Скільки можна зберігати курку в холодильнику: поради та рекомендації

Куряче м’ясо люблять багато, воно не жирне, але поживне і корисне для всіх. З м’яса птиці, зокрема курки, можна приготувати велику кількість різноманітних перших страв, запікати, смажити або просто відварювати філе на салати і всілякі закуски. Купити курку можна в будь-якому супермаркеті, при цьому пропозицій буде багато:

  • маринована;
  • копчена;
  • охолоджена;
  • заморожена.

Кожен з цих видів важливо правильно вибрати, а потім зберігати. Від цього залежить здоров’я, а часом життя ваша і близьких.

Правила та терміни зберігання курки

Скільки можна зберігати курку в холодильнику

Багато господинь при покупці продуктів часто набувають в прок, щоб не ходити кожен день в магазин. При це важливо дивитися термін придатності обраного продукту, необхідно це, щоб уникнути отруєнь та інших неприємних казусів.

Найчастіше купується охолоджена курка, з цього продукту в домашніх умовах готують багато різноманітних страв до святкового столу і на кожен день. Щоб приготована їжа була смачною і корисною важливо знати, скільки можна зберігати курку в охолодженому вигляді в умовах холодильника. Для цього важливо вибрати правильно свіже м’ясо, зі зберіганням справа йде так:

  • температурний режим від +7 до +10 зберегти всі корисності в тушці протягом доби;
  • градуси + 4 + 7 збережуть м’ясо в хорошому стані близько 48 годин;
  • три доби курку без проблем зберігають при температурі в камері холодильника від 0 до +4;
  • чотири доби з тушкою буде все в порядку, якщо виставити температуру від -4 до 0 градусів.

Порада! Щоб на довше зберегти тушку охолодженої курки варто вийняти з неї всі кістки. Псуватися м’ясо починає від кістки, якщо їх вийняти продукт довше залишиться свіжим при правильно встановленої температурі.

Зазначені дані допоможуть вам правильно зберегти куплений продукт протягом необхідного часу в кращому вигляді, але при цьому важливим є і те, наскільки свіжий товар ви придбали в магазині. Обов’язково звертайте увагу на зовнішній вигляд і терміни придатності м’яса.

У приміщенні, де температура перевищує +15 градусів зберегти куряче м’ясо не вийде, воно зіпсується протягом декількох годин.

Правила та терміни зберігання курки

Скільки зберігати курку в морозилці

Морозильні камери підтримують одну встановлену температуру, це сприяє більш тривалого періоду зберігання різних продуктів. М’ясо, в тому числі і курку, часто заморожують, перед цим бажано розібрати тушку порційно, розкласти в спеціальні вакуумні пакети або контейнери, заморозити. Скільки можна зберігати заморожену курку в холодильнику?

температурні режими

Від цих показників в камері залежить багато чого:

  • протягом 1-3 місяців з моменту закладки з птахом нічого не трапиться при температурі від -8 до -5 градусів;
  • до півроку даний продукт зберегти всі свої характеристики при дотриманні режиму від -14 до -8;
  • якщо виставити температуру близько -18, обраний продукт не втратить своєї цінності до 9 місяців;
  • -24 збережуть куряче м’ясо протягом року.

Порада! Після розморожування повторно поміщати продукт в морозильну камеру не бажано, втрачається білок, м’ясо буде не таким соковитим і смачним.

Зберігати в холодильнику можна не тільки заморожену курку, варене, копчене, смажене м’ясо теж може збережуться таким способом.

Також читайте:  Скільки зберігається розливне пиво у пластиковій пляшці в холодильнику

Правила заморозки курки

Щоб після розморожування приготувати смачну страву, попередньо варто потурбуватися про правильну заморозку м’яса. Якщо зробити це неправильно в процесі приготування курка може мати сторонні присмаки, поміняти колір шкірки, заветріться. Щоб уникнути цих неприємностей варто дотримуватися таких правил:

  • Забороняється заморожувати цілу тушку, розберіть її на шматочки, так заморозка пройде швидше і місця продукт займе менше;
  • правильно підбирайте упаковку, не використовуйте звичайний поліетилен, для заморозки зазвичай беруть спеціальні вакуумні пакети або пластикові контейнери;
  • попередньо перевірте герметичність і вологостійкість обраної упаковки, так курка точно не вбере сторонніх запахів;
  • перед закладкою підготовленого продута в морозилку ретельно перевірте відсутність повітря в ємностях з м’ясом.

