Чистка кавомашини від накипу в домашніх умовах

За станом кавомашини необхідно регулярно стежити, так як кавові масла і молоко здатні засмічувати дрібні деталі приладу. Утворилися забруднення і наліт не тільки псують смак кавового напою, а й значно скорочують термін служби кухонного агрегату. Почистити кавовий апарат від накипу в домашніх умовах можна народними засобами. Для видалення нальоту можна використовувати і спеціальні декальцінуючі кошти, які продаються в комплекті з кавовими.

1
Як почистити кавовий апарат від накипу

Незалежно від використовуваної води, з часом на кавовому апараті з’являється наліт, його несвоєчасне видалення може призвести до поломки дорогого приладу. Якщо вода м’яка, чистити агрегат рекомендується один раз в три місяці, а при використанні жорсткої води, чистка проводиться у міру забруднення. Деякі моделі кавоварок сигналізують про те, що потрібно провести чистку.

Якщо ж прилад не володіє подібною функцією, то про забруднення свідчать наступні ознаки:

  • кава гірчить і має неприємний присмак;
  • на дні кружки залишається осад;
  • під час роботи приладу лунає потріскування;
  • кава наливається в чашку повільно;
  • час приготування кавового напою збільшується.

2
Загальні правила догляду за кавоваркою

Для того щоб уникнути передчасних поломок, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. 1. Перш ніж скористатися приладом, слід ретельно вивчити інструкцію по його експлуатації та догляду за ним.
  2. 2. Для варіння кави необхідно використовувати фільтровану або ж бутильовану воду.
  3. 3. Після приготування кави поверхню приладу, а також носик, з якого витікає рідина, слід протирати вологою, а потім сухою серветкою. Лоток і ємність для відходів необхідно промивати під проточною водою. Для миття сита і ріжка можна використовувати харчову соду. Хімічні засоби застосовувати небажано, так як кава може придбати неприємний смак і запах.
  4. 4. Регулярно машину необхідно очищати від залишків молока і кавовій гущі, для цього варто використовувати спеціальні засоби по догляду за подібною технікою.
  5. 5. Для того щоб отримувати сповіщення про необхідність проведення чистки, в меню кавомашини слід внести дані про жорсткість води. В основному датчики сигналізують про забруднення після приготування 250 чашок кавового напою.
  6. 6. Після приготування молочних напоїв необхідно продувати капучинатор і видаляти наліт, що утворився.

Якщо кавовий апарат має вбудований фільтр, то його слід міняти кожні три місяці.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector