Як включити духовку і правильно нею користуватися

Молоді господині стикаються з питанням вибору духовки. Електричні моделі вважаються на сьогодні менш небезпечними і більш зручними у використанні. Для їх включення не потрібні сірники або запальнички, а на думку багатьох покупців, їжа готується в ній швидше за рахунок рівномірного прогріву. Якщо ж будинок підключений до центрального газопостачання, найчастіше в ньому встановлюють газові плити, так як вони економічні в плані фінансових витрат.

При первинній установці запалити духовку і приготувати в ній ту чи іншу страву краще за інструкцією. Якщо ж немає такої можливості, потрібно орієнтуватися на певний алгоритм включення і подальшої експлуатації, який однаковий для всіх видів моделей.

1
Правила використання

Для початку необхідно розібратися з типом моделі. Духовка буває двох видів: електрична і газова. Кожна з них має свої особливості в експлуатації, щоб уникнути поломок, важливо врахувати ці чинники і строго дотримуватися певної інструкції.

Незважаючи на різноманіття сучасних духовок, існують принципи користування подібними пристроями. Головним є вибір:

  • Рівня нагріву. Залежно від продуктів, які будуть готуватися, важливо вибрати потрібний варіант.
  • Режиму. Різноманітність режимів в духовій шафі дозволяє приготувати безліч різноманітних страв. Піца, шашлики, жульєн, риба — все це відмінно готується за допомогою цього нехитрого пристосування.
  • Посуду. Цей вибір дуже важливий при використанні духовки. Начиння зі скла, кераміки, силікону, заліза і чавуну може використовуватися в духовці. А ось те, яку саме вживати для запікання, залежить від конкретного вибору страв. Особливо важливо ознайомитися з призначенням предмета, не кожна силіконова, скляна або керамічна ємність витримає високі температури. Зазвичай інформація про спосіб застосування зазначено на упаковці або дні посуду.

Щоб користуватися духовкою було зручно і приємно, потрібно звертати увагу на теплову потужність пальників. Цей параметр залежить від обсягу шафи, а ось загальний рух теплових потоків зазвичай однаково в усіх моделях, тому можна передбачити хід запікання.

Також читайте:  Як вибрати посудомийну машину під раковину

2
рекомендації

При готуванні можна використовувати фольгу або спеціальні пакети для запікання. Продукти з м’яса і риби, найчастіше обертають в фольгу, а в залежності від обсягу страви, налаштовують температуру і час. Дуже важливо обертати продукти в блискучу сторону фольги.

За допомогою рукава для запікання, блюдо стає соковитим і м’яким. Опустивши продукти всередину такого пакета, необхідно зробити кілька дірочок, щоб він не лопнув в процесі приготування.

Ще одна корисна властивість духової шафи — це можливість приготувати в ньому супи або каші. Результат буде аналогічний тому, як би воно готувалося в звичайній печі. Для цього можна використовувати ті ж самі інгредієнти, але процес займе трохи більше часу, однак від цього їжа нітрохи не зіпсується.

Іноді, щоб випічка не осідала, слід відкривати дверцята духової шафи.

Особливо важливо підтримувати чистоту внутрішньої і зовнішньої сторони духовки. Сторонні речовини можуть стати причиною неприємних запахів, тому після обробки поверхонь хімічними складами потрібно ретельно видаляти їх залишки.

3
Кращі бренди за відгуками користувачів

Найбільш простою і зрозумілою, за відгуками користувачів, є газова плита Дарина. Експлуатація духовки в такій техніці не викликає будь-яких труднощів. Добре зарекомендувала себе і фірма Гефест. Обидва зазначених варіанти до того ж ще й доступні за ціною.

Компанії Індезіт і Бош вважаються справжніми гігантами сфери виробництва електричних і газових плит. Якщо хочеться отримати надійну техніку з хорошою духовкою, яка прослужить довго, зберігаючи всі свої характеристики, можна віддати перевагу саме цим брендам.

Добрі відгуки отримують Electrolux, Gorenje, Hansa, Грета, але для любителів випічки краще вибирати моделі з конвекцією. У цій категорії лідирують фірми Дарина і Gefest.

Що стосується Ікеа, то кращої, за відгуками покупців, є модель Реалістик.

Також читайте:  Який пилосос краще - з мішком або з контейнером: тонкощі вибору моделі

Фірмою Беко представлено на ринку велика кількість варіантів, але якщо вірити рейтингу користувачів, то якісної вони визнають електричну незалежну систему Beko OIE 25500 X. Вона представляється надійної, безпечної і привабливою за зовнішнім виглядом.

Яка б модель духової шафи не була обрана, з її включенням досить легко впоратися, якщо уважно подивитися на позначення близько важелів і кнопок.

Ссылка на основную публикацию
Adblock detector