Як правильно прожарити казан в домашніх умовах

При покупці казана потрібно пам’ятати про те, що перш ніж приступити до приготування різних страв, його потрібно підготувати за допомогою прожарювання. Без цієї процедури ніяк не обійтися, вона необхідна для того, щоб видалити з посуду залишки абсолютно небажаної для готування виробничої мастила. Існує кілька простих і дієвих способів, за допомогою яких можна без праці прожарити казан в домашніх умовах.

1
В домашніх умовах

Таку чавунну посуд, як казани, виготовляють на сталеливарних заводах шляхом розливання розпеченого чавуну за формами. Для того щоб виріб легко відокремлювався від форми, використовують машинне масло, крім цього, це допомагає захистити від утворення іржі. Чавун — це сплав заліза з деяким

2
На відкритому вогні

При обпаленні на вулиці зазвичай використовуються мангал або багаття. Сам процес практично не відрізняється від того, що проводиться в закритому приміщенні. Посуд треба помістити на відкритий вогонь, попередньо змочивши зсередини і зовні, і тримати до того моменту, поки не вигорить машинне масло. Також можна застосовувати спосіб з використанням солі.

Крім чавунного посуду, широко поширені алюмінієві аналоги. Їх відмінність в тому, що вони набагато дешевше і набагато гірше затримують тепло. Обпалювати алюмінієві ємності також необхідно, це робиться для того, щоб на стінках утворилася спеціальна плівка, яка не дозволить металу вступати в реакцію з продуктами харчування і різними хімікатами, що знаходяться в складі миючих засобів. Можна використовувати будь-який з перерахованих вище способів. Однак не можна продовжувати процедуру більш ніж півтори години, так як метал може просто розплавитися.

Ссылка на основную публикацию
Adblock detector