Як підготувати чавунну сковороду до першого використання

Чавунний посуд користується особливим попитом у покупців через свою надійності та екологічності. Але навіть такі міцні вироби потребують особливого догляду. Щоб продовжити термін експлуатації, сковороду перед першим використанням необхідно піддати ряду обробок. Це дозволить запобігти корозії, яка може привести до псування посуду, спростить процес готування, адже їжа НЕ пригоратиме завдяки натуральному антипригарному покриттю.

1
Підготовчий етап

Перед першим застосуванням сковороду необхідно помити і почистити. Справа в тому, що під час виробництва на посуд завдають герметик, щоб запобігти появі іржі. Якщо відразу приступити до готування, їжа вбере в себе шкідливі речовини, внаслідок чого у людей можуть виникнути проблеми зі здоров’ям у вигляді алергічних реакцій і навіть отруєнь. Тому спочатку потрібно позбутися від заводської захисної плівки.

Для цього слід помити сковорідку в гарячій воді. При бажанні можна додати трохи засобу для миття посуду або господарського мила, але це необов’язково, оскільки після подальших процедур поверхню і так буде повністю продезінфікована. Якщо є сліди іржі, їх рекомендується видалити за допомогою губки або металевого скребка. Після миття виріб потрібно насухо витерти і просушити, потім можна приступати до прокаливанию.

Чавунний посуд необхідно мити тільки вручну: посудомийну машину використовувати не можна. Після миття виріб потрібно витирати насухо, оскільки краплі води можуть викликати корозію.

2
прожарювання

Чавунна сковорода перед першим використанням потребує прожаренні. Такий припис можна побачити на етикетках та упаковках вироби. Справа в тому, що матеріал має пористу структуру, тому пори необхідно повністю заповнити маслом. Під впливом високої температури воно перетвориться в антипригарне покриття. Якщо все зроблено правильно, після кожного використання їжа НЕ буде прилипати до поверхні.

Обпалити чавунну сковороду і підготувати її до експлуатації в домашніх умовах можна за допомогою солі і рослинної олії. Масло має бути виключно рафінованим (бажано оливковою) і без запаху. Прожарювати можна одним із зазначених нижче способів.

3
Поради

Прожарювання є обов’язковою процедурою на початковому етапі. Згодом проводити подібну обробку потрібно буде тільки в разі появи іржі. Сліди корозії потрібно негайно видаляти металевим скребком, після чого знову створювати захисний шар.

Щоб в майбутньому така проблема не виникла, рекомендується скористатися наступними порадами по догляду:

  • Змащувати сковороду рослинною олією потрібно після кожного використання.
  • Слід обов’язково висушувати посуд після миття, щоб не залишилося вологи. Можна поставити її на кілька хвилин на маленький вогонь або просушити в духовці.
  • Не можна зберігати їжу в чавунному посуді, оскільки від високого вмісту в металі заліза вона чорніє, а на виробі утворюється іржа.
  • Тримати кухонне начиння потрібно в сухому, добре провітрюваному місці.
  • Якщо їжа пригоріла, видалити залишки можна, прокип’ятивши півгодини в сковороді розчин з 2 столових ложок солі і 2 столових ложок соди. Після обробки почистити поверхню губкою або щіткою і насухо витерти.
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector