Як довго зберігати зелень в холодильнику, щоб вона залишалася свіжою: петрушка, кріп, кінза

Свіжа зелень є швидкопсувним продуктом. Уже через день після покупки вона може зів’янути і втратити не тільки первинний зовнішній вигляд, але і корисні властивості. Це відбувається через недостатню або надмірної вологості, впливу кисню повітря і сонячних променів. Зберегти свіжість і соковитість кропу, петрушки, кінзи, селери і інших приправ можна, вибравши правильний спосіб зберігання.

1
Експрес-зберігання

Якщо зелень планується вжити в їжу найближчим часом (протягом 3-4 днів), її необов’язково поміщати в холодильник. Якщо в приміщенні не дуже жарко, можна обмежитися зберіганням при кімнатній температурі. Для цього необхідно:

  1. 1. Розсортувати пучки рослин за видами (кріп, петрушка, кінза і т. Д.).
  2. 2. Акуратно струсити бруд з коренів і листя, але ні в якому разі не мити їх.
  3. 3. Загорнути кожен пучок в окремий пергамент або в шматок лляної або бавовняної тканини.
  4. 4. Згортки скласти в кухонну шафу.

У випадку з базиліком або м’ятою можна поступити ще простіше: поставити пучок в банку з водою як букет квітів і просто залишити на столі. Слід контролювати, щоб сонячні промені не потрапляли на зелень.

2
Способи зберігання в холодильнику

Щоб зелень не зів’яли і залишалася свіжою найближчі 1-1,5 тижні, її можна обернути вологою тканиною і покласти на нижню полицю холодильника. В такому випадку мити приправу потрібно тільки перед вживанням. Попередньо слід прибрати пожовклі і зів’яле листя.

Вимитий кріп або петрушку рекомендується обернути паперовим рушником, потім покласти в поліетиленовий пакет. Бажано зробити пару невеликих дірочок для хорошої циркуляції повітря. Папір буде добре вбирати вологу, і зелені не згниє.

М’яту і кріп можна зберігати у фользі, попередньо розділивши на невеликі пучки. Листя салату довше залишаються свіжими в харчовій плівці.

Також читайте:  Як зберігати буряк, морква на зиму в домашніх умовах

Щоб зберегти свіжість приправ, їх слід правильно зберігати. Для цього використовують тару:

  • скляну банку;
  • пластмасовий контейнер;
  • спеціальне пристосування.

Кожен спосіб зберігання має свої особливості. Якщо врахувати всі рекомендації, зелень збереже свіжість на кілька тижнів.

3
глибока заморозка

Якщо приправ багато або потрібно зробити заготовки на зиму, рекомендується скористатися морозильною камерою. Глибока заморозка дозволяє зберегти корисні властивості продукту і вживати його в їжу протягом 3-6 місяців з моменту покупки. Даний метод підходить для будь-якої зелені — петрушки, селери, кінзи і ін.

Зелень потрібно помити, нарізати на дрібні шматочки, після чого помістити невеликими порціями в формочки для льоду. Для зручності їх можна зробити різними.

Форми залити водою і поставити в морозилку. Утворені шматочки льоду можна відразу додавати під час готування в перші страви.

Для кінзи підійде наступний спосіб: гілочки потрібно помити, відрізати стебла, залишивши одні листя. Зелень викласти на деко, попередньо постеливши пергаментний папір. Бажано викладати одним шаром, щоб після обробки листя не злиплися.

Деко слід відправити на півгодини в морозилку. Після цього кінзу можна дістати і розфасувати по пакетах потрібними порціями.

Дотримуючись правил зберігання та рекомендації, можна насолоджуватися смачною і корисною зеленню протягом довгого часу в будь-який час року.

Ссылка на основную публикацию
Adblock detector