Мариновані баклажани з морквою своїми руками | Домашні заготовки |

marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02-11

З усіх закусок мариновані баклажани з морквою користуються особливою популярністю. Дійсно, важко знайти більш смачне, корисне і просте в приготуванні блюдо, ніж баклажани, мариновані з морквою. Рецепти приготування цього приголомшливого по своєму смаку страви можуть бути найрізноманітніші, тому готувати баклажани з морквою можна кожного разу по-новому, тобто вони ніколи не набриднуть. Деякі рецепти маринованих баклажанів з морквою представлені нижче, і кожен зможе вибрати саме той, який підійде саме для нього.

Є швидкі рецепти маринованих баклажанів з морквою, є ті, на які слід витратити більше часу.

Найпростіший рецепт

Знадобляться такі інгредієнти (все розраховано на одну порцію):

  • 1 кг баклажанів середніх розмірів;
  • 300 г моркви;
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику;
  • 3 чайних ложки приправи для корейської моркви;
  • 1 чайна ложка солі (без гірки);
  • 3 чайні ложки цукрового піску;
  • 3 столові ложки оцту;
  • 3 склянки рослинного масла.

Баклажани необхідно ретельно промити, потім слід позбутися від плодоніжок і розрізати плоди на дві рівні частини. Потім вони кладуться в каструлю, заливаються водою, вода доводиться до кипіння, і все це вариться близько 5 хвилин. Баклажани виймаються з каструлі і охолоджуються.

Після того як плоди охололи, їх необхідно нарізати соломкою, потім на крупній тертці необхідно натерти моркву (можна використовувати корейську тертку, але цілком допустимо користуватися і звичайною). Овочі викладаються в каструлю, туди потрібно додати сіль, цукор, оцет, все приготовані спеції. Потім все це як слід перемішується.

Тепер потрібно нагріти рослинне масло, поки не з’являться бульбашки, потім розпечене масло дуже акуратно виливається в ємність з баклажанами і морквою, все це ще раз добре перемішується, накривається кришкою (дуже щільно) і на ніч виставляється в прохолодне місце. Баклажани маринуються до ранку, після чого вони будуть готові і можна не сумніватися в тому, що від такої закуски все будуть просто в захваті.

marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02-11

Маринівка баклажанів

Цьому рецептом особливо зрадіють ті, хто любить виїжджати на шашлики, так як така закуска ідеально підходить до м’ясних страв. Вибираючи для такого рецепта морквину, потрібно віддавати перевагу тій, яка дуже соковита і солодка, тоді закуска вийде просто чудовою. Морквина повинна пустити сік, для цього її потрібно гарненько пом’яти, але перед цим потрібно як слід натерти її на терці.

Для приготування такої страви знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 0, 5 кг моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 1 пучок кропу і 1 пучок петрушки;
  • сіль;
  • 1 стакан яблучного оцту;
  • 6 столових ложок оливкової олії;
  • мелений коріандр.

Баклажани слід проткнути в деяких місцях виделкою, а потім запекти в духовці (200 градусів). Плоди треба очистити від шкірки, розрізати вздовж і покласти під гніт приблизно на годину (поки не стече зайва рідина). Тепер потрібно налити в тарілку яблучний оцет, занурити туди половинки баклажанів, а потім відкласти їх в сторону. Поки вони обсушую, потрібно приготувати начинку: морквина треться на дрібній тертці, туди необхідно додати рослинне масло, коріандр, сіль. Приготовану свіжу зелень (кріп і петрушку) потрібно дуже дрібно порізати, додати її до моркви і все це дуже добре перемішати.

Тепер на половинки баклажана потрібно акуратно укласти морква, перемішану з зеленню та спеціями (товщина шару повинна бути близько 2 см), все це потрібно злегка притиснути, вирівняти і прикрити другою половиною баклажана. Після цього нафаршировані плоди потрібно укласти в каструлю, укладати треба дуже щільно один до одного, тоді вони краще промаринується і будуть соковитіше і смачніше. Потім все це злегка збризнути маслом і посипати свіжою зеленню. Маринуватися вони будуть приблизно добу, після чого можна приступати до дегустації і насолоджуватися смаком.

marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02-11

приготування

  1. Вимийте баклажани і очистіть їх від плодоніжок. У центрі кожного баклажана зробіть поздовжній надріз. marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02-11

    Кулінарний майстер-клас: покроковий фото-рецепт як приготувати гострий паштет з баклажанів і болгарського перцю на зиму.

    Гостра овочева закуска з ніжною консистенцією. Перець і баклажани попередньо запікають, що надає смаку паштету особливу пікантність. Гостроту забезпечує гіркий перець і коріандр. Паштет намазують на хліб поверх вершкового масла. Його можна використовувати в якості густого соусу для м’яса, риби, картоплі «фрі».

