Помутніли огірки в банку: як виправити, що робити, чи можна їсти

Кожна господиня хоча б раз в житті пробувала зайнятися консервацією. Хіба не приємно взимку насолодитися соковитими помідорами або солоними хрусткими огірками? Буває і так, що з цілої партії кілька баночок починають псуватися. Щоб не турбуватися завчасно, необхідно знати, чому помутніли огірки в банку і як виправити це.

причини

Чому ж серед десятка банок, які готувалися в один і той же час, за одним і тим же рецептом частина зіпсувалася, а частина — стоїть собі і горя не знає? Слід дізнатися, чому помутніла вода в банці з огірками і як уникнути таких неприємностей надалі.

Причин такого конфузу з розсолом може бути кілька:

  1. Недостатньо ретельно промиті огірки — частинка бруду залишилася на шкірці хоча б одного огірочка, і все, цього вистачить, щоб всі овочі в цій банці загнили.
  2. Залишки мила і миючих засобів всередині — ще одна причина того, що солоні огірки помутніли в банках.
  3. Неправильна стерилізація ємностей — погано вимитий і простерилизованная банку — запорука зіпсованої заготовки.
  4. Використання невимитих або погано вимитих трав і прянощів — бруд і бактерії з них потрапляють в розсіл і запускають процес гниття або бродіння.
  5. Застосування морської або йодованої солі — досвідчені господині стверджують, що в такий солі містяться елементи, що викликають бродіння всередині банки.
  6. Приготування маринаду по невідповідному рецептом — без застосування кислоти або оцту, розсіл однозначно зіпсується, а разом з ним і весь вміст.
  7. Використання не стерилізованих кришок — буває так, що замотавшись, жінки геть забувають, що обробляти потрібно не тільки банки і їх вміст, а й кришки теж.
  8. Неякісний закаточний ключ або надщербнутие банки — і те, і інше порушує герметичність, що в підсумку призводить до бродіння або гниття всередині.
  9. Використання огірків, вирощених із застосуванням хімікатів — трапляється і так, що навіть після попереднього замочування частина шкідливих речовин залишається в овочах, а в подальшому провокує псування консервації.
  10. Використання салатних сортів — якщо огірки помутніли, то причиною цього може стати всього один огірочок, не тої сорти, що загубився серед інших, оскільки такі види відносять до швидкопсувних і вони не придатні для зимових заготовок.

Більшість причин виникнення такої проблеми криється в неуважності або недбалості того, хто займався заготівлею. Щоб праця не пішов нанівець, а консервація — на смітник, слід ретельно і бездоганно виконувати всі рекомендації в процесі консервування і не лінуватися зайвий раз промити продукти, прокип’ятити розсіл або оглянути банки на наявність вад.

У статті «Як приготувати морквяний сік на зиму» ви дізнаєтеся про те, як зробити смачну і корисну заготовку для всієї родини.

Мариновані огірки в банку помутніли

Третій спосіб підходить в якості своєрідної профілактики і застосовується на етапі консервування. Щоб розсіл в банках не помутнел, а заготовки простояли відведений термін, рекомендують додавати в огірки інші овочі. У компанії з тими ж помідорами вони будуть відчувати себе краще, а шанси, що маринад зіпсується або вибухнуть банки знижуються.

Для цього досить додати в банку 2-3 помідори, корінь хрону або один гострий перчик. Таким чином можна не тільки убезпечити заготовки, але і додати смаку овочів нових ноток.

Нижче на відео представлений цілий список рекомендацій по порятунку маринованих огірків.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector