Чи можна заморожувати сир: правила зберігання продукту

Сир зберігається в холодильнику відносно недовго. Домашній продукт не псується в таких умовах протягом 2-3 днів. Магазинний в пачках може зберігатися близько тижня, так як при його приготуванні були використані консерванти, які значно подовжують термін придатності. Якщо не вийшло використовувати сир протягом цього часу, його можна заморозити. При правильній підготовці і закладці в камеру продукт збереже корисні властивості, смакові якості і зовнішній вигляд протягом 1,5-2 місяців.

1
Як заморозити сир?

Щоб сир процесі не втратив свого смаку і поживної цінності, необхідно дотримуватися наступних правил заморозки:

  1. 1. Прибирати в камеру можна тільки свіжий продукт. Важливо здобувати ласощі високої якості, обов’язково потрібно перевіряти термін його придатності. Слід віддати перевагу натуральному молочному сиру.
  2. 2. Для таких цілей підійде тільки зернений сир. Пастоподібну масу закладати в камеру не рекомендується — після розморожування її можна буде використовувати тільки для випічки.
  3. 3. Необхідно зберігати молочне ласощі в тарі зі скла або кераміки, яку можна щільно закрити. Такий захід запобігатиме потраплянню повітря і вологи, а також захистить від вбирання сторонніх запахів. Якщо немає підходящої кришки для тари, то підійде харчова плівка.
  4. 4. Слід розкласти продукт в невеликі порційні ємності, щоб можна було використовувати всю сирну масу за один раз. Не потрібно заповнювати посудудо кінця — необхідно залишити до верху 1,5-2 см, так як вона буде виділяти сироватку.
  5. 5. Заморожувати сир потрібно при температурі — 30 ° С. В іншому випадку він втратить свою текстуру: рідина відокремиться і перетвориться на лід. Після того, як ласощі повністю замерзло (через 4-5 годин), його необхідно залишити при -18 градусах.

Слід вказати на ємності дату заморожування. Термін зберігання сиру, призначеного для дитини, в 2 рази менше, ніж того, який буде вживати доросла людина. Багато господині закладають в камеру не тільки сам сир, а й напівфабрикати з начинкою з нього вареники, сирники, млинці.

Прибираючи молочну їжу в морозильну камеру, слід враховувати відсоток її жирності. Термін придатності у жирного продукту набагато менше, ніж у знежиреного. Для збільшення тривалості зберігання першого різновиду рекомендується покласти на дно ємності шматочок рафінаду.

2
Як розморозити сир?

Підготувати із молокопродуктів до вживання можна декількома способами. Вибір залежить від того, через який проміжок часу він буде використовуватися. Господині найчастіше застосовують один з трьох видів розморожування:

  • В холодильнику. При такому методі сир розморожується поступово. Молочний продукт потрібно перемістити з камери в холодильник, на нижню полицю. Процес займе близько 12 годин. Такий спосіб вважається правильним: маса зберігає не тільки первинний вигляд, але і всі свої смакові якості. Утворену сироватку слід злити, а ласощі можна їсти в чистому вигляді. Саме таким способом рекомендується розморожувати магазинний дитячий сирок і домашній козячий сир, який використовується в якості прикорму для немовляти.
  • При кімнатній температурі. При такому варіанті ємність з молочним продуктом витягують з морозилки і просто залишають на кухонному столі. Вже через 3-4 години його можна використовувати. Маса, размороженная таким способом, втрачає форму і по консистенції стає м’якою. Її застосовують для випічки — сирників, пиріжків, запіканок.
  • У мікрохвильовій печі. Такий спосіб незамінний, якщо сир потрібно швидко розморозити. Слід встановити відповідний режим для розморожування, і вже через 20-25 хвилин продукт буде готовий до вживання.

зображення 1

Розморожування сиру при кімнатній температурі з відділенням сироватки

При будь-якому способі розморожування молочного продукту його необхідно вжити протягом доби. Закладати його повторно на зберігання не рекомендується. Вибравши правильний спосіб, можна в будь-який час побалувати себе смачним, якісним і корисним продуктом.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector