Чи можна кип’ятити молоко в мікрохвильовій печі

Молоко — це одна з найбільш корисних поживних рідин. Молочні продукти — невід’ємна частина раціону дорослих і дітей. Підігрів та кип’ятіння молока в мікрохвильовці — найпростіший спосіб підготовки живильної рідини до вживання. Але багато людей навіть не знають, чи можна кип’ятити молоко в мікрохвильовій печі.

Що трапляється з молоком при нагріванні в мікрохвильовій печі?

Мікрохвильова піч знищує всі корисні вітаміни та мінерали, які містяться в продуктах харчування. До такого висновку, вчені прийшли недавно. Усередині побутової техніки, стоїть потужний випромінювач — магнетрон. Він створює найпотужніше електромагнітне поле, завдяки якому, молекули, що містяться в продуктах харчування, починають рухатися. Як результат, випромінювання не дає ні найменшого шансу вітамінами та мінералами «вижити».

Кухоль

Як проводити кип’ятіння?

Можна кип’ятити молоко в мікрохвильовій печі? Так. Але тільки в тому випадку, якщо вам не дороги вітаміни і мінерали, що містяться в напої. Перш ніж відправити напій в прилад побутової техніки, приділіть увагу наступним аспектам:

  1. Кип’ятити живильну рідину, слід в керамічної, або скляній ємності. Використання заліза і пластику заборонено.
  2. Слід вибирати для прогріву більш щадний режим, оскільки є ймовірність, що в мікрохвильовій печі молочний напій прогріється вище, ніж на 100 градусів Цельсія.
  3. Кип’ятити можна тільки незбиране коров’яче молоко. Підігрівати в мікрохвильовці дитячу молочну суміш заборонено.

Увага! Існує думка, що кип’ятіння в мікрохвильовій печі змінює смак напою.

Щоб прокип’ятити живильну рідину в мікрохвильовій печі, вилийте необхідну порцію молока в скляну або керамічну ємність. Виберіть відповідний режим, прокип’ятіть живильну рідину протягом 3-5 хвилин. Не поспішайте відразу ж виймати посуд з печі. Нехай вона постоїть ще 2-3 хвилини, щоб температура стала рівномірною.

Кип’ятити чи ні — вибирати виключно вам. Крім того, що такий спосіб підігріву молока, знищує корисні вітаміни, він ще й чудово бореться з патогенними бактеріями і мікроорганізмами. А це безсумнівний плюс.

Ссылка на основную публикацию