Як правильно зібрати м’ясорубку: ручну, електричну

Щоб м’ясорубка повноцінно функціонувала, її потрібно вміти правильно зібрати. Якщо м’ясо не подрібнюється і пристрій «жує» продукти — це сигналізує про те, що деякі деталі прикріплені не так, як треба. При виникненні подібної проблеми рекомендується ознайомитися з внутрішньою конструкцією приладу і прочитати докладну інструкцію, яка допоможе розібратися в тому, як правильно зібрати м’ясорубку.

1
Основні деталі і принцип роботи приладу

Основною відмінністю в пристрої ручної та електричної м’ясорубки є те, що в першому типі є ручка, яка приводить в рух весь механізм. У другому випадку її замінюють внутрішній мотор і кнопка на верхній стороні корпусу. Після натискання на неї прилад самостійно перекручує фарш, що значно спрощує роботу.

Пристрій ручної м’ясорубки

Мясорубка складається з 6 основних деталей. Щоб зрозуміти принцип складання приладу, потрібно ознайомитися з функціями кожного з елементів. До них відносяться:

  1. 1. Корпус виготовляється з міцного металевого сплаву. Саме в ньому подрібнюються продукти. В електроприладах його зазвичай виготовляють із пластику. Всередині знаходиться мотор.
  2. 2. Мясопріемнік в ручних м’ясорубках з’єднаний безпосередньо з корпусом. У деяких електричних моделях (наприклад, фірми Polaris) він є знімним.
  3. 3. Шнековий вал — спиралевидная деталь, яка переміщує подрібнені продукти до грат.
  4. 4. Ножі в класичних м’ясорубках бувають дискові і з крилами для різного типу помелу. У комплекті з електроприладами випускаються і інші види для більш дрібної нарізки. Ножі для ручних м’ясорубок не підходять до електричних, оскільки у них не збігаються розміри внутрішніх отворів. Це означає, що прикріпити до шнек невідповідний лезо не вдасться.
  5. 5. Решітка — елемент, який впливає на ступінь подрібнення продуктів. Чим більше в ній отвори — тим більший виходить фарш, і навпаки.
  6. 6. Притискна гайка. Дозволяє міцно фіксувати всі внутрішні елементи, охоплюючи сітку по всьому колу. Для фіксації необхідно щільно затягнути різьблення, щоб гайка стала нерухомою. В іншому випадку фарш разом зі шнеком, гратами і ножем виявиться в тарілці.

Елементи під номером 7 і 8 зустрічаються тільки в ручних м’ясорубках. Ручка дозволяє запустити механізм, а кріпить гвинт — притиснути її до корпусу, щоб вона не випадала.

2
Процес збирання та розбирання ручної м’ясорубки

Принцип збирання та розбирання електричного і ручного приладу схожий. Невелике розходження є в способі фіксації конструкції: ручні моделі оснащені лапкою біля основи корпусу, що дозволяє прикріпити пристрій до столу. Щоб м’ясорубка не ковзала по стільниці, рекомендується підкласти суху ганчірку.

3
Особливості збирання електричної м’ясорубки

При складанні електром’ясорубки важливо щільно прикріпити вал до паза в корпусі

Електром’ясорубка має важливу перевагу — міцний стійкий корпус який не потрібно кріпити до стільниці. Він міцно стоїть на поверхні і не ковзає завдяки гумовим ніжкам.

Щоб зібрати електроприлад, необхідно виконати наступні дії:

  1. 1. Вставити шнековий вал в корпус, надіти ніж і зверху решітку таким чином, щоб плоска сторона ножа впиралася в решітку.
  2. 2. Зафіксувати притискної гайкою.
  3. 3. Готову конструкцію прикріпити до корпусу м’ясорубки. Для цього потрібно вставити випирає кінець шнека в металевий паз і повернути проти годинникової стрілки. При правильній установці буде чути клацання.
  4. 4. У мясопріемнік вставити чашу для продуктів.
  5. 5. Підключити девайс до мережі.

Тепер можна приступати до процесу приготування фаршу. Під час експлуатації електроприладу не слід відразу завантажувати багато м’яса і намагатися проштовхнути його в мясопріемнік за допомогою пластикового штовхача. Це може привести до проблем із виробом, оскільки ніж не буде встигати подрібнювати продукти.

Після готування прилад потрібно розібрати, помити і покласти в коробку або ящик до наступного використання. Всі деталі повинні бути чистими і сухими. Це дозволить уникнути корозії і продовжить термін експлуатації пристрою.

Категорично забороняється мити електричну м’ясорубку без розбирання разом з корпусом, оскільки потрапляння води у внутрішні частини призведе до виходу приладу з ладу. Мити під проточною водою можна тільки знімні металеві деталі. Пластиковий корпус при необхідності треба протерти вологою чистою ганчіркою.

Якщо є впевненість в тому, що всі деталі прикріплені правильно, але продукти як і раніше не подрібнюються, то є сенс перевірити якість заточування ножів.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector