На балконі довгий час простояв 20-ти літровий бутель. У ньому ми заготовляли домашнє вино. Як і чим його можна помити, і головне, чи можна позбавити від неприємного запаху?
відповідь експерта
Любителі домашнього вина та інших не менш смачних напоїв часто використовують для зберігання рідини 20-ти літрові бутлі. З огляду на склад об’ємних бутлів і вселяють розміри, перед власниками часто стоїть питання: як вимити бутель, щоб його можна було використовувати за призначенням.
Перед тим як перейти до очищення пляшки, її слід замочити в теплій, але не гарячій воді. Якщо є можливість не просто набрати в «бульбашка» води, а замочити його — це чудово.
Поради з видалення забруднень:
- Наберіть підлогу пляшки теплої води, додайте 2 столові ложки миючого засобу і залиште виріб розмокати на годину. По закінченню 60 хвилин, візьміть довгий йорж і приступите до процедури очищення.
- Напір струменя. Якщо ви виконуєте процедуру в приватному будинку, де є шланг, то помити бутель можна під напором води, але пам’ятайте про раду: перед процедурою замочіть виріб у теплій воді.
- Йорж і сода. І хоча скло не «вбирає» запах, деякі люди намагаються не використовувати миючі засоби. Намочіть бутлі, і насипте значна кількість соди на поверхню. Візьміть йорж, і приступите до очищення поверхні від забруднень.
- Пляшку з вузькою шийкою допоможе відмити столовий оцет. Пляшку оцту розведіть з такою ж кількістю води, і залийте засіб в пляшку. Дайте настоятися годину. Оцтова кислота прекрасно справляється з різного роду забрудненнями, а ще дарує скло пишну.
Ні в якому разі не використовуйте грубі йоржики. Вони не тільки можуть подряпати поверхню, але і зовсім зашкодять цілісність пляшки. Віддайте перевагу «ніжним» матеріалами з натурального волокна.
Після того, як ви вимили бутель, його потрібно гарненько просушити. Це допоможе уникнути застою води і появи неприємного запаху. Переверніть вироби догори дном. Добре якщо сушку ви будете виконувати на відкритому повітрі.