Як помити мультиварку всередині і зовні в домашніх умовах: найкращі засоби для очищення

Мультиварку потрібно мити після кожного використання, а також провести першу чистку після її покупки. Щоб не пошкодити поверхні і не вивести прилад із ладу під час чищення, слід суворо дотримуватися рекомендацій і використовувати тільки відповідні кошти для миття. Не можна застосовувати абразивні склади, які можуть залишити на антипригарной поверхні чаші подряпини. Також потрібно стежити за тим, щоб всередину приладу не потрапила вода.

1
перша чистка

Після покупки, перед першим використанням, мультиварку слід помити, щоб позбутися від пилу і неприємного запаху.

Для цього:

  1. 1. У чашу наливають 200 мл води.
  2. 2. Нарізають туди ж лимон на часточки.
  3. 3. Запускають режим «Пар» на чверть години.
  4. 4. Після закінчення роботи приладу виливають рідину.
  5. 5. протирають чистою вологою ганчіркою кришку.
  6. 6. споліскувати остигнула чашу проточною водою.
  7. 7. Досуха витирають кришку і чашу.

2
Особливості чищення різних елементів мультиварки

Будь-яка модель великих виробників (Редмонд, Панасонік або Скарлет) складається з корпусу, нагрівальної пластини, чаші, кришки, парового клапана і вологозбґрника.

Деякі частини можна зняти, щоб помити, інші доводиться акуратно чистити прямо на приладі.

Рекомендуємо

Як правильно і чим помити жалюзі в домашніх умовах?

2.1
чаша

Ємність, в якій готують їжу, покрита антипригарним покриттям. Щоб не пошкодити його, використовують для миття тільки м’які засоби для чищення. Перш ніж помити мультиварку, необхідно відключити її від мережі і дочекатися, поки вона повністю охолоне.

Чаші в мультиварці Поларіс, Філіпс та Борк можуть бути тефлоновим або керамічними. Очищають їх за допомогою рідини для миття посуд і кухонної губки. Якщо ємність підгоріла, її попередньо замочують — наливають гарячу воду і залишають відмокати на чверть години.

При наявності складних забруднень вибирають засіб, враховуючи тип покриття.

Рекомендуємо

Як правильно почистити кулер для води в домашніх умовах?

2.1.1
тефлонова

Відмити чашу з тефлоновим покриттям допоможе оцет:

  1. 1. Півсклянки 9% розчину заливають 500 мл води.
  2. 2. Вибирають режим «Суп», виставляють час — 20 хвилин.
  3. 3. Після відключення приладу чашу знімають, виливають рідину.
  4. 4. На губку наносять трохи гелю для миття посуду і прибирають розм’якшені залишки пригоріла їжі і інші забруднення.
  5. 5. Ретельно споліскують під проточною водою.
  6. 6. Витирають ємність насухо всередині і зовні паперовим рушником.

2.1.2
керамічна

Щоб позбутися від жиру і неприємного запаху, що залишається всередині приладу після готування, рекомендується використовувати лимон. Цитрус нарізають на часточки, кладуть в чашу, заливають літром води.

Якщо під рукою не виявилося свіжого фрукта, додають в воду пару столових ложок лимонної кислоти. Включають мультиварку в мережу, вибирають режим «Пар», виставляють час — 15 хвилин. Після зливають рідину, споліскують проточною водою і витирають чистою тканиною насухо.

2.2
Нагріваючий елемент

Щоб почистити металевий диск на дні приладу від слабких забруднень, досить протерти нагрівальний елемент вологою губкою.

У складних випадках використовують:

  • Засоби для видалення жиру у вигляді спрею. Склад розпилюють на диск, залишають ненадовго, щоб він розм’якшив жир, а потім видаляють залишки ганчіркою або губкою.
  • Соду. Забруднену поверхню обережно протирають вологою, але добре віджатою ганчіркою. Наносять на диск соду. З помірним зусиллям труть губкою. Залишки видаляють вологою ганчіркою, протирають насухо.

Після миття нагрівального елементу в домашніх умовах прилад можна включати протягом мінімум 12 годин. Проникли всередину краплі води можуть викликати коротке замикання і вивести прилад із ладу.

2.3
внутрішні стінки

Щоб очистити внутрішній простір приладу, використовують соду. Діють акуратно, щоб під нагрівальний елемент не натекло вода.

Потрібно приготувати очищувальну пасту: для цього з’єднують соду і воду в такій кількості, щоб вийшла кашка. Наносять її на вологу губку і відтирають патьоки або пристали частки їжі. Після видаляють залишки чистою вологою ганчіркою і насухо протирають паперовим рушником або серветкою.

Після миття внутрішніх стінок не слід відразу ж ставити на місце чашу і закривати кришку. Краще залишити прилад на деякий час, щоб поверхні повністю висохли.

2.4
Кришка, паровий клапан і влагосборнік

Більшість моделей мультіварок мають незнімну кришку, і процес її чистки може викликати труднощі.

Порядок дій:

  1. 1. У чашу наливають 200 мл води.
  2. 2. Нарізають лимон або додають пару ложок лимонної кислоти.
  3. 3. Виставляють режим роботи «Пар» на 15 хвилин.
  4. 4. Закривають кришку і залишають до відключення приладу.
  5. 5. Потім від’єднують мультиварку від мережі, виймають чашу.
  6. 6. Загортають корпус в поліетиленовий пакет або обертають його харчовою плівкою. Потрібно зробити так, щоб всередину не потрапляла вода.
  7. 7. Нахиляють прилад над раковиною, за допомогою губки з невеликою кількістю гелю для миття посуду очищають кришку, не забуваючи про прогумований ободок.
  8. 8. Підставляють під струмінь води, ретельно змивають залишки піни і бруду.

Мити кришку, яка знімається, набагато простіше — її підставляють під струмінь проточної води і ретельно промивають намиленої губкою. Таким же чином очищають і паровий клапан. Якщо отвори в ньому забилися, їх можна чистити ватною паличкою, сірником або зубочисткою.

Влагосборнік у всіх моделях знімний. Його просто споліскують після кожного приготування їжі.

2.5
корпус

Зовні мультиварка не сильно забруднюється, проте з часом на ній накопичується пил. Для профілактики корпус протирають м’якою вологою ганчіркою, а при наявності забруднень відтирають добре віджатою губкою з невеликою кількістю рідини для миття посуду.

Перед чищенням прилад обов’язково від’єднують від мережі, а в процесі стежать, щоб вода не потрапила всередину пристрою.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector