколі створять красиву текстуру готового супу.

Цвітна капуста в клярі

  • масло рослинне
  • кольорова капуста 1200 гр
  • майонез 2 ст.л.
  • яйце куряче 3 шт.
  • борошно 1 ст.
  • сіль за смаком

На конфорку плити поставити каструлю з водою, поки вода закипає кольорову капусту розрізати на суцвіття. Воду посолити, закинути кольорову капусту і бланшувати протягом 5-7 хв. Відкинути на друшляк.

Яйця злегка збити з сіллю і майонезом, поступово додати борошно, так щоб кляр був однорідним. Тісто має нагадувати рідку сметану.

Розігріти на сковорідці олію. Капусту занурити в тісто і обсмажити з усіх боків. Можна приготувати капусту в клярі у фритюрниці.

Пряний жульен з цвітної капусти

  • сир твердих сортів 200 гр
  • густі вершки 250 мл
  • зелень
  • кольорова капуста 600 гр
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сіль, чорний перець, мускатний горіх за смаком.

Качан цвітної капусти розрізати на суцвіття, промити. Бланшувати в підсоленій киплячій воді протягом 7-10 хв. Потім відкинути на друшляк і залишити на 10 хв., Щоб прибрати зайву воду. Після чого трохи подрібнити.

Сир і зелень подрібнити в чаші блендера або ножем до дрібної крихти.

Лук очистити, дрібно нарізати, пасерувати до легкої золотистої. Додати подрібнену капусту, сіль, чорний перець і мускатний горіх за смаком. Влити вершки, зменшивши вогонь, при безперервному помішуванні довести до густоти.

Розкласти жульен по кокотницах або невеликим формам для запікання. Зверху посипати сумішшю сиру і зелені і відправитися запікатися в розігріту духову шафу до 170 градусів. Час випікання залежить від вашої духовки і обсягу формочок, в середньому це 5-10 хв., Але можна орієнтуватися на корочку.

Овочі запечені у фользі

  • Цвітна капуста 300 гр
  • Брокколі 300 гр
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці 200 гр
  • Соєвий соус
  • Яблучний оцет або лимонний сік.
  • Кунжутне або оливкове масло.
  • Сіль, мелений коріандр, суміш перців, кунжут за смаком.

Підготовлені суцвіття, промиваємо. Проварюємо до стану аль-денте, для кольорової це 3 хв., Для брокколі 1 хв. Зливаємо на друшляк і залишаємо на 5-10 хв., Щоб прибрати зайву воду. Потім перекладаємо овочі в глибоку миску.

Перець нарізаємо великим кубиком. Лук очищаємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Нарізані овочі відправляємо в глибоку миску до цвітній капусті і броколі.

Для маринаду змішуємо 1 ложку рослинної (оливкової або кунжутного) масла, 2 ложки соєвого соусу, 1 ложку яблучного оцту або лимонного соку. Солимо, додаємо коріандр, чорний перець. Перемішуємо овочі з маринадом і маринуємо в холодильнику протягом години.

Печериці нарізаємо скибочками і обсмажуємо на оливковій олії до випаровування вологи. Додаємо до маринованим овочам, посипаємо кунжутом. Все добре перемішуємо.

Форми для запікання застилає фольгою або формуємо порційні конвертики з фольги. Порційно викладаємо овочі і закриває конвертики або горщики фольгою. Запікаємо в духовці, розігрітій до 160 градусів, овочі протягом 17-20 хв.

Цвітна капуста з сиром і яйцем

  • Цвітна капуста 600 гр.
  • Помідор 2 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сир твердих сортів 200 гр.
  • Вершки 20% 150 мл
  • Сіль і спеції за смаком

Капусту разрежем, розберемо на суцвіття, промиємо. Далі підварити її протягом 2 хв перед запіканням в духовці. Відкинемо на друшляк і залишимо на 5 хв., Щоб прибрати зайву вологу. Після цього викладаємо капусту на дно порційних форм для запікання або горщиків.

Помідори вимити, нарізати кружечками. Викласти по 2 кружечка, зверху капусти, в кожен горщик.

Яйце злегка збити з сіллю, продовжуючи збивати, додати вершки і спеції за смаком. Вмішати половину натертого сиру. Залити яєчно-сирною сумішшю овочі.

Посипати сиром, що залишився блюдо зверху. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хв. Перебуваючи під сиром, помідори запікаються без пересихання і зраджують страви цікавий смак. Перед подачею остудити 2 хв.

