Скільки зберігається відкрите вино в холодильнику і при якій температурі

Багато хто вважає, що 100 мл вина в день надасть тільки позитивний ефект. Воно зніме стрес, поліпшить кровопостачання, а також поліпшить загальний стан організму. Але для того щоб зберегти весь аромат, смак і корисні властивості, необхідно створити спеціальні умови, при яких може зберігатися продукт.

Фактори, що впливають на терміни зберігання

Примхливість винного напою вимагає особливого ставлення. Якість може залежати від світла, температури, вологості, різких перепадів тепла.

Відбитися може навіть пакувальний матеріал. Часто використовується пластик, тетрапак. Але тільки найякісніше і смачне розливають по спеціальним скляним пляшкам.

Терміни зберігання закупорених пляшок вина

У вина існує багато вимог до зовнішніх умов. Так, йому потрібен абсолютний спокій. Даний вид алкоголю любить тишу, будь-які різкі коливання або вібрації відразу позначаються на якості.

Кращі світові винороби довіряють свої творіння спеціальним винних погребах, адже тільки там можна домогтися:

  • захисту від сонця. Там завжди темно;
  • оптимальної температури. Десертні види люблять температуру в межах 1 -16 градусів з позначкою плюс, а виноградним потрібне повітря трохи більше свіжий, тому температура повинна бути 10-12 градусів;
  • термін придатності вина багато в чому залежить від сталості зазначених температур. Так, різкий перепад загрожує швидкої псуванням;
  • вологість. Цей пункт скоріше необхідний для підтримки в робочому стані пробки. Необхідний показник 65-80%. При зниженні матеріал закупорки почне всихати і вже втратить здатність захищати від сторонніх запахів;
  • тільки лежаче положення. Закриті пляшки завжди укладаються горизонтально;
  • льох, це приміщення, де обов’язково має бути присутня хороша вентиляція. Вона допоможе уникнути проникнення сторонніх запахів до напою.

Відповідаючи на питання, скільки може зберігатися закритий товар, винороби відповідають, дуже багато років. Однак, тільки при дотриманні всіх перерахованих умов.

Важливо! Захистіть благородний напій від продуктів з сильними, різкими запахами, щоб збереглися смакові якості.

Навіть якщо алкогольна продукція буде стояти будинку в холодильнику, то при сприятливих умовах, біле залишиться придатним протягом 2 років, а термін зберігання червоного вина в закритій пляшці може досягати десятиліття.

пляшки вина

Як довго збережеться після відкриття

Скільки зберігається вино без розтину зрозуміло, але що робити, якщо тільки начали, а повністю не випили.

Цікаво! Старі колекційні екземпляри втрачають свої якості значно швидше. Рахунок може йти на хвилини.

Відкрите виноТерміни псування відкритого вина можуть коливатися. Виною тому різні показники. Завжди слід пам’ятати: термін зберігання вина в пляшках вже після відкупорювання різко зменшується незалежно від його різновиду і створених умов.

Мало свят може обійтися без присутності на столах ігристого. Хоча саме цей вид має найкоротший період придатності. Якщо ж вам вдалося зберегти пробку, тоді є ймовірність поласувати улюбленим смаком ще 24 години. У разі втрати закупорки, термін придатності вина в такому вигляді не перевищить 5 годин.

Фортеця також далеко не останній показник. Чим легше напій, тим менше шансів на великий термін зберігання відкритого вина. Рожеві або білі збережуться не більше 3 діб, а ось червоні можуть не розгубити своїх якостей протягом 5 днів.

Найпопулярніші помилки

Деякі речі ми робимо абсолютно не усвідомлено і навіть не розуміємо, що таким чином тільки прискорюємо процес псування алкоголю. Отже, запам’ятовуйте, якщо відкрита пляшка вина:

  1. Зберігається горизонтально, то збільшується площа зіткнення з молекулами повітря. А це неминуче закінчиться швидкої псуванням продукту.
  2. Варто під прямими сонячними променями, значить ультрафіолет вже почав своє шкідливе руйнівний вплив. Навіть незважаючи на те, що зазвичай у вина тара з темного скла і має спеціальні захисні фільтри.
  3. Знаходиться поблизу джерел тепла, то його склад змінюється дуже швидко. Як наслідок, продукція втрачає свій аромат і оригінальний смак.

Змінивши умови, у вас з’явиться шанс зберегти продукцію після розтину і не втратити її смакових якостей.

Як би зручно вам не було зберігати відкриту пляшку вина на підвіконні або класти на полицю холодильника, від цієї звички доведеться відмовитися.

Що робити, якщо пляшка залишилася недопитої

Перш за все, подивіться, чи не викинули чи пробку. У закритому вигляді спиртне точно збережеться довше. А тепер цінні поради, як зберігати відкриту пляшку вина:

  • використовуйте холодильник. Низькі температури в рази збільшать шанси на те, що продукція довше залишиться смачною. Холод здатний сповільнювати процеси окислення, а також скоротити інтенсивність розвитку оцтової бактерії;
  • перелийте в меншу тару. Звичайно, це повинна бути скляна ємність темного кольору. За допомогою цього просто дії значно зменшиться площа впливу повітря на алкоголь. Обрану тару потрібно обов’язково заповнити до країв;
  • заморозьте залишки. Якщо є така можливість, то це дозволить зберегти смак значно довше. Приймати після відтавання в чистому вигляді вже навряд чи буде можливо. Заморожувати вино не складніше, ніж будь-яку звичну рідину. Виберіть форму для заморозки, розлийте залишки напою і відправте в морозилку. Влітку з винних крижинок можна отримати відмінні десерти.

У будь-якому випадку, якщо вино зберігається після розтину вже досить довго і трохи почало псуватися, втративши свій унікальний смак, просто використовуйте його для творення кулінарних шедеврів. Вино можна додавати у випічку або ж готувати м’ясні страви і заправки до них.

недопите вино

Сучасні способи збереження смаку

Якщо недопиту напій для вас звичне тіло і тема, як зберігати відкрите вино в пляшках будинку актуальна, тоді можна скористатися досягненнями сучасної науки і техніки.

Можливі наступні варіанти:

  1. Використання азоту. Найчастіше цей спосіб використовують на великих підприємствах з масового виготовлення. Таким чином, зручно відбирати зразки напоїв. Газ заповнює простір і не дає повітрю активувати окислювальні процеси. Деякі радять за допомогою медичного шприца з голкою ввести інгредієнт в пляшку через пробку. Однак, зробити це досить проблематично.
  2. Застосування аргону. Фахівці розробили спеціальну систему Coravin. Вона виконана у вигляді пристрою, який зовні нагадує пістолет з голкою. Він протикає пробку і наповнює пляшку аргоном. Під тиском вино переливається в келих. Після того як ви закінчите трапезу, голку потрібно витягти. Отвір від неї затягнеться, напій довго не буде псуватися.
  3. Вакуумна пробка. Це спеціальний пристрій, який щільно закриває пляшку і відкачує з неї повітря, створюючи всередині вакуум. Таким чином, вміст не псуватися і не окислюється. Але слід зазначити, що часто відзначається втрата смакових якостей.

Із застосуванням вищевказаних методів, питання, скільки можна зберігати вино після відкриття пляшки не втрачає своєї актуальності. Адже запропоновані розробки має досить високу вартість, що робить доцільним їх використання в домашніх умовах. Вони швидше розраховані на аудиторію найвідоміших колекціонерів, чиї товари коштують чималих грошей.

Як визначити, що вино зіпсовано

На термін придатності вина в пляшках впливає не тільки те, як ви його бережете. Іноді помилки допускаються ще при виготовленні.

Ознаки псування продукту:

  • поява дріжджового присмаку;
  • перламутр в кольорі вина свідчить про його захворюванні;
  • якщо продукт придбав чорний або, навпаки, білястий відтінок, значить у наявності порушення технології виготовлення;
  • іноді в пляшці можна спостерігати появу тонких шовковистих цівок. Подібним способом виявляють себе патогенні бактерії, які отримали сприятливі умови для розмноження.

Наявність перерахованих показників спонукає тільки до одного дії — викинути неякісне вино, щоб не заробити проблеми зі здоров’ям.

Тепер ви знаєте, як зберігати відкрите вино в пляшках будинку і зможете максимально продовжити задоволення від улюбленого напою.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector