Існує маса корисних рецептів для зміцнення імунітету. Приготувати їх в домашніх умовах не складе особливих труднощів. Одним з інгредієнтів, який володіє масою корисних властивостей, є заморський фрукт фейхоа. У його складі налічується близько сотні вітамінів і мікроелементів, які здатні відновити життєві сили, як за помахом чарівної палички.
опис
Фейхоа, або бразильська гуава є вічнозелене дерево з корисними і смачними плодами. Воно сягає 3-4 метри у висоту і має розкидисту крону. Батьківщиною рослини є Південна Америка, але зустріти його можна у всіх субтропічних країнах.
Всередині «непридатний» плід буде коричневого відтінку. Таку гуаву не варто вживати — процеси бродіння вже запустилися і фрукт вже напевно містить шкідливі бактерії, якими легко отруїтися.
Дізнатися про те, що вам попався недозрілий плід можна по його м’якоті. Замість прозорої кремової «нутрощі», ви побачите щільну білу масу. В такому випадку покладіть фейхоа в тепле місце на 3-6 днів, щоб він дозрів.
Рецепти для зміцнення імунітету
Використання фейхоа в кулінарії не має ніяких обмежень. З нього можна зробити як корисні заготовки на зиму, так і повсякденні страви.
Фруктово-овочевий салат
Побалувати близьких можна оригінальним салатом. Для його приготування потрібно:
- фейхоа — 4 шт;
- авокадо — 1 шт;
- буряк — 1/2 шт;
- яблуко — 1 шт;
- лимонний сік — 1 ч.л .;
- рослинний йогурт — 2 ст.л.
Процес приготування салату не займе багато часу (за винятком варіння буряка).
- Заздалегідь відваріть буряк і повністю остудіть її.
- Фейхоа нарізати довільними шматочками.
- Очистити від шкірки авокадо і нарізати товстими часточками, змішати з фейхоа.
- Відварну буряк і свіже яблуко натерти на дрібній тертці і додати до решти інгредієнтів.
- Всі компоненти перемішати, заправити лимонним соком з йогуртом і подавати до столу.
Для зміцнення імунної системи корисно буде зробити «сире» варення з заморського фрукта. Такий рецепт включає і інші компоненти, які також зміцнюють захисні функції організму, що робить його особливо актуальним в холодну пору року. Для «здорового» варення знадобиться:
- фундук — 1 жменя;
- липовий або квітковий мед — 1 стакан;
- фейхоа — 0,5 кг.
Такий рецепт не має на увазі варіння або іншу термічну обробку, тому з ним впорається будь-яка господиня.
- Плоди фейхоа ретельно промити і розтерти в пюре (найзручніше в блендері або кухонному комбайні).
- Фундук також подрібнити і додати в отриману кашку.
- Отриману суміш залити склянкою меду і ретельно перемішати.
- Перелити все в скляну ємність і закрити щільною капроновою кришкою. Зберігати в холодильнику і вживати натщесерце.
Альтернативний варіант швидкого і корисного для імунітету варення з фейхоа представлений на відео нижче.