Як швидко почистити самовар в домашніх умовах: з латуні, міді, нержавійки

Згодом самовар може потемніти, покритися плямами, іржею і зеленим нальотом. Щоб зберегти первозданний вигляд кухонного предмета, необхідно регулярно за ним доглядати. Додати блиск зовнішній стороні вироби і очистити його внутрішню сторону від накипу можна як народними способами, так і хімічними засобами. Проводити процедуру очищення слід акуратно, щоб не пошкодити поверхню виробу.

1
Способи очищення самоварів з різних металів

Почистити самовар зовні за допомогою таких дій:

  • Паста Гої. Цей засіб використовується для видалення неглибоких подряпин, а також для полірування і додання блиску поверхні.
  • Поліроль. Такі засоби, як «Метал Клинер» і MetalPolish застосовують для очищення кухонного приладу від патьоків і іржі, їх можна використовувати для очищення різних поверхонь.

У міру використання самовара на його внутрішніх стінках утворюється накип, почистити прилад зсередини можна наступним чином:

  • Картопляну шкірку слід прокип’ятити в самоварі близько двох годин, після охолодження накип необхідно прибирати кухонної губкою, а виріб всередині ретельно вимити чистою водою.
  • Лимонна кислота швидко справляється з накипом, її засипають в наповнений водою самовар і кип’ятять протягом 15 хвилин. Після процедури прилад вимивають під проточною водою.

Самовари можуть бути виготовлені з різних матеріалів, кожен з яких чиститься певним способом.

2
Корисні поради

Щоб продовжити термін експлуатації самовара, необхідно дотримуватися деякі рекомендації:

  1. 1. У гарячому приладі завжди повинна бути рідина.
  2. 2. У холодну пору року воду з самовара необхідно зливати, так як її замерзання може привести до появи мікротріщин.
  3. 3. Обов’язково слід дезінфікувати кухонний предмет, зробити це можна за допомогою розведеною у воді марганцівки. Рідина заливають в прилад на півгодини, а потім ретельно вимивають його.
  4. 4. Під час користування латунними виробами бажано надягати на руки бавовняні рукавички, це дозволить зберегти блиск поверхні.
  5. 5. Після користування необхідно зливати рідину, щоб на стінках не утворювалася накип.

Не варто використовувати для чищення кухонного приладу абразивні засоби, так як вони можуть пошкодити поверхню.

Ссылка на основную публикацию