Салат Цезар, класичний рецепт: соус до нього і поради з приготування | Салати — вітаміни круглий рік |

Звідки родом Цезар

Багато хто помилково думають, що рецептом Цезаря не одне століття.

А свою назву він отримав на честь великого римського полководця Гая Юлія Цезаря.

Насправді все зовсім не так.

На відміну від багатьох рецептів, які стали народними, ім’я його творця відомо.

Ним став кухар-італієць Цезар Кардіні, сім’я якого емігрувала в США в епоху Першої світової війни.

Відкривши своє власне заклад, вони радували відвідувачів традиційної італійкою кухнею.

Для» приготування класичного рецепту соусу Цезар яйця повинні бути кімнатної температури.

Проколюємо голкою шкаралупу яйця з тупою боку, а потім на 1 хвилину опускаємо їх в слабо киплячу воду.

Таким чином яйця виходять привареними.

Розбиваємо їх, відправляємо білки з жовтками у велику миску.

Додаємо вустерский соус і сік половини лимона.

Подрібнюємо часник за допомогою чеснокодавкі або ножем на дрібні шматочки, теж відправляємо в миску.

Віночком або вилкою починаємо перемішувати отриману суміш.

  • 1″ куряче яйце;
  • 1 чесночіни;
  • французька гірчиця,? ч. л .;
  • оливкова олія, ? склянки;
  • 4-6 тушок анчоусів.
  • Отже, приступимо до безпосереднього приготування рецепту соусу Цезар з наочними фото.

    Яйце проколюємо і злегка приварюють в киплячій воді близько 1 хвилини.

    Якщо» французького варіанту немає, то її можна замінити на бутербродну або американську.

    Всі ці види продукту мають відносно м’яким смаком, легкої солодкістю.

    Зернова французька гірчиця не підійде для нашої заправки.

    Вливаючи оливкова олія, віночком збиваємо суміш.

    Зробити це можна як вручну, так і за допомогою блендера з відповідною насадкою.

    Перед додаванням солі і перцю варто спробувати соус, адже анчоуси і так досить солоні і пряні.

    Якщо до цієї заправці додати сир, то вийде ще смачніше:

    майонезний соус

    Рецепт соусу Цезар з майонезом простий в приготуванні, до його складу входять:

  • майонез — 150 гр .;
  • сік лимона — 1 ст. л .;
  • часник — 1 зубчик;
  • 2-3 тушки анчоусів або 1 ч. Л. вустерського соусу.
  • Майонез для заправки може бути як покупної, так і власного приготування.

    Для Цезаря найкраще підходить оливковий майонез.

    Подрібнюємо часник і анчоуси, а якщо їх немає, то можна використовувати вустерский соус.

    Додаємо всі інгредієнти в майонез, змішуємо до отримання однорідної маси.

    Для надання більшої прянощі можна додати спеції і сушені італійські трави.

    простий рецепт

    Якщо на приготування заправки не хочеться витрачати багато сил або пошук деяких інгредієнтів викликає утруднення, то вам підійде рецепт простого соусу для Цезаря.

    До його складу входять наступне інгредієнти:

  • приправа для салату — 1/2 упаковки;
  • часниковий соус — 150 грам;
  • соєвий соус — 1 столова ложка.
  • Прикрасити будь-яку страву можна за допомогою закуски з маринованого болгарського перцю, завдяки яскравому забарвленню овоча. Готуйте таку закуску разом з нами тут.

    Тут описані види клярі і рецепти приготування риби в ньому. Сміливо експериментуйте з інгредієнтами!

    Ці продукти можна зустріти на прилавку найближчого до дому магазину.

    Хороша приправа не містить консервантів і ароматизаторів.

    У неї входять тільки спеції і мальтодекстрин, який виступає в ролі згущувача.

    Часниковий соус легко знайти поруч зі звичайним майонезом, від якого він відрізняється тільки більш пряним смаком часнику і зелені.

    Складові за рецептом соуси змішуємо і в отриману суміш висипаємо півпачки спецій для салату Цезар.

    Ще раз перемішуємо для рівномірного розподілу приправи і отримуємо готовий соус Цезар по найпростішому рецептом без анчоусів і класичних продуктів.

    Пропонуємо до перегляду відео-ролик з приготуванням салату Цезар, заправка до якого буде ще простіше, ніж описана вище:

    Рецепт салату Цезар з куркою

    Приготований знаменитим кулінаром апетитний салат Цезар став більш ситним завдяки тому, що в його склад додали курку.

    Ніжне м’ясо птиці добре вписалося у смакової ансамбль страви.

    Курка стала одним з головних інгредієнтів традиційного рецепту Цезаря.

    Що потрібно для приготування:

  • 100-200 гр. зеленого салату;
  • 200 гр. курячого філе;
  • 50 гр. пармезану;
  • 50 гр. білого хліба.
  • Для Цезаря підходять всі сорти салату, у яких відсутній характерний яскравий смак.

    Можна використовувати сорти Романо, Айсберг, Латук, Батавию, Китайську і Пекінську капусту.

    Листя салату промиваються під проточною водою, після чого сушать.

    Після того як салат висохне, ревемо його руками, потім відправляємо в салатницю або на велику тарілку (залежить від вашого бажання).

    М’ясо» можна зварити в злегка підсоленій воді, згасити або обсмажити на сковороді.

    В» цей час обсмажуємо сухарики з білого хліба в сковороді або висушуємо в духовці.

    Додаємо» жменьку сухарів в блюдо.

    Заправку додаємо перед ними, щоб сухарики НЕ відсиріли.

    Натираємо сир на крупній тертці, посипаємо пармезаном наше блюдо з курячим філе.

    У» черговому відео-сюжеті ви побачите всі етапи приготування Цезаря в дещо іншому варіанті:

    Рецепт 4: Соус для салату Цезар

    В даний час відомо безліч варіантів приготування соусу для салату Цезар. Однак склад оригіналу так і залишився нерозкритим. Проте, кулінари знайшли спосіб приготувати соус, найбільш близький до сьогодення. Представлений рецепт заправки якраз таким і є.

    • 1 ч. Л. лимонного соку;
    • Оливкова олія (Extra Virgin) — 20 г;
    • Рослинна олія (рафінована) — 40 мл;
    • 4 солоних анчоуса;
    • Вустерширський соус -? ч. л .;
    • Сіль, мелений чорний перець — за смаком.
    • Яйце має бути кімнатної температури, перш ніж опускати його в киплячу воду. Яйце занурити в киплячу, трохи підсолену воду і зняти каструлю з вогню. Яйце витримати в окропі протягом однієї хвилини. За консистенцією яйце має бути схоже на зварене некруто. Ступінь проварені залежить від розміру яєць. Після закінчення 1 хвилини вийняти яйце з окропу і дати йому охолонути 15 хвилин при кімнатній температурі. Взяти невелику миску і розбити туди яйце. Додати лимонний сік і гірчицю і збити все в блендері. Поступово вливати оливкова і рослинне масло, не перестаючи збивати блендером. Соус по консистенції повинен бути схожий на майонез. Анчоуси промити, висушити і дрібно порубати ножем. Анчоуси викласти в соус і ретельно перемішати. Заправку ще раз збити блендером. Додати вустерширський соус, трохи перцю солі. Якщо риба занадто солона, сіль можна не додавати. Соус для заправки салату Цезар готовий!

      СКЛАДОВІ

      • Філе анчоуса 3-4 Штук
      • Часник 2-3 зубчики
      • Жовток яєчний 2 Штуки
      • Лимон 1 Штука
      • Дижонская гірчиця 1-2 ст. ложок
      • Оцет 2 Чайних ложки
      • Оливкова олія 1 Стакан
      • Твердий сир 1/4 Склянки
      • Сіль, перець — За смаком
      • Для наочності показую необхідні для приготування соусу інгредієнти.

        Беремо глибоку миску, в якій будемо готувати соус. Кладемо в неї анчоуси.

        За допомогою задньої сторони ложки або виделки подрібнюємо анчоусів до пастоподібного стану.

        Додаємо подрібнений (я пропускаю через давилку) часник і 2 жовтки.

        Додаємо лимонний сік і гірчицю.

        Додаємо оцет (я використовував бальзамічний, але підійде будь-який харчовий) і за допомогою віночка збиваємо все до однорідності.

        Тонкою цівкою починаємо вводити масло, продовжуючи збивати віночком.

