Яка температура повинна бути в холодильнику

Оптимальний температурний режим в холодильнику необхідний не тільки для того, щоб зберегти всі продукти в ньому свіжими і смачними. Це також служить запорукою тривалої експлуатації приладу і мінімального часу його розморожування. Найбільш низька температура знаходиться ближче до морозильній камері. Це гарне місце для того, щоб зберігати м’ясо, рибу, продукти з коротким терміном придатності. На центральних полицях довго зберігаються ковбаси, сири, хліб. Найбільш теплі полки знаходяться на дверцятах апарату. Це місце підходить для зберігання соусів, кетчупу, напоїв.

1
Оптимальна температура в побутовому холодильнику

Необхідно пам’ятати про те, що все залежить від виду продукту харчування і розподілу холоду в кожному конкретному приладі.

картинка 1

Оптимальна температура, яка підходить для більшості продуктів, становить + 4 + 5 градусів за Цельсієм.

Стандартна температура усередині холодильної камери може відрізнятися в залежності від продуктів, які в ній зберігаються:

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
М’ясо, риба, яйця
Свіже м’ясо остигле і охолоджене+1 + 3Не більше 1,5
субпродукти охолоджені0 + 2Не більше 1
птах охолоджена+2 + 4Не більше 2
Свіжа риба і морепродукти0 + 2Не більше 2
Ковбаса варена, сосиски+3 + 5Не більше 3
риба солона+3 + 5Не більше 10
яйця+2 + 4Не більше 20

Ілюстрація 2

Потрібно уважно стежити за терміном зберігання вже готових страв, особливо м’ясних:

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
котлети+4 + 80,5
Пельмені, фрикадельки+4 + 81
голубці+4 + 80,5
тушки курей+61,5
курчата+4 + 82
котлети курячі+4 + 80,5
котлети рибні+4 + 80,5
Сирники, вареники+4 + 81

Овочі слід зберігати в холодильнику в спеціальному відсіку.

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
Картопля сирої очищений+15 + 161
Капуста, буряк, цибуля, морква очищені0 + 41
котлети овочеві+4 + 80,5
баклажани+714
капуста0 + 120
огірки+714
Солодка картопля+13120
помідори+714
зелень+4 + 62

Термін зберігання готового тіста в холодильнику досить невеликий.

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (Дні)
дріжджове+2 + 40,5
листкове+2 + 41
пісочне+2 + 41,5
Млинці з м’ясом, сиром+4 + 81

Фрукти також потрібно зберігати в окремому відсіку, щоб зберегти їх свіжість.

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
лимони+10до 80
апельсини+4 + 540-50
ананас+830
яблука+2 + 430

Особливу увагу потрібно приділити молочним продуктам: вони відносяться до розряду швидкопсувних.

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
сметана+43
молоко пастеризоване0 + 114
Кефір, кисле молоко+41
Масло вершкове, маргарин+2 + 4до 20
сир+2 + 4до 20

Температура в дверцятах холодильника підходить для соусів і кетчупу, а також зберігання хліба:

Найменування продуктуСередня температура зберіганняТермін зберігання (днів)
хліб+5Не більше 3
Кондитерські вироби з кремом+1 + 3Не більше 72
Соуси, кетчупи, майонез+3 + 7Не більше 120

Терміни зберігання продуктів необхідно перевіряти згідно з інструкцією виробника, зазначеної на упаковці.

Якщо холодильник не надто завантажений, влітку зменшувати температуру не потрібно: це призведе до перевитрати енергії. При сильній спеці в приміщенні і забитої камері можна пересунути регулятор на одну позначку. Важливо, щоб температура підтримувалася на рівні норми + 4 + 5 градусів, про що говорилося вище.

2
Як розподіляється холод?

Важливо пам’ятати про те, що середнє значення в холодильнику може відрізнятися в різних секторах. Якщо виставити температуру + 4, то вона буде розподілятися наступним чином:

  • Якщо морозилка знаходиться зверху, то на верхніх полицях буде найбільш прохолодно: + 2 + 3 градуси. це

    3
    Якою має бути температура в морозилці?

    Середній градус, який необхідно виставити в морозилці, залежить від того, скільки продуктів міститься в ній.

    Оптимальною в морозилці є температура -18 градусів

    Якщо вона не сильно забита і нечасто використовується, то оптимально буде виставити 14 градусів нижче нуля. Якщо ж в морозилці зберігається багато продуктів, особливо м’яса, і вона часто використовується, то слід виставити температуру -20-24 градуси.

    Для дуже швидкої заморозки свіжих продуктів використовується функція «Супер-заморозка» або «Швидка заморозка». Цей процес відбувається за кілька годин при температурі близько 30 градусів нижче нуля. Таким чином краще зберігається свіжість і смак фруктів, овочів і зелені.

    4
    Як відбувається вимір температури?

    У всіх сучасних апаратах є електронний дисплей, на якому з точністю до градуса вказана температура. Старі моделі оснащені механічним регулятором. Тому для того щоб достовірно знати, яка температура в старому побутовому холодильнику, необхідно виміряти її термометром, помістивши його в потрібне місце. З цією метою потрібно використовувати чисте сухе блюдце. Вимірювання необхідно проводити протягом 10 хвилин.

    5
    Секрети збереження продуктів і продовження терміну служби холодильника

    Якщо слідувати нехитрим рекомендаціям, можна домогтися того, що апарат прослужить довго без будь-яких поломок, а продукти завжди будуть свіжими і смачними:

    • Не можна ставити гарячі страви в холодильник.
    • Дверцята дверей повинна закриватися максимально швидко.
    • Необхідно регулярно викидати зіпсовані продукти з відсіку для зберігання овочів і фруктів.
    • Не слід ставити максимально можливий температурний режим в обох камерах апарату. Це може стати причиною його перевантаження і можливої ​​поломки.
    • Фрукти і овочі краще заморожувати в спеціальних пакетах із застібкою.
    • Необхідно регулярно розморожувати і мити холодильник.

    Правильна експлуатація і дбайливе ставлення до холодильника в поєднанні з правильно виставленої температурою стануть запорукою свіжості продуктів і безперебійної роботи дорогого апарату.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector