Як правильно завантажувати посуд в посудомийну машину

Іноді трапляється так, що результат роботи ПММ далекий від ідеалу. Якщо склянки і тарілки відмиваються в повному обсязі, це ще не означає поломку приладу — можливо, спочатку завантаження посудомийної машини відбувається неправильно, через що вода потрапляє не на всі забруднені ділянки.

У стандартних моделях є кілька лотків для різних типів виробів, і в кожному з них предмети треба розташовувати в правильному положенні для досягнення максимального ефекту від мийки.

1
Як розмістити келихи, склянки й кухлі?

У більшості моделей посудомийних машин для чашок і склянок призначається верхній відсік. Їх потрібно ставити догори дном: так машина легко відмиє посуд всередині, і ніщо не завадить відпрацьованої води стікати вниз.

Те ж правило діє і для келихів: їх потрібно розміщувати ніжкою вгору. Деякі різновиди посудомийок забезпечені складним пластиковим лотком з осередками-держателями для тендітних скляних предметів. У ньому можна розмістити і маленькі кавові чашки.

Осередки для келихів в посудомийній машині

Пластикові миски і чашки теж слід складати в верхньому відділенні. Це пов’язано з тим, що нагрівальний елемент пристрою знаходиться в його нижній частині і в процесі роботи машини предмети з пластика можуть розплавитися, якщо їх помістити в нижні відсіки.

2
Правильна завантаження мисок і тарілок

Якщо вгорі залишилося місце, то невеликі тарілки і блюдця можна завантажити туди. Решта слід розмістити в нижньому відсіку лицьовою стороною до центру. Тарілки треба злегка нахилити, так пристрій буде краще обмивати їх поверхню.

Миски і тарілки більшого діаметра слід розставити в машині по краях, а меншого — ближче до середини, щоб забезпечити доступ води до всіх частин секції. Якщо цього не зробити, то деякі предмети доведеться мити заново.

Ставити посуд треба так, щоб вироби не стикалися: так ефект від миття буде максимальним.

3
Розміщення столових приборів

Місце столових приладів — тільки в спеціальному кошику. Їх треба розташовувати ручками вниз, намагаючись, щоб вони не стояли впритул один до одного, інакше якість мийки постраждає. Ножі, навпаки, повинні бути розташовані вниз лезами.

Розташування столових приборів в спеціальному відсіку в посудомийній машині

У деяких моделях ПММ оснащені спеціальним верхнім відсіком для столових приладів, в ньому вилки і ложки розміщуються горизонтально.

Довгі кухонні аксесуари (ополоники, лопатки і т. Д.) Потрібно розміщувати у великих лотках в горизонтальному або похилому положенні, інакше вони можуть перешкодити роботі розпилювачів.

4
Як завантажити сковорідки і каструлі?

Велику кухонне начиння слід помістити в нижнє відділення. Для такого посуду варто використовувати режим інтенсивного миття при високій температурі, тому не потрібно разом з нею мити келихи з крихкого скла або пластикові тарілки, їх краще залишити до наступного разу.

Плоскі предмети (листи, сковорідки і ін.) Ставляться боком, а сотейники і каструлі — догори дном або під невеликим нахилом. Якщо є знімні ручки, то їх обов’язково потрібно зняти. Сковороди з литими ручками треба розташувати так, щоб виступаючі частини не торкалися стінок агрегату і не блокували роботу розпилювачів.

5
загальні рекомендації

Щоб робота машини дала максимальні результати, а посуд залишилася неушкодженою, рекомендується при її завантаженні враховувати наступні нюанси:

  1. 1. Скляні предмети треба розміщувати на деякій відстані один від одного, щоб виключити їх пошкодження в процесі мийки.
  2. 2. Якщо кількість посуду невелике, то треба намагатися розмістити її ближче до центру, — так вона гарантовано якісно відмиється. Ця рекомендація не актуальна для сучасних моделей машин Bosch і Siemens
  3. 3. Не варто заповнювати відсіки ПММ «під зав’язку». Раціональніше буде провести два цикли мийки з достатнім відстанню між предметами кухонного начиння, яке дозволить відмити все ідеально з першого разу.
  4. 4. Велику посуд не треба розміщувати поруч з тендітною (сковорідки біля фужерів і т. Д.).

ПММ має певний показник місткості, який вказаний в інструкції виробником. Він вимірюється в комплектах посуду, а один комплект — це предмети, які одна людина використовує при прийомі їжі. Але не слід повністю довіряти цій характеристиці — часто у машини, в інструкції до якої прописана місткість 17 комплектів, в реальності завантаження становить 13-14. Якщо ж потрібно помити каструлі та сковорідки, то цей показник зменшується.

Якщо після першого використання посудомийної машини результат був не ідеальним, то наступного разу треба змінити схему завантаження.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector