Як правильно завантажувати посуд в посудомийну машину

Іноді трапляється так, що результат роботи ПММ далекий від ідеалу. Якщо склянки і тарілки відмиваються в повному обсязі, це ще не означає поломку приладу — можливо, спочатку завантаження посудомийної машини відбувається неправильно, через що вода потрапляє не на всі забруднені ділянки.

У стандартних моделях є кілька лотків для різних типів виробів, і в кожному з них предмети треба розташовувати в правильному положенні для досягнення максимального ефекту від мийки.

1
Як розмістити келихи, склянки й кухлі?

У більшості моделей посудомийних машин для чашок і склянок призначається верхній відсік. Їх потрібно ставити догори дном: так машина легко відмиє посуд всередині, і ніщо не завадить відпрацьованої води стікати вниз.

Те ж правило діє і для келихів: їх потрібно розміщувати ніжкою вгору. Деякі різновиди посудомийок забезпечені складним пластиковим лотком з осередками-держателями для тендітних скляних предметів. У ньому можна розмістити і маленькі кавові чашки.

Осередки для келихів в посудомийній машині

Пластикові миски і чашки теж слід складати в верхньому відділенні. Це пов’язано з тим, що нагрівальний елемент пристрою знаходиться в його нижній частині і в процесі роботи машини предмети з пластика можуть розплавитися, якщо їх помістити в нижні відсіки.

2
Правильна завантаження мисок і тарілок

Якщо вгорі залишилося місце, то невеликі тарілки і блюдця можна завантажити туди. Решта слід розмістити в нижньому відсіку лицьовою стороною до центру. Тарілки треба злегка нахилити, так пристрій буде краще обмивати їх поверхню.

Миски і тарілки більшого діаметра слід розставити в машині по краях, а меншого — ближче до середини, щоб забезпечити доступ води до всіх частин секції. Якщо цього не зробити, то деякі предмети доведеться мити заново.

Ставити посуд треба так, щоб вироби не стикалися: так ефект від миття буде максимальним.

3
Розміщення столових приборів

Місце столових приладів — тільки в спеціальному кошику. Їх треба розташовувати ручками вниз, намагаючись, щоб вони не стояли впритул один до одного, інакше якість мийки постраждає. Ножі, навпаки, повинні бути розташовані вниз лезами.

Розташування столових приборів в спеціальному відсіку в посудомийній машині

У деяких моделях ПММ оснащені спеціальним верхнім відсіком для столових приладів, в ньому вилки і ложки розміщуються горизонтально.

Довгі кухонні аксесуари (ополоники, лопатки і т. Д.) Потрібно розміщувати у великих лотках в горизонтальному або похилому положенні, інакше вони можуть перешкодити роботі розпилювачів.

4
Як завантажити сковорідки і каструлі?

Велику кухонне начиння слід помістити в нижнє відділення. Для такого посуду варто використовувати режим інтенсивного миття при високій температурі, тому не потрібно разом з нею мити келихи з крихкого скла або пластикові тарілки, їх краще залишити до наступного разу.

Плоскі предмети (листи, сковорідки і ін.) Ставляться боком, а сотейники і каструлі — догори дном або під невеликим нахилом. Якщо є знімні ручки, то їх обов’язково потрібно зняти. Сковороди з литими ручками треба розташувати так, щоб виступаючі частини не торкалися стінок агрегату і не блокували роботу розпилювачів.

5
загальні рекомендації

Щоб робота машини дала максимальні результати, а посуд залишилася неушкодженою, рекомендується при її завантаженні враховувати наступні нюанси:

  1. 1. Скляні предмети треба розміщувати на деякій відстані один від одного, щоб виключити їх пошкодження в процесі мийки.
  2. 2. Якщо кількість посуду невелике, то треба намагатися розмістити її ближче до центру, — так вона гарантовано якісно відмиється. Ця рекомендація не актуальна для сучасних моделей машин Bosch і Siemens
  3. 3. Не варто заповнювати відсіки ПММ «під зав’язку». Раціональніше буде провести два цикли мийки з достатнім відстанню між предметами кухонного начиння, яке дозволить відмити все ідеально з першого разу.
  4. 4. Велику посуд не треба розміщувати поруч з тендітною (сковорідки біля фужерів і т. Д.).

ПММ має певний показник місткості, який вказаний в інструкції виробником. Він вимірюється в комплектах посуду, а один комплект — це предмети, які одна людина використовує при прийомі їжі. Але не слід повністю довіряти цій характеристиці — часто у машини, в інструкції до якої прописана місткість 17 комплектів, в реальності завантаження становить 13-14. Якщо ж потрібно помити каструлі та сковорідки, то цей показник зменшується.

Якщо після першого використання посудомийної машини результат був не ідеальним, то наступного разу треба змінити схему завантаження.

Ссылка на основную публикацию