Вершковий курячий суп з цвітною капустою

  • Куряча грудка на кістки 1 шт.
  • Цвітна капуста 400 гр
  • Вершки 20% 100 мл
  • Борошно або кукурудзяний крохмаль 2 ст.л.
  • Сіль і перець за смаком.

Відварити курячу грудку до готовності, приблизно 30 хв. Дістати з бульйону, зрізати філе і нарізати його на маленькі порційні шматки. Бульйон посолити.

Цвітну капусту розібрати на суцвіття, промити, обсушити паперовим рушником. Для супів важлива маленька нарізка суцвіть, а тому можна використовувати не тільки самі квіти, але і нарізати їх ніжки. Потім додати капусту в киплячий курячий бульйон.

Коли капуста закипить швидко, щоб не утворилося грудок засипаємо, при безперервному помішуванні, борошно або кукурудзяний крохмаль. Борошно засипати в цьому плані простіше, але кукурудзяний крохмаль дає більш однорідну консистенцію супу, без борошняних частинок. Вогонь зменшуємо до середнього і повертаємо нарізану курку.

Через 5 хвилин влити вершки. Можна використовувати молоко, але знову ж таки, структура супу буде дещо іншою. Продовжуємо варити до м’якості капусти 5-7 хв. Перевіряємо на сіль перець, при необхідності додаємо спеції і при вимкненому вогні даємо настоятися під кришкою пару хвилин.

Німецька запіканка з свинячий подкопченной грудинкою

З вершковим соусом капуста дружить з давніх-давен в різних варіаціях, але саме така запіканка за своєю структурою схожа на салат з цвітної капусти і може стати одним зі страв святкового столу. А ніжне м’ясо, запечене з кольоровою капустою, здивує гостей. У цьому перевага німецької запіканки з цвітної капусти перед більш традиційними.

Нам буде потрібно:

  • Підкопченим свиняча грудинка 400 гр.
  • Цвітна капуста 700 гр.
  • Овочевий бульйон 200 мл
  • Молоко 200 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль, перець, мелений мускатний горіх за смаком.

У капусти видаляємо качан, відокремлюємо квітконоси і розбираємо їх на суцвіття. Бланшуємо їх в злегка солоній киплячій воді 5-7 хв. Якщо у вас немає овочевого бульйону, то залиште трохи капустяного відвару. Все інше відкидаємо на друшляк і даємо стекти 5-10 хв., Тим самим забираючи зайву вологу.

Свинячу грудинку нарізаємо на великі кубики. Без додавання масла обсмажуємо на сковорідці.

На іншій сковороді розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо в 1 ст. л. муки. Поступово, помішуючи віночком, додаємо молоко. Для того щоб не утворювалося грудочок робити це слід починаючи з 1 ст.л. кожен раз подвоюючи обсяг вливається молока. Потім сюди ж вводимо і овочевий бульйон.

В жароміцної формі змішуємо грудинку і капусту, при необхідності капусту можна подрібнити. Суміш заправляємо спеціями і сіллю за смаком, заливаємо соусом. Відправляємо в прогрітий до 180 градусів духовку на 30 хв.

tsvetnaya-kapusta-retsepty-prigotovleniya2019-02-11

Її можна використовувати як доповнення до м’ясного, або грибного блюда, або вживати як самостійну страву вприкуску з хлебом.Пріятного апетиту!

Рецепти з фото готуємо вдома

Какао з корицею і ваніллю: корисний напій какао дуже смачний і корисний напій. Чашка цього прия … Голубці м’ясні Маючи з дитинства нестримне пристрасть до м’ясних го … Геркулесові суп: рецепт з м’ясним фаршем Що може бути за обідом бажанішим і корисніше тарілочки з … Салат з крабового м’яса і капусти Національний оператор мобільного поряд з багатьма продуктами стало досить … Смажені пиріжки з картошкойЖарение пиріжки з картоплею Склад інгредієнтів: Тісто: дрож … Запіканка з вермішелі з фаршемЗапеканка з вермішелі з фаршем Склад інгредієнтів: …

Рецепти з фото готуємо будинку:

  1. Цвітна капуста в клярі
  2. Як солити горбушу: найпростіший рецепт на новий рік
  3. Простий торт на кефірі на новий рік
  4. Маринована капуста з часником
  5. Пісне меню: простий салат з квашеної капусти і солоних огірків на пісний обід
  6. Салат з крабового м’яса і капусти
  7. Салат з капусти в зимовий час
  8. Бігус з капусти
  9. Холодець рецепт на новий рік
  10. Рецепт смаженого терпуга

Ссылка на основную публикацию