Морквяний сік на зиму з соковижималки: корисні властивості, протипоказання, рецепти приготування вдома

Морква містить живильні компоненти, а сік з цього овоча відрізняється чудовими терапевтичними властивостями, поєднується з іншими натуральними овочевими та фруктовими напоями. Приготований будинку морквяний сік з соковижималки стане корисною альтернативою пакетірованих з магазину.

Корисні властивості

Корисні властивості напою обумовлені

Показання та протипоказання

Фахівцями доведено благотворний вплив овочевого напою на організм людини. Особливо корисно приймати його при захворюваннях:

  • шкіри — дерматит, екземі;
  • статевих органів (зокрема, яєчників);
  • печінки, нирок;
  • травної системи;
  • сечокам’яної хвороби.

Його прийом включений в комплексну терапію при онкології. Негативні емоції і переживання провокують розвиток цієї страшної недуги, лікарі радять дітям, підліткам та людям з нестійкою нервовою системою регулярно вживати напій для того, щоб не допустити розвиток захворювання.

Важливо! У лікувальних цілях використовувати сік можна після консультації фахівця. Рекомендована кількість — не більше 1,5 літрів на добу.

Корисні компоненти в складі особливо необхідні в раціоні вагітної жінки — вони підтримують здоров’я майбутньої мами і малюка, запобігає ризику виникнення запальних процесів і зараження (попадання через кров в організм мікробів і вірусів) після пологів. Важливий його прийом і для годуючих — грудне молоко стає більш якісним, заповнює недолік кальцію, фосфору.

Крім великої кількості позитивних властивостей, овочевий напій має також протипоказання:

  • виразка шлунку;
  • гастрит, коліт;
  • сік багатий природним цукром, тому для діабетиків його прийом повинен бути строго обмежений.

Рекомендована доза прийому для людей з цукровим діабетом — 250-300 мл в день. При вживанні в більшій кількості людей може відчути легку сонливість, млявість, зниження сил.

Калорійність свіжого морквяного соку — 39 кал. на 100 грам, тому його можна пити навіть під час дотримання дієти.

рецепти приготування

Фахівці радять звернути увагу не тільки на класичний варіант приготування, але і на додавання в морквяний інших фруктових або овочевих напоїв. Такий мікс збільшує лікувальний ефект складових компонентів. Кілька корисних рецептів заготовок на зиму.

Морквяний сік

знадобиться:

  • морква — 1 кг;
  • цукор — 2-3 ст. л.

Рецепт домашнього напою:

  1. Морквину ретельно промити, видалити шкірку.
  2. За допомогою соковижималки вичавити сік. Ємність з отриманою рідиною залишити на кілька годин настоятися, потім процідити.
  3. Відфільтрований напій поставити на плиту, підігрівати на невеликому вогні кілька хвилин, але не доводити до кипіння.
  4. Додати цукор, розмішувати дерев’яною лопаткою до повного його розчинення.
  5. Далі наповнити рідиною чисті банки. Стерилізувати ємності 30-40 хвилин.
  6. Закрити кришками і заховати для збереження.

необхідно:

  • яблука — 3 кг;
  • морква — 1,5 кг;
  • цукор — 150 грам.

приготування:

  1. Овочі та фрукти промити, в яблуках видалити серцевину, моркву почистити.
  2. Окремо вичавити сік через соковижималку. Отримані напої перелити у велику ємність, перемішати.
  3. Додавати цукор частинами: висипати половину, спробувати на смак. Можливо, 90-120 грам буде достатньо.
  4. Поставити на слабкий вогонь, проварити 5-7 хвилин.
  5. Гарячою рідиною наповнити стерильні банки, закрити металевими кришками. Зберігати їх можна 10-15 місяців.

Морквяно-буряковий сік

  • Після закінчення обробки морквини, отримані напої змішати в одній ємності, поставити на середній вогонь.
  • Довести до кипіння і варити ще 5-7 хвилин.
  • Процідити, розлити в стерилізовані банки, відразу ж закатати, утеплити.
  • Залишити в темному недоступному для дітей місці на зберігання.
  • Ссылка на основную публикацию