Серветки для сервірування столу: як красиво скласти, схеми

Серветки на кожному святковому столі, офіційному заході або урочистому сімейній вечері не просто пропонують кожному гостю, а намагаються зробити прикрасою, надати їм цікаву форму. Існує багато способів красиво скласти серветки. З них можна згорнути квіти, атрибути одягу, елементи декору та інші прості і складні конструкції. Але немає необхідності складати їх хитромудрим чином.

1
Сервіровка столу серветками

У серветки є функціональне призначення. Складена, вона повинна легко розгортатися і не виглядати заяложеної. Це річ для особистої гігієни, і їй має бути легко користуватися. Звертати її потрібно швидко, щоб і гість мав можливість швидко розгорнути цей предмет побуту і скористатися ним, не пошкодивши його.

Разом з серветками використовують додаткові атрибути: кільця, стрічки і т. Д. Або просто ставлять їх в спеціальні склянки-серветниці.

Найчастіше для сервірування столу вибирають види з тканини або паперу. Паперові підходять для обтирання рук і губ. Тканинні кладуть на коліна для захисту одягу. Якщо запропоновані тільки тканинні, вони використовуються для обох цілей.

Різноманітність схем складання дозволяє домогтися унікального оформлення святкового столу. Найчастіше застосовується техніка орігамі.

Плоскі фігури виконуються з паперових серветок. Вишукані об’ємні — з тканинних.

Існує безліч покрокових схем.

2
куточок

Просто покласти цей предмет гігієни на тарілку теж можна красиво.

куточок

Нехитрий і ніжний варіант: серветка складається 2 рази навпіл, потім на куточок. Зверху доповнюється маленьким квіткою. Якщо немає під рукою живої квітки, можна використовувати сухі або штучні.

3
конверт

Виготовлення одного з варіантів конверта з серветки, в який поміщаються столові прибори:

  1. 1. Квадрат складають навпіл.
  2. 2. Потім ще раз навпіл, щоб вийшов квадрат. Помічають, з якого кута залишаються відкритими всі шари, які можна прихопити.
  3. 3. Беруть з цього кута робочий шар і відгинають великим трикутником, другий роблять менше. Кінці відігнутих шарів підвертають всередину.
  4. 4. Краї робочого матеріалу загинають назад, щоб вийшов прямокутний конверт.

Залежно від бажання і вигадки, у нього може бути кілька кишеньок. Верх можна зробити трикутним, це буде додатково прикрасить фігуру.

4
віяло

Серветка ставиться на сервірувальний тарілку кожному гостю і оформляється наступним чином:

  1. 1. Складають квадрат навпіл лицьовою стороною назовні.
  2. 2. Починають збирати гармошкою. Першу складку загинають вниз.
  3. 3. Формують гармошку з 2/3 заготовки.
  4. 4. Складають навпіл так, щоб згини були назовні.
  5. 5. загинають одну нескладання частина по діагоналі всередину, а другу по діагоналі за першу.
  6. 6. Заправляють кінець всередину віяла.

віяло

5
свічка

Особливо елегантно така серветка виглядає в білому кольорі, поставлена ​​кожному гостю на тарілку. Її можна оформити за схемою:

  1. 1. Розвертають предмет і кладуть лицьовою стороною вниз.
  2. 2. Згинають по діагоналі так, щоб вийшов трикутник.
  3. 3. підвертається згин на 1,5 сантиметра.
  4. 4. Акуратно скручують вийшла заготовку в рулончик.

«Свічка» легко видозмінюється. Її можна зробити товстої і низькою або тонкої і високою. Витягнувши один внутрішній куточок наверх, можна створити форму вогню.

свічка

6
Тіара або лілія

Таке оформлення виглядає в кольорових варіантах. Особливо гармонійно виглядає, якщо на столі стоять живі лілії в вазах. Формування фігури:

  1. 1. Серветку згортають по діагоналі згином вниз.
  2. 2. Поєднують два бічних кута з верхнім.
  3. 3. Складають так, щоб нижній кут залишався на 2,5 см нижче верхнього.
  4. 4. Верхній відгинають вниз до згину.
  5. 5. Бічні сторони загинають назад і вставляють одну в іншу, щоб в основі утворилося коло.
  6. 6. Ставлять вертикально. Для оформлення в стилі «лілія» загортають вниз два верхніх кута.

Лілія

7
Королівська лілія

Складність складання полягає в тому, що при розгортанні предмет гігієни не повинен виглядати м’ятим. Листочки слід виконати особливо акуратно. Схема складання:

  1. 1. Серветку кладуть передньою панеллю вниз.
  2. 2. загинають по черзі всі її кути до центру.
  3. 3. Перевертають обличчям до себе.
  4. 4. Знову загинають кути до центру.
  5. 5. Притримуючи в центрі кути, висмикують знизу куточки, щоб вони утворили «пелюстки.

Королівська лілія

Перед тим, як згортати серветки для сервірування святкового столу, бажано попередньо потренуватися.

Ссылка на основную публикацию