Як розморозити морозильну камеру ✅: швидко, правильно, в холодильнику Бірюса, як часто потрібно

В ході експлуатації холодильників на стінках морозильної камери періодично з’являється шар льоду ⭐. Це виникає в результаті осідання конденсату від продуктів і постійного відкривання дверцят. Щоб зрозуміти, навіщо розморожувати холодильник, слід уточнити наслідки намораживания льоду. Товста крижана «шуба» прискорює знос побутової техніки, збільшує споживання електроенергії і порушує режим зберігання продуктів. Про те, як розморозити морозильну камеру правильно і швидко, варто дізнатися у фахівців з обслуговування побутової техніки.

Як самостійно розморозити морозильну камеру

Як правильно розморожувати

Незважаючи на відмінності в роботі холодильників, існує загальна схема розморожування. При дотриманні всіх рекомендацій можна запобігти поломку техніки і продовжити термін служби приладу:

  1. Щоб правильно розморозити морозильну камеру, потрібно відключити прилад від мережі живлення і відкрити дверцята.
  2. Під час танення льоду необхідно періодично прибирати воду, що скупчилася.
  3. Якщо лід починає відходити шматками, його краще прибирати відразу ж, не чекаючи його танення.
  4. В кінці потрібно насухо витерти всі залишки вологи. В іншому випадку новий шар льоду з’явиться вже через кілька днів.

Як прискорити розмороження

Для того щоб лід в холодильнику повністю розтанув, в літній час буде потрібно 2-3 години. Якщо мова йде про зимовому періоді, то процедура видалення льодової кірки може затягнутися на 6-8 годин. У деяких випадках на це піде більше часу, особливо, якщо холодильник встановлений в прохолодному приміщенні. Якщо немає можливості чекати, то можна використовувати кілька способів, що дозволяють швидко розморозити морозильну камеру.

Як прискорити процес розморожування

Вибираючи одну із запропонованих схем, потрібно в точності дотримуватися рекомендацій фахівців. Неправильні або необережні дії можуть привести до пошкодження основних частин холодильника, в зв’язку з чим прилад може працювати неправильно або повністю вийти з ладу.

вентилятор

У числі швидких способів розморожування холодильника називають продування повітрям. Лід починає танути швидше, навіть в тому випадку, якщо побутова техніка стоїть на протязі. Постійне надходження повітря сприяє більш швидкому таненню льоду. На цьому принципі грунтується застосування вентилятора. Прилад потрібно розташувати навпроти відкритого холодильника. В цьому випадку позбутися від «шуби» можна в 2 рази швидше.

Після того як полій розтане, вологу потрібно ретельно витерти зі всіх деталей холодильної камери.

Гаряча вода

Щоб процес розморожування йшов швидше, можна використовувати пар. Для цього буде потрібно тепла вода. Її можна налити в пластикові пляшки або миски і поставити на полиці холодильника. Для досягнення швидкого результату двері морозильника краще щільно закрити.

Тепла вода для розморожування холодильника

Гарячу воду використовувати для цієї мети не рекомендується. Пояснюється це тим, що гаряча пара негативно впливає на внутрішні деталі пристрою.

фен

Деякі люди для прискорення відтавання льоду в морозильнику використовують фен. Фахівці з обслуговування холодильного устаткування не радять застосовувати даний спосіб на практиці. Будь-які нагрівальні пристрої (фен, теплова гармата, обігрівач або конвектор) впливають струменем повітря високої температури. Такий вплив може негативно позначитися на роботі датчиків, механізмів і внутрішнього покриття холодильника.

Якщо прийнято рішення використовувати фен, то робити це потрібно вкрай обережно. Температуру краще встановлювати мінімальну. Крім того, нагрівальний пристрій треба розташовувати на безпечній відстані від холодильника.

Пластикова або дерев’яна лопатка

Для усунення крижаної кірки не рекомендується використовувати гострі предмети, які можуть пошкодити внутрішню поверхню камери або основні робочі вузли морозильного обладнання.

Прибрати лід в холодильнику лопаткою

Якщо треба прискорити розморожування, лід можна злегка підчепити дерев’яної або пластикової лопаткою. Такі матеріали максимально безпечні і не можуть пошкодити покриття.

Як часто розморожувати

Про те, як часто потрібно розморожувати морозильну камеру, можна почитати в інструкції. Особливості експлуатації повністю залежать від бренду і моделі приладу. Якщо холодильник був куплений давно, і документів на нього не збереглося, можна застосувати стандартну схему.

Згідно з такими рекомендаціями розмороження слід проводити не рідше 1-2 разів на рік.

У більшості випадків такий періодичності вистачає для підтримки приладу в хорошому стані.

Якщо морозильник швидко наморожують товстий шар льоду і снігу, то процедуру доведеться повторювати частіше. При цьому слід звернути увагу на той факт, що якщо лід наморожують швидко, то в роботі приладу є неполадки.

автоматичне розморожування

Такий тип відтавання використовувався у всіх старих моделях холодильників, в т.ч. «Бірюса». Особливість таких приладів полягає в тому, що їх треба розморожувати кожні 3-4 місяці. При цьому всю роботу потрібно виконувати вручну. Талу воду регулярно прибирають, холодильник миють і насухо протирають.

Зараз така система розморожування використовується рідко.

крапельна система

Відмінною характеристикою крапельної системи є скупчення води (конденсату) на задній стінці камери. Поступово краплі стікають в призначений для цього невеликий резервуар. Під тепловою дією компресора ця рідина випаровується.

Крапельна система розморожування холодильника

Завдяки такій схемі відведення води крижана кірка утворюється повільніше, тому частою розморожування не вимагається. Досить буде провести таку процедуру раз на півроку.

Система no frost

У магазинах побутової техніки з кожним роком з’являється все більше морозильного обладнання з системою no frost. Така позначка на приладі означає «суху заморозку». В такому холодильнику крапельки води конденсуються в охолоджувальному елементі, після чого там же і випаровуються. Завдяки такій технології іній і лід на стінках камери не утворюються.

При цьому виробники підкреслюють, що навіть такий холодильник вимагає догляду. Мінімум 1 раз в рік все внутрішні деталі потрібно ретельно вимити і насухо протерти. Виконувати ці дії необхідно тільки після відключення мережі. Регулярна обробка спрямована не тільки на розмороження, але і на підтримку чистоти в камері.

Як зберегти продукти під час розморожування

Розмороження краще проводити в той час, коли холодильник мінімально завантажений. В цьому випадку можна домовитися з сусідами і помістити у них на тимчасове зберігання найбільш цінні продукти. У холодну пору року вміст морозильника можна винести на балкон або лоджію. Якщо такі варіанти не підходять, можна використовувати більш складні технологічні методи.

  1. Термостатичний. Відразу після виїмки з морозильника продукти мають оптимальну температуру. Зберегти її можна за допомогою теплої ковдри, пальто, ватного матраца. Всі продукти укладають в центр і щільно загортають. Для запобігання підтікання все можна упакувати в герметичні пакети.
  2. За допомогою льоду. Попередньо потрібно підготувати велику кількість льоду. Пакети з льодом укладають на дно великої місткості, поверх розташовують продукти. Поверх також розміщують лід.
  3. За допомогою води. Якщо продукти не вимагають заморозки, то їх можна скласти в пакети і помістити в ємності з холодною водою.

Більш тривале зберігання можна забезпечити, якщо продукти перекласти пакетами льоду і укутати в ковдру.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector