Скільки зберігається риба в морозилці: терміни і правила зберігання

Риба вважається важливим продуктом харчування, з нею організм отримує багато корисних мінералів, вітамінів і мікроелементів, які дозволять нормально розвиватися і стій до витримувати фізичні і психологічні навантаження. Щоб повною мірою отримати весь комплекс корисних речей від продукту важливо знати, скільки зберігатися риба в морозилці і чи варто застосовувати такий вид зберігання.

Основні правила

Продуктові магазини пропонують в достатку різноманітні п дари річок і морів, при цьому терміни зберігання риби різного виду будуть відрізнятися. Залежно від стану продукту буде різнитися і температура зберігання риби. Важливими моментами є:

  • сорт риби, жирні мають відносно більший термін зберігання;
  • оброблена тушка чи ні, випотрошена і злегка присолену залишиться свіжою довше;
  • засолений або копчений продукт може зберігатися довше ніж свіжа або охолоджена.

Максимальну користь для організму принесе свіжовиловлену продукт, якщо ж приготувати безпосередньо після вилову немає можливості необхідно правильно зберегти. Основні правила збереження корисних речовин знайдені в такий спосіб:

  • свіжа та охолоджена риба для зберігання повинна пройти попередню підготовку, її необхідно позбавити від нутрощів, зябер і плавників;
  • солона збережеться краще, якщо її поставити в холодильник в розсолі або помістити в ємність з нерафінованою олією;
  • зберігати рибу в холодильнику в копченому вигляді необхідно обов’язково загорнувши в промаслений папір.

Умови зберігання риби відрізняються від її стану, оброблені види і свіжі тушки не можуть розташовуватися на одній полиці в холодильнику.

Скільки можна зберігати охолоджену рибу в холодильнику

Правила зберігання солоної, сушеної та в'яленої риби в холодильнику

Охолоджена риба або свіжа для збереження всіх поживних речовин найкраще зберігається в холодильнику, якщо її приготування не планується відкладати надовго. Щоб зробити це правильно необхідно строго дотримуватися такі тонкощі, від них буде залежати тривалість зберігання:

  • температура зберігання риби від 0 до +2 градусів, при цьому створити такий мікроклімат в холодильнику не просто, інші продукти можуть постраждати;
  • на одній полиці не варто поміщати молочні, кисломолочні продукти, копченості, м’ясні вироби, свіжу зелень;
  • зберегти свіжу рибу допоможе крупнокристаллическая солі і мелений перець, випотрошену тушку натирають вищепереліченими спеціями і загортають в чисту папір.

Скільки можна зберігати рибу в такому стані? Свіжість залишиться протягом двох діб, при цьому важливо не чекати до останньої хвилини, а обробити термічно її раніше.

Порада! Після такого зберігання заморожувати продукт для подальшого збереження не можна, гнильні процеси в ньому вже активні.

Продовжити термін придатності охолодженої риби можна за допомогою заморозки, для цього оброблену на шматки або цілу тушку поміщають в харчовій поліетилен, щільно закривають і поміщають в камеру. При таких умовах зберігають продукт до 3 місяців, жирні сорти не втрачають смакових і поживних характеристик протягом року. При цьому важливо після розморожування Не заморожувати продукт повторно.

Зберегти свіжий охолоджений продукт можна і іншими способами:

  • три доби в прохолодному приміщенні при хорошому провітрюванні випотрошена риба буде зберігатися без проблем, якщо її не мити, а ретельно витерти паперовим рушником і натерти крупною сіллю;
  • термін придатності охолодженої риби в кімнатних умовах до двох діб збільшують за допомогою рушники, попередньо змоченого в суміші оцту і чайної заварки;
  • в зимовий період продукт буде непогано зберігатися на неопалюваному балконі, якщо градусник стане нормальним вище +2.

Порада! Щоб створити в холодильнику необхідні умови зберігання свіжу рибу поміщають в ємність і обкладають кубиками льоду.

Скільки можна зберігати размороженную рибу в холодильнику

Правила зберігання солоної, сушеної та в'яленої риби в холодильникуРозморожена риба має більш короткі терміни зберігання, навіть в умовах холодильника. Тривалість зберігання залежить від:

  • проведення процедури розморожування, в природних умовах холодильника размороженная тушка буде зберігатися близько доби, розморожування у воді скорочує час до декількох годин;
  • якість замораживаемого продукту важливо, ніж свіже джерело, тим довше зберегтися тушка в розморожених вигляді;
  • умови зберігання риби в морозилці не менш важливі, не можна заморожувати повторно розморожений продукт.

Скільки часу можна зберігати заморожену рибу в умовах холодильника? Термін зберігання після заморозки не тривалий, відразу після відтавання з продукту необхідно готувати страву. В іншому випадку після тривалого зберігання розморожений продукт доведеться просто викинути, щоб не ставити під загрозу здоров’я господині і її близьких.

Важливо! Зберігати оброблений термічно продукт дозволено не більше пари соток, при цьому поміщати в холодильник необхідно тепле блюдо, попередньо загорнуте в фольгу або харчову плівку.

Скільки зберігатися солона риба в холодильнику

Правила зберігання солоної, сушеної та в'яленої риби в холодильникуСолону рибку різноманітних сортів можна приготувати самостійно, але при нестачі часу простіше купити готовий продукт в магазині. Купівля в прок передбачає певні умови для збереження, щоб куплений товар доставив радість вживання необхідно особливо ретельно поставитися до цього питання.

Терміни та умови зберігання на продукті в вакуумі розписані чітко і ясно, скільки зберігатися риба в холодильнику без упаковки? Як зберігати солону рибу, щоб всі корисні властивості і смакові якості залишилися на місці? Термін зберігання риби залежить від багатьох факторів:

  • протягом трьох діб можна зберегти слабосоленую сьомгу;
  • оселедець в розсолі придатна буде протягом 4 тижнів;
  • скумбрію вжити знадобитися за 10 діб;
  • солоний продукт без морозилки витримає близько місяця;
  • среднесоление дари моря з розсолом збережуть придатність не більше двох тижнів;
  • шість діб і не більше тримають слабосолоні рибні продукти з річок і морів.

Заморожувати такі види риби не рекомендовано зовсім, морозилка не зможе зберегти смак обробленого продукту, лише зіпсує його.

Порада! Рибу в морозилці можна зберігати після обробки крупною сіллю, при цьому важливо помістити її в пакет з харчового поліетилену. Перед приготуванням продукт промивають і присаливают дрібними кристалами солі.

Корисні поради

Продукт може з’являтися на столі і в іншому вигляді, які терміни зберігання та умови зберігання риби повинні бути, щоб продукт приніс користь?

  • Сушену і в’ялену рибу при правильно проведеному процесі зберігають при кімнатній температурі протягом року, холодильник для цього використовувати не обов’язково. Продукт розміщують в картонних коробках.
  • Термін придатності охолодженої риби і фаршу з неї повністю збігається, не більше трьох днів.
  • Фарш і рибу в морозилці тримають не більше 3-х місяців, а потім обов’язково використовують.

Сумка-холодильник зберегти продукт протягом 8-12 годин, триваліше перебування продуктів в ємності може стати причиною отруєнь.

Скільки часу по ГОСТу зберігати рибу в морозилці і інших умовах різного типу розібралися. Застосовуйте отримані знання і не вживайте прострочені продукти.

Ссылка на основную публикацию