Як зберігати перець в домашніх умовах: болгарська, гіркий, гострий, в стручках

Болгарський перець зберігають в домашніх умовах досить довго. Видів зберігання кілька. Для отримання позитивних результатів при зберіганні слід дотримуватися деяких умов. Вибирають дозрілі плоди без ушкоджень. Для зберігання в квартирі підходять методи засушування і заморожування в морозильній камері. У свіжому вигляді зберігаються овочі в погребі, поміщені в поліетиленові пакети або в спеціальну дерев’яну тару. Деякі віддають перевагу меленим продуктам.

1
Правила збору

Зберігати болгарський перець можна досить довго, але не всі сорти перцю підходять для цього. Деякі види швидко псуються. І недозрілий плід не порадує домогосподарок своїми смаковими якостями. Тому потрібно добре уявляти, як виглядає дозрілий плід перцю. Щоб зберегти смакові якості продукту, слід зберігати правильно.

Для цього вибирають найбільш дозрілі екземпляри. Тому рекомендується поетапна прибирання пасльонових, щоб несозревшіе могли дійти до потрібного стану за кілька днів. Так продовжують до повної збирання врожаю. Перці знімають з плодоніжкою. Не можна порушувати цілісність овоча і пошкоджувати стеблинка, на якому ще залишилися насіння.

Збір триває до перших заморозків. Ділять перці за ступенем дозрівання на дві групи:

  • дозрілі повністю, тобто на стадії біологічної зрілості;
  • неповністю дозрілі, які досягли технічної стадії.

Залежно від перерахованих вище груп залежать умови зберігання перцю.

2
Зберігання болгарського перцю

Зберегти свіжими плоди можна досить довго, але для цього не підходить частково дозрілий перець. Недозрілі види на деякий час поміщають в холодильник. Максимальний термін лежкости близько місяця. Температура холодильної установки повинна знаходитися на рівні від 0 до -1 ° С. Цей спосіб підходить і для зрілих плодів.

Зберегти болгарський перець в стадії біологічної зрілості можна, помістивши його в поліетиленовий мішок, в неглибокі лотки, дерев’яні тари, чергуючи їх шарами тирсу або паперу. Але при цьому вони не повинні торкатися один одного, так як дотичні продукти швидко псуються.

Під час зберігання сповільнюються обмінні процеси, тобто в цукор переходить крохмаль, і він закінчує перетворення в ароматні сполуки. Створивши необхідний рівень вологості (90-100% вологості), попереджають в’янення плодів, блокують зниження маси перцю. Подібним способом радять зберігати теж близько шістдесяти днів, але не більше.

Для плодів на стадії технічної зрілості температура зберігання вважається нормальною на рівні плюс 9-11 градусів за Цельсієм. Щоб перець почервонів, його слід тримати при кімнатній температурі. Недозрілий урожай при такій теплій атмосфері дозріває. Але більш висока температура випаровує вологу з продукції, що призводить до швидкого в’янення сировини і до появи хвороб. Для того щоб плоди не зів’яли, їх злегка зволожують.

У погребі температура набагато нижче, овочі отримують переохолодження. На них з’являються плями темно-зеленого або бурого кольору, що свідчить про розвиток грибкових захворювань через недотримання правил зберігання.

Рекомендуємо

Правильне зберігання овочів і фруктів в умовах квартири

2.1
Метод для солодкого перцю

Якщо солодкий перець набуває приємний яскраво-червоний або жовтий колір, то це говорить про його стиглості. При спостереженні такої картини плоди виймають з холодильних установок і перекладають в більш холодне місце. Спосіб дозволяє користуватися врожаєм до трьох місяців.

Довше зберігається перець в замороженому вигляді. Шаткують всі види перцю, які є в наявності, укладають в поліетиленові пакети і відправляють в морозильну камеру. Або ж зафаршіровать подовжені плоди, залишають зберігатися при низьких температурах. Взимку можливо такі пакети залишати в неопалюваному приміщенні. Але в залежності від перепадів температури повітря і приготований продукт буде то танути, то замерзати, що неприпустимо для тривалого зберігання. Такі продукти втрачають свої смакові якості, і рівень корисних мікроелементів, що містяться в ньому, теж знижується.

Деякі вважають за краще заморожувати плоди цілком. Для цього видаляють плодоніжки, вичищають насіння і промивають плід. Потім дають трохи просушитися, відкинувши на друшляк. Після один овоч вставляють в інший і укладають в пакети або в фольгу. У морозильній камері вони можуть перебувати до півроку і більше.

Рекомендуємо

Правильне зберігання меду в домашніх умовах

2.2
Чилі в домашніх умовах

Червоний гострий стручковий чілі можливо зберегти до наступного врожаю декількома способами. Висушений гіркий перець служить дуже довго, він залишається таким же гострим. Стручки перев’язують за плодоніжки, а після роблять пучки для підвішування в темному прохолодному місці в добре вентильованому приміщенні, щоб ще не висохлі Чилі не зіпсувалися. Після того як гострий перець висушили, радять перекласти його в ящики або при бажанні залишають висіти на колишньому місці. Сушку перцю в цілому вигляді можна виробляти і в духовці. Вимиті плоди поміщають в духовку і сушать при температурі не більше 45-50 градусів, періодично перевертаючи з боку на бік.

Червоний пекучий перець дуже зручний для використання в молотом вигляді. Для того щоб його перемолоти, потрібно промити плоди, висушити і тільки після цього подрібнити в домашній млині до потрібної консистенції. Також гострий перець перемелюють в м’ясорубці. Перемелений продукт поміщають на деко і відправляють в духовку сушитися при температурі, що не перевищує 50 градусів. Дати охолонути масі і перекласти в пакети з бавовняної тканини з подальшим приміщенням в посуд з порцеляни або зі скла.

Чим менше частинки меленого перцю, тим виражено смак у страві. Слід зберігати мелену продукцію в паперових пакетах. Через два тижні дозволяється пересипати порошок в скляну банку.

Дуже незвичайний смак має перець гострий в рослинному маслі. Зібравши стручки червоного пекучого овоча, обрізають плодоніжки, поміщають в скляні банки будь-якого обсягу. Банки перед використанням стерилізувати. Потім вміст банок заливається рапсовим, соняшниковою або рослинним маслом кімнатної температури. Банки закручуються металевими кришками, попередньо прокип’яченими 5 хвилин.

Багато хто задається питанням, як зняти гостроту перцю при зимовому зберіганні. Зробити це дуже легко.

У насінні знаходиться елемент капсаїцин, що надає характерний пряний смак овочу. Видалення насіння перед закладанням на зберігання гострого пекучого стручка дозволить зняти гостроту продукту.

Ссылка на основную публикацию