        Оливкова олія краще вводити не всі відразу, а порціями. Додали частина, збили до однорідності, якщо потрібну густоту соус не знайшов — додаємо ще масло.

        Вводимо масло тонкою цівкою, продовжуючи збивати, до тих пір, поки соус не придбає потрібну густоту.

        Отже, припустимо, соус став саме тією густоти, яка вам потрібна. Припиняємо збивати.

        Додаємо сіль, перець і сир. Гарненько перемішуємо.

        Соус готовий. Залишилося його охолодити (я ставлю в холодильник хоча б на півгодинки), після чого соусом можна заправляти салат цезар. Смачного! ��

        m.povar.ru

        Салат «Цезар» — це салат, який напевно знає і пробував кожен. Батьківщиною його появи прийнято вважати Сполучені Штати Америки. Хоча, насправді, з’явився він в одному з ресторанів італійця Цезаря Кардіні, в місті під назвою Тіхуана, що знаходиться на території Мексики. Саме на честь Кардини і названий цей салат.

        Причиною появи всіма улюбленого «Цезаря» послужило те, що в свято Незалежності США, а саме 4 липня 1924 року, через величезний наплив відвідувачів, на кухні не залишилося практично нічого, крім тих інгредієнтів, які увійшли в основу класичного рецепту салату. Гості ресторану вимагали їжі, і винахідливий кухар Цезар Кардіні (він же господар ресторану), поекспериментувавши з рештою продуктами подарував світові чудовий салат, який і до цього дня користується величезною популярністю. Звичайно ж за стільки років він зазнав значних змін. І, в результаті, варіацій на його приготування існує стільки ж, скільки і рестораторів по всьому світу.

        Напевно жоден святковий стіл не обходиться без цього салату, адже він не приїдається, так як кожен готує його по-різному. Але, у першій-ліпшій нагоді приготування, «Цезар» виходить дуже смачним і легким, а так само відмінно виступає в ролі легкої закуски перед основною стравою.

        Найпопулярнішим з усіх різновидів цього салату є «Цезар» з куркою. Не менш популярні і «Цезар» з креветками, з беконом, з шинкою, з кальмарами і з різноманітними морепродуктами. Як бачите, рецептів величезна кількість, а в технології приготування немає нічого складного. У цій статті я розповім вам як покроково приготувати салат «Цезар» в домашніх умовах. Всі представлені рецепти настільки прості в приготуванні, що впорається навіть новачок.

        Крім правильно підібраних інгредієнтів, для отримання смачного салату потрібно ще й приділити увагу соусу для заправки «Цезаря». Саме в заправці полягає та сама «родзинка», завдяки якій салат «Цезар» зі звичайного смачного салату перетворився в загальновизнаний світовий кулінарний шедевр.

        Хоча для кожного рецепту йде своя особлива заправка, все ж я поділюся з вами класичним рецептом заправки для салату «Цезар» в кінці цієї статті. А там вже вам вибирати, яким саме із запропонованих рецептів соусу ви будете заправляти готовий салат.

        Прості рецепти салату Цезаря з куркою і не тільки в домашніх умовах. Покрокові рецепти цезаря з фото від А до Я

        Для вашої зручності при навігації, в статті присутня зміст і за допомогою нього ви легко переміститеся саме на той рецепт «Цезаря», який вам потрібен. Отже, всім любителям салату «Цезар» присвячується:

        10 рецептів салату «Цезар» в домашніх умовах:

        1. З куркою
        2. З креветками
        3. З беконом
        4. З шинкою
        5. З ковбасою
        6. З кальмарами
        7. З морепродуктами
        8. З сьомгою
        9. Цезар класичний
        10. З куркою і сухариками
        11. Заправка для салату Цезар

        Цезар з куркою

        Одним з найбільш поширених варіантів салату «Цезар» є простий класичний рецепт з додаванням курячого м’яса. Завдяки смаку та аромату курятини, салат набуває чудовий, особливий смак. До того ж вона ідеально поєднується з різноманітними овочами, сирами і заправками. Куряче філе можна використовувати відварене, обсмажене або запечене. У будь-якому випадку відмінний смак гарантований.

        Складові:

        • Багет — 1 шт
        • Оливкова олія — ​​6 ст.л.
        • Куряча грудка — 4 штуки
        • Салат ромен — 2 шт
        • пармезан

        Для соусу:

        • 4 зубчики часнику
        • 4 яєчних жовтки
        • 2 ст.л. діжонськой гірчиці
        • 1 ч.л. вустерського соусу
        • 4 ст.л лимонного соку
        • 6 ст.л оливкової олії
        • перець
        • сіль

        приготування:

        1. Розрізати хліб на рівномірні квадратики зі сторонами по 1,5 см. На деко налити 4 столові ложки оливкової олії. Викладаємо нарізаний хліб і перемішувати так, щоб масло повністю покрило все кубики. Розігріти духовку до 200 градусів і запікати багет протягом 10 хвилин. salat-tsezar-klassicheskiy-retsept-sous-k-nemu-i-sovety-po-prigotovleniyu2019-02-11Смачного!

          Рецепт соусу «Цезар»: оригінал …

          Особливість. В оригінальний покроковий рецепт соусу «Цезар» обов’язково входить ароматний соус «Ворчестер» (вустерский, вустерширський), відомий своїм пряним, кисло-солодким смаком. Творець салату застосовував для свого страви виключно цей англійський соус, що складається з 23 компонентів. Інгредієнти для соусу «Цезар» необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Особливо це стосується яєць: будучи холодними, вони не встигнуть дійти до необхідної консистенції в ході варіння. Готуються вони особливим чином. У каструлі кип’ятять підсолену воду, вимикають плиту. Яйця, попередньо проколоті голкою з тупого кінця, опускають в окріп рівно на одну хвилину до легкого загустіння білка і жовтка. Продукт охолоджують. Ви повинні бути впевнені в якості яєць, краще вибрати домашні.

          Що знадобиться:

          • чотири яйця;
          • масло з оливок — півсклянки;
          • дві столові ложки сиру «Пармезан» (натертого);
          • столова ложка свіжовичавленого соку лимона;
          • десертна ложка гірчиці діжонської;
          • дві чайних ложки вустерського соусу;
          • один-два часникових зубки;
          • перець, сіль (за власним смаком).

          приготування

          1. Дрібно натираємо пармезан.
          2. Подрібнюємо часник: на тертці або за допомогою часничниці.
          3. Приєднуємо до них гірчицю, соус, сік лимона.
          4. Яйця після «приварювання» збиваємо окремо, додаємо до отриманої маси.
          5. Розмішуємо все до однакової консистенції.
          6. Не поспішаючи вливаємо олію, продовжуючи збивати суміш ніжно-жовтого кольору.
          7. В кінці приготування приправляем сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

          Соус готовий, коли придбає шовковисту текстуру і середню густоту. Для збивання компонентів використовують звичайний віночок або погружной блендер. Щоб соус не «розшаровується», «Ворчестер» радять вливати краплями. Заправляти блюдо потрібно перед подачею, щоб зберегти хрусткость і легкість всіх інгредієнтів.

          … і ще 5 смачних ідей

          Кулінарних версій заправок для відомого салату існує безліч. Серед сучасних варіацій на тему «Цезаря» заслуговують на увагу наступні п’ять рецептів.

          З майонезом

          Особливість. Соус, зроблений у цій швидкому рецептом, буде особливо смачний, якщо використовувати домашній майонез.

          Що знадобиться:

          • майонез — півсклянки;
          • сік лимона — столова ложка;
          • «Ворчестер» — чайна ложка;
          • часник — одна часточка;
          • пармезан — дві столові ложки;
          • молоко — близько трьох ложок;
          • чорний мелений перець;
          • кухонна сіль.

          приготування

          1. Натираємо твердий сир (дрібно).
          2. Подрібнюємо часник.
          3. З’єднуємо майонез, пармезан, часник, соус, лимонний сік.
          4. Збиваємо.
          5. Додаємо сіль, чорний перець.
          6. Розводимо молоком до потрібної консистенції.

          Зі сметаною

          Особливість. Цю заправку, що значно м’якше класичної, оцінять любителів не гострих харчових поєднань. Для пікантності можна подрібнити три невеликих маринованих огірка. Приготувати соус «Цезар» для салату «Цезар» допоможуть блендер або міксер, які швидко доведуть склад зі сметани і прянощів до необхідної консистенції.

          Що знадобиться:

          • стакан сметани (середньої жирності);
          • два часникових зубки;
          • чайна ложка гірчиці (діжонськой);
          • кухонна сіль, чорний перець (за смаком).

          приготування

          1. Подрібнюємо часникові часточки.
          2. Відмірюють норму гірчичного соусу.
          3. Змішуємо ароматні компоненти зі сметаною.
          4. Додаємо щіпку солі, на кінчику ножа — мелений перець.
          5. Збиваємо до стану крему.

          З йогуртом

          Особливість. Цей легкий, дієтичний рецепт оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою. Соус на основі йогурту має м’який, вершковий смак і готується без яєць.

          Що знадобиться:

          • сметана жирністю 15-20% — півсклянки;
          • йогурт (несолодкий, без наповнювача) — стільки ж;
          • пармезан (натертий) — дві столові ложки;
          • сіль, чорний перець.

          приготування

          1. Змішуємо в рівних кількостях сметану і йогурт.
          2. Додаємо дрібно натертий пармезан.
          3. Солимо, перчимо, орієнтуючись на власний смак.
          4. Ретельно збиваємо.

          Якщо такий дієтичний соус приготувати з каперсами, його смак стане більш пряним, гоструватий-терпким. Досить столової ложки каперсів, які потрібно пропустити через прес для часнику.

          З анчоусами

          Особливість. Соус з анчоусами ідеально підійде для «сімейної» різновиди класичного «Цезаря» — «Салата авіатора». Анчоуси, іменовані у нас також хамсою, додадуть тонкий пряний присмак і впізнаваний аромат.

          Що знадобиться:

          • жовтки — два;
          • анчоуси — три філе;
          • столова ложка каперсів;
          • дві чайні ложки подрібненого часнику;
          • аналогічну кількість діжонськой гірчиці;
          • дві-три столові ложки сиру «Пармезан»;
          • столова ложка лимонного соку;
          • половина чайної ложки вустерського соусу;
          • близько 130 мл оливкової олії (трохи більше половини склянки);
          • сіль перець.

          приготування

          1. Яйця варимо тим же способом, що і в базовому рецепті, відокремлюємо жовтки.
          2. З’єднуємо їх з сирною стружкою, подробленнимі часником, анчоусами, каперсами.
          3. Додаємо залишилися компоненти, крім масла.
          4. Солимо, перчимо.
          5. Змішуємо блендером.
          6. Поступово вливаємо оливкову олію, продовжуючи збивати до густоти майонезу — соус «Цезар» не повинен бути рідким. Усуне цей недолік додаткова порція сиру.

          Кулінарні блогери рекомендують в рецепті використовувати справжні анчоуси (чорноморські або азовські). Цей далекий родич оселедця зовсім не заморський делікатес, але його може не виявитися під рукою, і тоді філе анчоуса замінить кілька пряного посолу. Якщо не хочете використовувати Вустерського приправу, в складі якої вже є анчоуси, тоді додайте в заправку половину чайної ложки рідкого меду або ж бальзамічний оцет (чайну ложку).

          Особливість. Це незвичайний вегетаріанський рецепт соусу оцінять прихильники здорового способу життя. Його основу складають горіхи кеш’ю. Попередньо вони замочують у холодній воді з дрібкою солі. Через пару годин плоди легко очистяться від шкаралупи.

          Що знадобиться:

          • сирі горіхи кеш’ю — 150 г;
          • вода — 150 мл;
          • сухі дріжджі — дві столові ложки;
          • половина лимона;
          • часниковий порошок — половина чайної ложки;
          • сіль перець.

          приготування

          1. З’єднуємо горіхи і воду, збиваємо блендером до однорідної маси.
          2. Ми залишаємо суміш в холодильнику загуснути (приблизно на пару годин).
          3. Потім втручаємося дріжджі, сік половини вичавленого лимона.
          4. Додаємо сіль, перець.
          5. Збиваємо заправку до кремової консистенції.

          Варіанти заміни компонентів

          Навчитися правильно готувати соус «Цезар» абсолютно нескладно. А якщо доведеться, як і синьйору Кардини, готувати салат на швидку руку, не бійтеся внести свої авторські зміни в класичний рецепт соусу «Цезар». Отже, допустимі варіанти заміни рецептурного складу:

          • вустерский соус

            — замість нього візьміть табаско, рибний (тайський) соус або соєвий, бальзамічний крем або оцет;

          • дижонская гірчиця

             — замініть цю злегка солодкуватий і ніжну приправу на французьку або баварську;

          • лимонний сік

             — на лаймовий;

          • чорний перець

             — посилять смак подрібнені майоран, базилік (в сушеному або свіжому вигляді);

          • курячі яйця

            ,

            приготовані особливим способом

             — замініть звареними круто жовтками або перепелиними яйцями.

          Основне блюдо

          Незважаючи на середню калорійність однієї порції салату від 270 до 500 ккал, він не залишає в шлунку відчуття тяжкості. Його інгредієнти збалансовані, і наш організм з легкістю «поглинає» всі поживні речовини.

          • Салатні листя.

            Містять вітаміни групи В, С, Е, А, РР, сірку, йод, калій, фосфор, бета-каротин, легкозасвоювані білки, харчові волокна. У класичному рецепті використовують листя салату ромен, але підходять також айсберг, Батавия. Салат ретельно миють. Листя не ріжуть, а рвуть руками. Листя має бути стільки, щоб в три-чотири шари накрити дно тарілки, в якій буде подаватися «Цезар».

          • Збагачує організм кальцієм і фосфором, великою кількістю білка і необхідних амінокислот. «Рідним» сиром для салату «Цезар» вважається пармезан. Але допустима заміна на будь-який сир твердих сортів. За кількістю немає певних обмежень (залежить від смакових уподобань).
          • Пшеничні крутон.

            Містять у великій кількості клітковину, залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, вітаміни групи В, лізин, метіонін, вуглеводи. Якщо роблять домашні сухарики, то хліб без верхньої кірки нарізається кубиками товщиною до 1 см, збризкують оливковим маслом (або вмочається в ньому), близько п’яти хвилин висушується в духовій шафі при 180-200 ° С. Шматочки не повинні зачерствіти, а тільки стати золотисто-хрусткими, всередині залишаючись м’якими.

          • Містить вітаміни С, А, D, ефірні масла. Краще купувати лимони першого врожаю — це плоди з гладкою шкіркою, в них найбільша кількість корисних речовин. Перед використанням лимон обдають окропом, щоб прибрати зайву гіркоту.
          • Містить вітаміни С, В, D, ефірні масла, природний антибіотик алліцин. Подрібнюється на дрібній тертці або в часниковому пресі. Також їм натирається поверхню салатниці перед укладанням компонентів.
          • Оливкова олія.

            Містить вітаміни Е, К, А, олеїнову кислоту, жирні кислоти Омега-9. Через нейтрального смаку багато хто воліє використовувати масло другого віджиму, воно маркується як Pomace Olive Oil або Orujo. Але професіонали радять для салату оливкова олія екстра-класу (першого холодного віджиму), яке маркується Extra Virgin або Extra Vergine.

          Варто вибирати масло «молодший», так як термін зберігання продукту з оливок становить не більше 18 місяців.

          • Є джерелами білка з незамінними амінокислотами. Куряче філе використовується в будь-якому вигляді: відвареному, запеченому або смаженому (останній спосіб найпопулярніший). Цікавий смак дають кубики курячого м’яса, обсмажені в панірувальних сухарях.

          Не варто зловживати стравою при подагрі, гепатиті, коліті, ентероколіті, сечокам’яної хвороби, а також при алергічній реакція на окремі компоненти.

          Рецепт соусу «Цезар» в домашніх умовах може містити невеликі відступи від канонів. При цьому важливо не забувати, що соуси домашнього приготування не придатні для тривалого зберігання. Готовий соус «Цезар» потрібно зберігати тільки в холодильнику, в чистій скляній банці з щільною кришкою і не більше чотирьох днів. Якщо в складі заправки будуть «приварені», тобто практично сирі яйця, а також анчоуси, продукт буде залишатися свіжим всього пару днів. Вирішивши заморозити соус для продовження терміну зберігання, будьте готові до зміни його смакових характеристик.

          Готуємо класичний соус до салату

          Сам по собі класичний рецепт салату «Цезар» зовсім не складний, однак навіть господині «зі стажем» не завжди знають, як і з чого зробити соус до цього салатик. Хоча в перший склад заправки входили тільки оливкове масло, лимонна кислота і вустерский (або вустерширський) соус, сьогодні можна знайти десятки рецептів соусів для знаменитого салату.

          Щоб соус вдався, дістаньте все необхідне з холодильника заздалегідь. Секрет смачного соусу полягає в тому, що всі складові повинні бути приблизно однієї температури — кімнатної!

          Щоб приготувати класичний соус, не потрібно бути шеф-кухарем або кілька годин стояти біля плити. Він робиться досить просто.

          складові

          • соус вустерский — 0,5 чайної ложки;
          • оливкова олія — ​​100 мл;
          • лимонний сік — 2 столових ложки;
          • яйце — 1 штука;
          • часник — 1-2 шматочки;
          • сіль, перець — за смаком;
          • негостра гірчиця, прянощі — за бажанням.

          Скільки калорій?

          Приблизні значення енергетичної цінності, реальні значення можуть відрізнятися.

          Харчова цінність в 100 г
          калорійність:

          333 ккал

          білки: 2,55 г
          жири:
          вуглеводи:
          Час приготування: 10 хвилин
          порції: 3

          Покрокова інструкція

          1. Проколюємо голкою шкаралупу і опускаємо яйце в киплячу воду і відразу прибираємо каструлю з плити. Тримати яйце в окропі потрібно не довше однієї-півтори хвилини, інакше воно стане густим і з нього не вдасться приготувати соус. Виймаємо яйце, охолоджуємо і розбиваємо в посуд, де будемо готувати заправку.
          2. Часник дрібно рубаємо, Придавлюємо ножем і знову кришимо. Повторюємо процедуру, поки не отримаємо пасту з часнику. Кладемо отриману пасту до яйцю.
          3. Видавлюємо лимонний сік, додаємо вустерский соус, збиваємо отриману масу до однорідності.
          4. Щоб соус не расслоился, масло додаємо в тару по краплині, безперервно помішуючи соус віночком.
          5. Додаємо приправи і прянощі. Класична заправка для салату готова.

          Майонезна заправка до салату «Цезар»

          Велику популярність отримала заправка на основі майонезу. Вона проста в приготуванні, швидко робиться. Майонезна заправка є прекрасною альтернативою класичним соусу. Для неї підійде і майонез домашнього приготування, і його промисловий аналог. Щоб зробити цей соус, також не потрібні спеціальні знання. Та й за часом приготування абсолютно не затратно.

          складові

          • майонез -120 г;
          • часник — 1-2 шматочки;
          • вустерский соус — 1 чайна ложка;
          • сік лимона — 1 столова ложка.

          Скільки калорій?

          Приблизні значення енергетичної цінності, реальні значення можуть відрізнятися.

          Харчова цінність в 100 г
          калорійність: 522 ккал
          білки: 0,5 г
          жири: 54,2 г
          вуглеводи: 5,57 г
          Час приготування: 10 хвилин
          порції: 5

          Покрокова інструкція

          1. Часник подрібнити до пастоподібного стану, перемішати з майонезом.
          2. Додати вустерский соус і лимонний сік. Розмішуємо до однорідного стану.
          3. Для додання соусу додаткового смаку можна додати пряні трави, наприклад, орегано.

          Рецепт соусу до «Цезарю» «для ледачих»

          Якщо виникли проблеми в приготуванні класичного соусу, наприклад, немає часу або необхідних продуктів, можна скористатися вже готовими приправами. Вони є у продажу практично в кожному супермаркеті. Досить купити таку приправу в магазині і для отримання соусу слідувати інструкціям, зазначеним на упаковці.

          Фотогарелея

          salat-tsezar-klassicheskiy-retsept-sous-k-nemu-i-sovety-po-prigotovleniyu2019-02-11salat-tsezarsalat-tsezar-klassicheskiy-retsept-sous-k-nemu-i-sovety-po-prigotovleniyu2019-02-11salat-tsezarsalat-tsezar-klassicheskiy-retsept-sous-k-nemu-i-sovety-po-prigotovleniyu2019-02-11salat-tsezar

    Ссылка на основную публикацию
    Adblock
    detector