Після цього тару опускають в морозилку і спокійно займаються своїми справами, в найкоротші терміни продукт заморозити.

Скільки можна зберігати готову курку холодильнику

У холодильнику і морозильній камері можна зберігати не тільки свіже м’ясо, готова грудка і інші частини тушки в приготованому вигляді можуть збережуться так само. Це дуже зручно, коли на приготування їжі зовсім немає часу, або воно дуже обмежена.

Але і тут не все так просто, щоб приготувати з уже готових продуктів смачні страви треба знати деякі хитрощі. Варто розуміти, що готове м’ясо зберігатися набагато менше, ніж сире. Для кожного виду є свої нюанси, об’єднуючим буде те, що поліетилені краще не заморожувати, краще для цих цеелей використовувати харчову фольгу або контейнери з харчового пластику.

Варена курка

Скільки можна зберігати варену курку в холодильнику і як це зробити правильно? Відварене м’ясо курки найкраще зберігається в контейнерах, важливо щільно закрити його кришкою. При температурі до +6 протягом доби продукт повністю збереже всі свої корисності і смакові якості.

Порада! Не варто перевищувати термін зберігання вареної курки, це може згубно позначитися на самопочутті.

Смажена курка

Смажене м’ясо чомусь все люблять більше, чи можна приготувати такий продукт в прок і як правильно його зберегти? Це можливо, приготований таким методом продукт зберігатися при температурі до +6 протягом двох діб в холодильнику. Важливо робити це в добре закритій ємності, щоб уникнути напітиванія сторонніми запахами.

Порада! Курка-гриль в холодильнику зберігається при таких же умовах протягом такого ж часу.

копчена курка

Як зберігати копчене м’ясо в домашніх умовах? Які правила варто строго дотримуватися, щоб обраний продукт порадував рідних і близьких? На це впливають кілька факторів:

  • наскільки свіжим був продукт до копчення;
  • ступінь прокопчена;
  • температура при зберіганні.
Також читайте:  Скільки можна зберігати сечу для аналізу, щоб отримати максимально точний результат?

Птицю домашнього копчення в умовах холодильника можна зберігати до тижня, з тією умовою, що подібний продукт був ідеальної якості. Куплені копченості краще з’їдати відразу, так як зазвичай на таку переробку в промисловості відправляють м’ясо з невеликими термінами придатності.

замаринована курка

Скільки можна зберігати в холодильнику размороженную курку в холодильнику з маринадом? Часто буває так, що шашлик відкладається з тих чи інших причин, через скільки необхідно використовувати вже оброблене м’ясо?

У таких випадках продукт зберігають не більше 24 годин, далі починаються гнильні процеси, які згубно позначаться на здоров’ї.

Деякі господині заморожують залишки готового м’яса, потім їх використовують для приготування солянок, супів та інших страв. Який термін зберігання курки в морозилці в такому випадку? Скільки можна зберігати заморожену готову курку? Не варто зберігати такі продукти довше місяця. Ідеальним варіантом буде 1-2 тижні при температурі -12 градусів.

Правила покупки свіжої курки

Скільки може зберігатися курка в холодильнику залежить від багатьох факторів, головним є свіжість продукту при покупці. Як вибрати м’ясо правильно, щоб подовше його зберегти? Рекомендації такі:

  • при покупці добре огляньте обраний товар, на ньому не повинно бути синців, шкірка однорідного забарвлення, без білих плям, тушка цільна, що не пошкоджена;
  • вибираючи заморожений продукт стежте, щоб на ньому не було крижаної кірки, це свідчить про те, що товар размораживался;
  • не беріть синюватого кольору продукт, він швидше за все провів в морозилці багато часу.

Відлякуючим стане і неприємний запах, це свідчить про псування продукту.

Ми з’ясували, скільки зберігатися криця в холодильнику і при заморожуванні. Застосовуйте поради і готуйте смачну їжу.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector