Як зберігати опеньки після збору в холодильнику, в домашніх умовах: свіжі, зрізані, варені

Якщо потрібно зберегти опеньки після збору в лісі, в домашніх умовах можна використовувати морозильну камеру побутового холодильника. Перед заморожуванням гриби попередньо готують, промиваючи їх і очищаючи від бруду. Закладати їх можна як свіжими, так і після обсмажування або відварювання. Приготування домашньої заготовки за всіма правилами не відніме багато часу, а продукт збереже свої смакові якості.

1
Замороження

Після збору в лісі свіжі опеньки, попередньо підготувавши, можна скласти в морозильну камеру. Якщо немає можливості обробити їх відразу, гриби повинні лежати тільки в холодильнику. Потім їх обов’язково слід заморозити або законсервувати. зберігання опеньків більше доби після збору без обробки заборонено, так як в них починають вироблятися токсини. Готують гриби до закладки в камеру таким способом:

  1. 1. Зрізані опеньки добре промивають у холодній воді і чистять.
  2. 2. Їх просушують на паперовому рушнику.
  3. 3. Опеньки нарізають пластинами або кубиками.
  4. 4. Заготівлю невеликими порціями поміщають в харчові пакети або в контейнери і ставлять в камеру.

Оптимальна температура для зберігання свіжих грибів повинна бути нижче -18 градусів. У морозильній камері продукт може лежати 6-8 місяців без втрати смакових якостей. Закладати можна і цілі гриби, які не нарізаючи їх.

Опеньки не рекомендується повторно заморожувати. Тому розмір порцій заготовки повинен бути підібраний таким чином, щоб використовувати її за один раз.

2
відварювання

Так як довго зберігати опеньки після збору навіть у холодильнику не можна, краще в першу ж добу з них що-небудь приготувати. Наприклад, продукт можна відварити, а потім заморозити. На виході вийде напівфабрикат, який залишиться тільки дістати з камери і додати в готуються блюдо. Етапи обробки:

  1. 1. Попередньо гриби слід добре промити і почистити, відрізати капелюшки від ніжок.
  2. 2. До варіння можна зберегти опеньки в холодильнику, але тільки сухими.
  3. 3. Варена відкидають на друшляк.
  4. 4. Коли заготовка трохи підсушити, її розкладають в контейнери або в харчові пакети невеликими порціями, які можна використовувати за один раз, і заморожують.

Відварені гриби можуть не псуватися в камері до 8 місяців.

3
смаження

Таким способом можна приготувати самостійне блюдо, яке залишиться тільки розігріти в мікрохвильовій печі і подати до столу або додати в перше або друге при приготуванні. Часу на заготовку піде трохи більше, але вона досить зручна в подальшому використанні. У холодильнику можна зберігати смажений продукт 3 дня. Послідовність дій:

  1. 1. Опеньки після збору добре промивають і чистять.
  2. 2. Нарізають пластинами.
  3. 3. Обсмажують на сковороді на рослинному маслі.
  4. 4. Коли продукт охолоне, його перекладають в контейнери або харчові пакети.
  5. 5. Заготівлю заморожують.

Смажені гриби можна зберігати в морозильній камері при температурі нижче -18 градусів до 8 місяців.

Ссылка на основную публикацию