    Продукти: перець солодкий — 1 кілограм, баклажани — 1 кілограм, перець гіркий — 1 штука, цукор — 1,5 столових ложки, сіль — 2,5 столових ложки, оцет 9% — 4 столових ложки, коріандр мелений — 1 столова ложка, соняшникова олія — ​​2 столові ложки, вода — 100 мілілітрів.

    Виходить дві півлітрових банки гострого овочевого паштету.

    Покроковий рецепт приготування з фото

    1. Беруть солодкий болгарський перець з товстим м’ясистим «стінками». Гіркий перець повинен бути великим. У переспілих баклажанах насіння-кісточки стають жорсткими, краще взяти молоді плоди середнього розміру.

    2. Перець миють, складають в пакет для запікання. Хвостики відривати не потрібно, і насіння поки залишаються всередині. Краї пакета зав’язують нитками, перець ставлять в духовку на 20 хвилин. Температура — 220 градусів. Запікання в пакеті дозволяє легко зняти з перцю шкірку.

    3. Баклажани миють, зрізують хвостики і частину м’якоті навколо них. Якщо під фіолетовою шкіркою видніється світло-зелена м’якоть, то такі баклажани відкладають в сторону.

    4. Баклажани проколюють ножем в декількох місцях, ставлять для запікання в духовку на 25-30 хвилин. Температура — 230 градусів. У процесі запікання баклажани потрібно пару раз перевернути, щоб боки не підгоріли і пропеклися рівномірно.

    5. Тепер овочі потрібно «роздягнути». З кожного перцю знімається шкурка, висмикується насіннєва частина. Шкурка баклажанів буде легко відставати від м’якоті, її слід тільки підчепити ножем і потягнути.

    6. Перець і баклажани подрібнюють блендером. Гіркий перець звільняють від насіння, подрібнюють його іншою насадкою блендера, щоб вийшли дрібні шматочки. Перець з’єднують з печеними овочами.

    7. Додають сіль, цукор, оцет, воду, мелений коріандр, соняшникова олія. Вода потрібна тільки для того, щоб паштет не пригоріла. Якщо ви для посуду з антипригарним покриттям, то без води можна обійтися.

    8. Паштет розмішують, кип’ятять на повільному вогні 15 хвилин.

    9. Гарячий паштет перекладають в стерилізовані банки, кришки закочують. Паштет з баклажанів може зберігатися до наступного літа.

    Особливості маринування огірків з морквою і цибулею на зиму

    Огірки з цибулею і морквою можна маринувати цілком або порізаними на кілька частин, але найчастіше це поєднання продуктів заготовляють у вигляді салату. Плюси такого способу — засолювання можна відразу подавати на стіл, наприклад, з м’ясом і картоплею, потрібно просто злити надлишки маринаду і викласти салат в тарілку. Чим дрібніше шматочки овочів, тим більше їх вміщається в банку, на відміну від солоних цілком плодів.

    Як вибрати інгредієнти

    Для заготовок підходять огірки з пухирцями, гладкі краще використовувати в свіжому вигляді. Намагайтеся брати невеликі, тверді, недавно зібрані плоди. В іншому випадку в готовому салаті вони будуть м’якими, кашоподібними, а не хрусткими. Часто трапляються огірки нерівній форми, гачкуваті, дрібні, але при цьому свіжі і неушкоджені. Такі овочі зручно використовувати як раз для салату, натерши на тертку або дрібно порубавши.

    Якщо огірки почали перестигати, втратили пружність, залиште їх на пару годин в солоній воді, а потім заготовлюйте, як зазвичай. Можна зняти з старих плодів шкірку.

    На додаток до огірків візьміть моркву і ріпчасту цибулю, добре підійдуть також помідори і болгарський перець. Не шкодуйте зелені, вибирайте для маринованого салату свіжий, ароматний кріп, кінзу, петрушку, різні прянощі.

    подивіться

    marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02Рецепти швидкого приготування малосольних хрустких огірків в каструлі холодним і гарячим способом з часником і спеціями marinovannye-baklazhany-marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02Прості рецепти приготування маринованих огірків з морквяної бадиллям на зиму marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-marinovannye-baklazhany-s-morkovkoy-svoimi-rukami2019-02-11

    Така закуска добре підходить і до святкового столу, і до повсякденного обіду або вечері.

    Як і скільки зберігається консервація

    Завдяки оцту в складі, заготовки з овочів будуть добре зберігатися — при дотриманні чистоти всіх продуктів, рук і посуду в процесі приготування. Після додавання маринаду обов’язково стерилізують банки, щоб блюдо напевно не зіпсувалося.

    Консервовані огірки зберігають у темному, прохолодному місці з невисокою вологістю. Їх не обов’язково ставити в холодильник — піде будь затемнене місце далеко від опалювальних приладів, в ідеалі — закрита лоджія, льох або підвал, ніша під вікном. Бажано вжити заготовку в перший рік після приготування.

    Добрий день шановні відвідувачі та гості блогу «Дачний Ділянка»!

    Сьогодні субота, а це час для статті з цікавим рецептом домашніх заготовок про запас. І сьогодні, я розповім якими способами можна приготувати консервовані баклажани на зиму.

    У минулому випуску «Рослини сидерати особливості застосування», я розповів, що представляють собою рослини сидерати, які існують правила і особливості їх застосування на дачній ділянці

    Ну а сьогодні статті для рубрики «Рецепти заготовок», я розповім як можна приготувати консервовані баклажани на зиму.

    Консервовані баклажани на зиму

    Консервовані баклажани на зиму — це не тільки смачно, але і ситно. Ранньою осінню вони за доступними цінами в надлишку представлені на прилавках ринків і магазинів. Саме в цей час варто задуматися про поповнення зимових запасів. І баклажани можуть значно урізноманітнити заготовки на зиму. Вони мають великий попит у господинь.

    Найчастіше консервовані баклажани на зиму роблять в поєднанні з іншими овочами, зеленню, спеціями у вигляді салатів. Приготовлені таким чином салати займуть гідне місце, як на буденному столі, так і на святковому. Рецептів консервування баклажан безліч і кожен з них по-своєму гарний. Страви з баклажан знаменні також і своєю низькою калорійністю. Сьогодні я представляю Вам два цікавих рецепта, які допоможуть приготувати Вам смачні консервовані баклажани на зиму.

    Консервовані баклажани на зиму:

    Салат з баклажанів і овочів

    Для приготування такого салату Вам знадобляться:

    • 2 кілограми стиглих баклажанів,
    • 1 кг цибулі,
    • 3 кг томатів,
    • 300г свіжої моркви,
    • 2 кг болгарського перцю,
    • голівка часнику,
    • 100г цукру,
    • Сіль — 100г,
    • пол ч.л. перемеленого чорного перцю,
    • 100мл 9% оцту,
    • 200г оливкової олії,
    • 1/5 ложки гіркого перцю.

    ActionTeaser.ru — тізерна реклама

    Процес приготування: для початку подрібнюємо в блендері або через м’ясорубку до стану пюре помідори, окремо прокручуємо морква, гіркий перець і часник.

    Баклажани від шкірки очищати не потрібно. Їх нарізаємо на кружки товщиною приблизно в сантиметр. Солодкий перець ріжемо у вигляді соломки. Складаємо всі інгредієнти в каструлю, вливаємо туди ж масло і оцет, посипаємо сіллю і цукром. Ставимо на повільний вогонь, чекаємо закипання і тушкуємо протягом 40 хвилин. Далі перекладаємо вийшло блюдо в попередньо простерилізовані банки і закочує.

    Баклажани по-корейськи

    Для приготування такої заготовки на зиму знадобиться:

    • 500г моркви,
    • 500г болгарського перцю,
    • 1.5 часниковою головки,
    • 2 кілограми баклажанів,
    • 200г ріпчастої цибулі,
    • 100-120 мл оцту,
    • чайна ложка чорного перемеленого перцю,
    • 150мл масла оливи,
    • цукор 2-2,5 ст. л,
    • 2-2,5 ч.л. солі.

    Процес приготування: для початку ріжемо баклажани у вигляді кубиків, висипаємо їх у киплячу, попередньо підсолену, воду і варимо протягом 10 хв. Потім викладаємо на друшляк і даємо відвару стекти.

    Тим часом очищаємо солодкий перець від насіння і ріжемо у вигляді соломки. Цибулю нарізаємо півкільцями. Беремо тертку, призначену для приготування корейської моркви, і натираємо моркву.

    Часник пресуємо за допомогою чеснокодавкі. Потім, щоб приготувати консервовані баклажани на зиму за цим рецептом, викладаємо всі продукти в одну ємність. Далі готуємо маринад. Для його приготування з’єднуємо рослинне масло, мелений перець, цукор, оцет, сіль. Виливаємо маринад до овочів і тушкуємо протягом 10 хв. Перекладаємо в банки, залишаємо на півгодини і закочує. З отримав кількості виходить 8 балонів по півлітра.

    Яким ще способом можна приготувати консервовані баклажани на зиму, дивіться в цьому відео рецепті:

    На цьому буду закінчувати. Сьогодні я представив Вам якими способами можна приготувати консервовані баклажани на зиму, щоб здивувати своїх гостей, рідних і близьких оригінальними і ситними закусками.

    Ну а в наступному випуску я розповім, як можна своїми руками оформити на дачній ділянці оригінальний город-клумбу.

    До нової зустрічі.

    Не забудьте поділитися корисною інформацією з друзями!

    ActionTeaser.ru — тізерна реклама

    Схожі записи:

    1. консервовані баклажани
    2. Смачні заготівлі овочів на зиму
    3. Заготовки на зиму — солодкий перець
    4. Рецепт заготовки на зиму
    5. Заготівля овочів на зиму — «Літо в банці»

    коментувати

Ссылка на основную публикацию