Посудомийна машина промислова: для громадського харчування, професійна для їдальні в школі, кафе, ресторану, виробнича, робота, бару

Посудомийна машина промислова потрібно в готельних комплексах, на підприємствах громадського харчування, в школах та інших громадських установах, де є столові. Така техніка здатна працювати з великим об’ємом посуду, з її допомогою можна прискорити процес мийки.

техніка промислова

Принцип роботи

Професійна техніка має невеликі габарити, вона займає не більше 1 м² корисної площі, але при цьому здатна помити за 1 годину 1000-2000 тарілок.

Конвеєрна машина для посуду

Професійна машина для миття посуду працює за принципом, який заснований на сукупності таких процесів:

  • мийка посуду;
  • ополіскування.

Для цього виробники техніки оснащують пристрій 2 вузлами. Перший з них являє миючу ванну, обсяг який становить від 30 до 40 л. У ній вода нагрівається до температури + 50 … + 60 ° С, тут здійснюється мийка посуду.

Другий нагрівальний вузол являє собою бойлер обсягом 5-10 л. Цей резервуар потрібен для того, щоб виробляти ополіскування посуду та її дезінфекцію.

Виробники оснащують посудомийки дозаторами, які дозволяють контролювати витрату миючих засобів та ополіскувача.

Дозатор подає рідину для миття посуду в робочу камеру. Ополіскувач надходить в кінці мийного циклу, при цьому залишки кошти видаляються потужним струменем води.

Коли механізм приводиться в дію, спочатку відбувається заповнення мийної ванни водою, після починається її нагрівання. Дозатор подає в ванну миючі засоби, їх вистачає на кілька циклів.

Оператор самостійно встановлює, скільки буде працювати машина. Після вибору програми в робочу камеру поміщають кошик з посудом, дверку закривають — дана дія запускає процес миття посуду.

Техніка для автоматичного миття посуду

Коли він завершиться, почнеться ополіскування. З бойлера стане надходити гаряча вода, доведена майже до температури кипіння. Вона подається в робочу камеру для ополіскування тарілок.

Для завершення циклу оператор повинен відкрити клапан, зробити злив води. Є пристрої, які роблять це самостійно, працюючи в автоматичному режимі.

Відмінності від побутової ПММ

Посудомийна машина для громадського харчування має функціональні відмінності від стандартних побутових моделей, які використовуються вдома. Є підприємці, які вважають, що установка 3-4 побутових машин дозволить замінити 1 професійну, але це помилка. Агрегати, призначені для промислового використання, і побутова техніка є різні прилади.

Професійна техніка для посуду

Моделі для будинку не мають програм, розрахованих на миття посуду за 1-2 хвилини. Така техніка не підходить для безперервної експлуатації, а промислова здатна без перерви працювати протягом дня. Вона миє посуд швидко і економить воду.

Такі моделі проводяться переважно з нержавійки, пластик використовується в рідкісних випадках. При підключенні устаткування потрібні спеціальні комунікації і водопровід високої пропускної здатності. Електромережа має бути промислової.

Як обрати

Виробники пропонують широкий вибір посудомийок промислового призначення. Якщо потрібно посудомийна машина для їдальні, необхідно звертати увагу на те, яку посуд і які прилади доведеться мити. Важливим моментом стане періодичність роботи, має значення обсяг брудного посуду за 1 годину. Цей параметр важливий для вибору продуктивності агрегату.

Від чого залежить вартість

Посудомийки, які випускають вітчизняні і зарубіжні виробники, мають різну вартість. З цієї причини слід звертати увагу на те, яку суму заклад громадського харчування може виділити на покупку.

Кращі моделі

Є кілька моделей, які відрізняються надійністю, високою швидкістю роботи. Їх найчастіше замовляють в шкільні їдальні, ресторани та інші заклади громадського харчування.

МАСН МВ / 9235

Ця професійна посудомийна машина для бару здатна помити до 800 склянок за 1 годину. Її потужність 2,8 кВт, вона працює від 220 Вт. Агрегат італійського виробництва має вагу 41 кг, за 1 цикл модель витрачає 2,2 л води. Встановлено бойлер об’ємом 4 л, бак для миття — 9,5 л. Температура нагріву води становить + 50 ° С.

МАСН МВ-9235

Smeg CW510

Посудомийка має вагу 61 кг, встановлений бойлер об’ємом 6 л, є бак 11 л. Спосіб завантаження фронтальний. Система управління агрегатом електронна, в наявності 3 програми роботи. Електроживлення — 230 В.

Smeg CW510

ММУ-1000М

Для експлуатації цієї моделі буде потрібно підключення до промислової електромережі (380 В). Термін служби посудомийної машини для кафе становить 8 років, для виробництва посудомийки використовується нержавіюча сталь.

Модель ММУ-1000М

Витрата води — 200 л, агрегат здатний помити 1600 тарілок за 1 годину. Ополіскування здійснюється водою, нагрітою до + 85 ° С. Є програма попереднього миття.

Electrolux WTCS90ERB

Ця посудомийна машина підходить для кафе і ресторанів, а також для інших установ громадського харчування. Агрегат має 1 швидкість, після завершення процесу мийки запускається цикл самоочищення.

Система управління — електронна. Є великий дисплей, на який виводиться інформація про температуру води. Агрегат італійський працює від 380 Вт. Він зроблений з нержавійки, має вагу 549 кг. За 1 зміну він може помити 90 касет з посудом.

Fagor AD-125

Мініатюрна виробнича машина іспанського виробництва має вагу 118 кг, вона працює від електромережі 380 Вт. Панель управління — електронна. Є цифровий дисплей, на якому відображається індикація температури. Пристрій обладнаний запобіжним термостатом.

Ссылка на основную публикацию