Як включити духовку і правильно нею користуватися

Молоді господині стикаються з питанням вибору духовки. Електричні моделі вважаються на сьогодні менш небезпечними і більш зручними у використанні. Для їх включення не потрібні сірники або запальнички, а на думку багатьох покупців, їжа готується в ній швидше за рахунок рівномірного прогріву. Якщо ж будинок підключений до центрального газопостачання, найчастіше в ньому встановлюють газові плити, так як вони економічні в плані фінансових витрат.

При первинній установці запалити духовку і приготувати в ній ту чи іншу страву краще за інструкцією. Якщо ж немає такої можливості, потрібно орієнтуватися на певний алгоритм включення і подальшої експлуатації, який однаковий для всіх видів моделей.

1
Правила використання

Для початку необхідно розібратися з типом моделі. Духовка буває двох видів: електрична і газова. Кожна з них має свої особливості в експлуатації, щоб уникнути поломок, важливо врахувати ці чинники і строго дотримуватися певної інструкції.

Незважаючи на різноманіття сучасних духовок, існують принципи користування подібними пристроями. Головним є вибір:

  • Рівня нагріву. Залежно від продуктів, які будуть готуватися, важливо вибрати потрібний варіант.
  • Режиму. Різноманітність режимів в духовій шафі дозволяє приготувати безліч різноманітних страв. Піца, шашлики, жульєн, риба — все це відмінно готується за допомогою цього нехитрого пристосування.
  • Посуду. Цей вибір дуже важливий при використанні духовки. Начиння зі скла, кераміки, силікону, заліза і чавуну може використовуватися в духовці. А ось те, яку саме вживати для запікання, залежить від конкретного вибору страв. Особливо важливо ознайомитися з призначенням предмета, не кожна силіконова, скляна або керамічна ємність витримає високі температури. Зазвичай інформація про спосіб застосування зазначено на упаковці або дні посуду.

Щоб користуватися духовкою було зручно і приємно, потрібно звертати увагу на теплову потужність пальників. Цей параметр залежить від обсягу шафи, а ось загальний рух теплових потоків зазвичай однаково в усіх моделях, тому можна передбачити хід запікання.

2
рекомендації

При готуванні можна використовувати фольгу або спеціальні пакети для запікання. Продукти з м’яса і риби, найчастіше обертають в фольгу, а в залежності від обсягу страви, налаштовують температуру і час. Дуже важливо обертати продукти в блискучу сторону фольги.

За допомогою рукава для запікання, блюдо стає соковитим і м’яким. Опустивши продукти всередину такого пакета, необхідно зробити кілька дірочок, щоб він не лопнув в процесі приготування.

Ще одна корисна властивість духової шафи — це можливість приготувати в ньому супи або каші. Результат буде аналогічний тому, як би воно готувалося в звичайній печі. Для цього можна використовувати ті ж самі інгредієнти, але процес займе трохи більше часу, однак від цього їжа нітрохи не зіпсується.

Іноді, щоб випічка не осідала, слід відкривати дверцята духової шафи.

Особливо важливо підтримувати чистоту внутрішньої і зовнішньої сторони духовки. Сторонні речовини можуть стати причиною неприємних запахів, тому після обробки поверхонь хімічними складами потрібно ретельно видаляти їх залишки.

3
Кращі бренди за відгуками користувачів

Найбільш простою і зрозумілою, за відгуками користувачів, є газова плита Дарина. Експлуатація духовки в такій техніці не викликає будь-яких труднощів. Добре зарекомендувала себе і фірма Гефест. Обидва зазначених варіанти до того ж ще й доступні за ціною.

Компанії Індезіт і Бош вважаються справжніми гігантами сфери виробництва електричних і газових плит. Якщо хочеться отримати надійну техніку з хорошою духовкою, яка прослужить довго, зберігаючи всі свої характеристики, можна віддати перевагу саме цим брендам.

Добрі відгуки отримують Electrolux, Gorenje, Hansa, Грета, але для любителів випічки краще вибирати моделі з конвекцією. У цій категорії лідирують фірми Дарина і Gefest.

Що стосується Ікеа, то кращої, за відгуками покупців, є модель Реалістик.

Фірмою Беко представлено на ринку велика кількість варіантів, але якщо вірити рейтингу користувачів, то якісної вони визнають електричну незалежну систему Beko OIE 25500 X. Вона представляється надійної, безпечної і привабливою за зовнішнім виглядом.

Яка б модель духової шафи не була обрана, з її включенням досить легко впоратися, якщо уважно подивитися на позначення близько важелів і кнопок.

Ссылка на основную публикацию