Заточка ножів для м’ясорубки в домашніх умовах

Заточка ножів для м’ясорубки проводиться тоді, коли ріжучі кромки хрестоподібної деталі перестають бути гострими. Також в м’ясорубці є і другий измельчающий інструмент, зроблений у вигляді кола з отворами.

Площині обох ножів повинні бути рівними. У процесі роботи вони прилягають один до одного без зазору. Якщо на колі з’являються нерівності, їх необхідно усунути. В іншому випадку погано прилегла ріжучакромка НЕ ​​буде перемелювати м’ясо.

1
підготовка

Щоб наточити ножі в домашніх умовах своїми руками, спочатку проводяться підготовчі роботи:

  1. 1. Прикладається металева лінійка до ріжучим поверхнях і перевіряється щільність прилягання. У разі наявності просвіту проводиться заточка.
  2. 2. Перед початком робіт обидва ножа і абразивний інструмент змащуються соняшниковою олією. Це необхідно для того, щоб утворюється абразивний паста не дряпала метал.
  3. 3. Готуються дерев’яні бруски. Вони накладаються на ножі і служать притисками при заточуванні. Рука тримає дерев’яний брусок, що полегшує роботу.

2
методи заточки

Тупі деталі легко нагострити, не привертаючи майстрів. Для цього використовуються предмети, наявні в домашньому господарстві:

  1. 1. Точильний камінь.
  2. 2. Наждачний папір і дерев’яні бруски.
  3. 3. Абразивні елементи, що входять до комплекту.
  4. 4. Болгарка.
  5. 5. Наждачний верстат.

Використовувати можна будь-який варіант.

3
Точильний камінь

При використанні точильного каменю рекомендується застосовувати дрібнозернистий інструмент. Застосування абразиву з великим зерном залишає на поверхні подряпини. Розмір каменю вибирається більшим, ніж у ножів.

Порядок виконання роботи:

  1. 1. Точильний камінь укладається на рівну поверхню столу.
  2. 2. Хрестоподібний ніж і кругла решітка щільно притискаються до каменя своїми ріжучими частинами.
  3. 3. Зверху інструменту кладеться дерев’яний брусок.
  4. 4. Натискаючи рукою на брусок, виконуються кругові рухи. Тиск збільшується з наростаючою силою.
  5. 5. Заточка решітки ведеться з 2 сторін.

Заточка на точильному камені

4
Наждачний папір і дерев’яний брусок

Це метод застосовується в разі несильного затупления ріжучих частин. Краще мати під рукою кілька видів паперу. Починати роботу можна з великої зернистості, а доводити інструмент нулевкой.

Для виконання заточування дерев’яний брусок накривається папером і деталі по черзі труться по ній. Після закінчення роботи ріжучакромка загострюється. Обидва інструменти миються і витираються насухо.

Наждачний папір на бруску для заточування інструменту

5
Бруски, що входять в комплект

Часто в комплект з ножами входять спеціальні абразивні бруски. За розміром вони точно відповідають діаметру решітки. Ці бруски призначені для заточування інструменту з урахуванням твердості матеріалу.

Якщо потрібно наточити хрестоподібний ніж, то замість круглої решітки вставляється брусок. При обертанні рукоятки м’ясорубки ніж ковзає по абразиву і натачівается.

При заточуванні решітки брусок вставляється замість ножа. Тепер уже решітка ковзає по абразиву. Після виконання такої операції деталі будуть добре наточени і стануть працювати в парі без зазору.

Абразивний брусок, що входить в комплект

6
болгарка

Поширення друкованої продукції із застосуванням техніки завжди пов’язана з ризиком. Необхідно дотримуватися в роботі техніку безпеки. Крім того, важко витримати точно ріжучу площину. Тому ручної варіант більш надійний.

У разі застосування в якості заточного інструменту болгарки дотримуються певних правил і послідовності роботи:

  1. 1. Леза обробляються соняшниковою олією.
  2. 2. Ріжучий інструмент кріпиться на штирі.
  3. 3. Чи включається болгарка і під прямим кутом ведеться заточка.
  4. 4. Під час роботи робляться перерви, щоб не сталося прікаліванія металу.

Поширення друкованої продукції болгаркою

Болгарки мають змінні насадки — липучки. З їх заміною змінюється зернистість поверхні.

7
наждачний верстат

Використання такого апарату вимагає певної майстерності і дотримання техніки безпеки.

Робота складається з таких етапів:

  1. 1. Обидва ножа обробляються соняшниковою олією.
  2. 2. Чи включається точильний верстат.
  3. 3. Режущая площину рукою притискають до обертається абразивному колі.
  4. 4. Робота ведеться з перервами. Тривале зіткнення металу з каменем призведе до термічних змін металу.

З метою безпеки заборонено працювати в рукавицях.

Заточка на наждачному верстаті

Ножі для м’ясорубки регулярно тупятся. Роботу по їх заточування легко провести своїми руками. Головне при цьому — витримати умову дотику пари ножів без зазору. Щоб цього домогтися, важливо мати якісні інструменти. Наявність вад на абразивному колі або брусках не допускається.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector