Як швидко прибрати запах самогону в домашніх умовах

Після отримання спирту з браги за допомогою самогонного апарату багато стикаються із завданням усунення запаху з кінцевого продукту. Щоб вирішити проблему, найчастіше рідина ще раз пропускають через апарат, що дозволяє позбутися від сивушних масел та інших компонентів, які перебувають в отриманої алкогольної рідини. Наявність отруйних сполук, які і викликають неприємні аромати, визначається за кольором і запахом. Від них необхідно позбавлятися абсорбентами зразок активованого вугілля. Показник ефективності очищення — відсутність в домашній горілці осаду і помутніння: ці ознаки означають, що продукт потрібно профільтрувати ще раз. В іншому випадку можливе отруєння.

1
Навіщо потрібно переганяти первак?

Різкий запах самогону дозволяє зрозуміти, що з домашнього продукту слід прибрати сконцентровані в ній непотрібні домішки. На вибір методу додаткової обробки спирту впливає його початковий склад. Для отримання бажаного результату треба звернути увагу на наступне:

  • На запах браги і, як наслідок, похідних від неї дуже сильно впливає якість сировини.
  • Очищення кінцевого продукту допомагає не тільки відбити неприємний запах, а й підняти його фортеця.

Позбутися від небезпечних хімічних сполук можна різними способами:

  • повторною перегонкою;
  • хімічної і фізичної обробкою містить спирт рідини.

У домашніх умовах найчастіше застосовують перший спосіб. Щоб швидко очистити п’янку рідину від отрут, проводять її дистиляцію. Для цього алкоголь поділяють на фракції, а потім проганяють частину спирту через самогонний апарат.

2
перегонка

Широко поширений триступеневий спосіб очищення домашнього самогону від домішок. Треба знати, що цей метод підрозділяється на етапи, у кожного з яких є свої особливості.

Спочатку треба розбавити отриману після першої прогонки алкогольну суміш. Для цього до спирту додають воду. Якщо пропустити цю операцію, то при повторній перегонці пари алкоголю розірвуть при розширенні самогонний апарат.

У ємність з перваком доливають дрібними порціями 10-25% чистої води, пропущеної через вугільний фільтр. Точне кількість рідини визначається дослідним шляхом. Найважливіше, щоб перед другою перегонкою фортеця суміші не перевищувала 38-40%.

При разбавке алкоголю людина повинна дотримуватися наступних правил:

  • Рекомендується постійний контроль фортеці спиртометром.
  • Вода не повинна бути надмірно теплою або гарячою. Використовується охолоджена рідина.
  • Оптимальна фортеця — 33-36%; в цьому випадку усунення домішок зі спирту проходить швидше.

Після дотримання всіх умов проганяють продукт через самогонний апарат. Якщо запах не пішов, то дії повторюють. Отриманий спирт повинен мати фортеця 50-60 °. Якщо фортеця рідини більше, то її розбавляють дистильованою водою до тих пір, поки не вийде 40-50 ° розчин.

3
фільтрація

Отримати хороший алкогольний напій тільки повторною перегонкою можна при використанні під час виробництва браги з високоякісних, спеціально відібраних продуктів. Так може бути тільки в заводських умовах.

Домашній алкоголь доводиться очищати від сивушних масел та інших з’єднань, застосовуючи 2 або 3 способу очищення початкової суміші.

Для отримання якісного продукту використовують:

  • паперові фільтри;
  • розчин марганцевокислого калію;
  • активоване вугілля.

Перед другою прогоном спирт очищають, провівши його через покладений в воронці спеціальний картон або листи промокальним папери. Зливають самогон невеликими порціями, завдяки чому всі шкідливі компоненти встигають осісти на папері.

Якщо вирішено застосувати марганцівку, необхідно строго дотримувати технологічний процес, інакше в алкоголі залишиться багато отрут. Для 1 л самогону використовують 2-3 г марганцю-окислів калію. Після того, як порошок засипаний в ємність зі спиртом, дають рідини відстоятися 12 і більше годин. За цей час на дні посудини утворюється осад. Після цього самогон пропускають через фільтр з вати або марлі, а потім проводять повторну прогонку рідини через апарат.

Перед додаткової дистиляцією перваку її очищають активованим вугіллям. Для цього самогон розливають в банки ємністю 3 літри. У кожній посудині додають по 50 г попередньо подрібненого таблеток. Рідина повинна відстоятися 3 тижні; протягом цього часу через день все судини струшують. Після самогон очищають від порошку, відстоюють ще тиждень і вже після проводять дистиляцію.

4
Інші способи позбавлення від запаху

Перед обробкою спирту марганцівкою рекомендується очистити розчин содою. Вона прибирає оцтову кислоту, через яку і йде дуже сильний запах. На 1 л самогону засипають знадобиться 1 м Після цього розчин добре перемішують, відстоюють ¼ години, а потім пропускають через марлевий фільтр.

Свіжоспечений житній хліб допомагає позбутися від сивушних масел. На літр алкоголю засипають 0,1 кг подрібненої випічки. Банки з самогоном збовтують. Рідина відстоюють 2-3 дня, а потім очищують за допомогою фільтрувального паперу.

Виморожування також допоможе видалити домішки. Після отримання перваку його зливають в бочку з дерева. Замороження рідини проводиться при температурі не нижче -10 ° C. Усунення домішок триває 2-3 місяці. Замороження повинна відбуватися швидко, а танення суміші необхідно зробити поступовим. Сивушні масла залишаться на стінках бочки, а алкоголь, який накопичується у верхній частині судини, зливають в ємність зі скла, попутно фільтруючи суміш. Після цього рідину повторно переганяють.

Поліпшити запах напою можна, засинаючи в нього перегородки кедрових горішків, які прибирають сивушні масла. На 1 л горілки їх знадобиться 1 ст. л. Суміш відстоюють 1-2 тижні, а потім очищують за допомогою фільтра з активованого вугілля або вати.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector