Як правильно зберігати дріжджове тісто: в пакеті, холодильнику, морозилці

Якщо протягом найближчої доби планується приготування випічки, то тісто можна зберігати в холодильнику. Для цього його треба розмістити на полиці, яка знаходиться якнайдалі від морозильної камери. Для зберігання потрібно щільний поліетиленовий пакет. Якщо найближчим часом не заплановано використання продукту, то його необхідно залишити в морозильній камері при температурі близько 15 градусів нижче нуля.

1
Як зберігати дріжджове тісто в холодильнику?

Якщо виникла необхідність правильно зберегти продукт до завтра, то його залишають в холодильнику. Зберігати можна як здобне, так і прісне тісто. Воно має здатність підніматися, тому треба простежити за тим, щоб маса не перекисло. У холодильнику процес бродіння буде тривати, тільки в більш повільному темпі.

Якщо помістити в нього тісто, яке вже підійшло, то воно буде продовжувати рости. Після підняття маса впаде і перекисне, матиме яскраво виражений запах бражки і не зможе піднятися навіть в теплі. Такий продукт можна буде використовувати тільки на пиріжки, смажені у фритюрі. Якщо вироби з нього випікати в духовці, то вони вийдуть бліді, важкі і резіністой.

Щоб вирішити дану проблему, необхідно ще раз добре вимісити тісто перед відправкою в холодильник. Це буде сприяти видаленню зайвого вуглекислого газу. Слід скачати кулі і трохи змастити олією. Продукт треба покласти в щільний поліетиленовий пакет, який в два рази перевищує обсяг тесту. Якщо місця в ньому буде мало, то маса просто розірве його і виявиться зовні.

Термін придатності в холодильнику становить не більше 1 доби. Якщо залишити продукт на кілька днів, то він стане практично непридатним до вживання, так як втратить свій смак і якість.

Для використання тісто треба дістати з холодильника, посипати дошку борошном, добре вимісити. Після цього його потрібно укласти в миску і накрити рушником або кришкою з невеликим отвором і дати постояти в теплому місці для підняття.

Готова випічка трохи відрізняється за своїм смаком від виробів з початкового замісу.

2
Особливості зберігання в морозильній камері

Якщо найближчим часом не планується приготування випічки, то зберігати дріжджове тісто слід в морозилці. З цією метою його треба якомога швидше поставити в камеру. Слід не допустити підняття тесту, так як це сприяє його Прокисання.

Перед відправкою на зберігання масу треба добре вимісити, укласти в щільний пакет, надавши йому плоску форму. Це буде сприяти більш швидкому заморожуванні. Бажано розділити тісто на порційні шматки і присипати борошном. На кожен пакет слід нанести дату виготовлення. Упаковка щільно зав’язується і відправляється в морозильну камеру в найбільш холодне місце.

Термін зберігання продукту при температурі -15 ° С становить до трьох місяців. При цьому він не втрачає свого смаку.

Щоб листкове дріжджове тісто не пересохло, його треба упакувати в харчову плівку і скрутити в рулет.

Тісто, підготовлене для заморозки

Заморожене дріжджове тісто використовується для приготування пиріжків, булочок, пирогів і для піци. Випічку можна запікати в духовці або смажити у фритюрі.

3
Як розморозити продукт?

Замерзле тісто не варто відразу діставати. Його треба покласти в холодильник на середню полицю. Час розморожування займе кілька годин. Після цього масу треба покласти в каструлю і поставити в сухе тепле місце без протягів і доступу сонячних променів. Температура в приміщенні повинна становити 23 ° С. Орієнтовно через 1-12 годин продукт буде готовий до використання.

Ч об прискорити процес розморожування, тісто можна помістити в вакуумному пакеті в гарячу воду. Остившая рідина повинна замінюватися новою. У такому випадку воно буде готове до вживання через 5-6 годин.

Стільки ж часу знадобиться для розморожування біля кухонної плити. Для цього тісто потрібно покласти в миску або каструлю і розмістити максимально близько до включеної газовій конфорці. Не варто ставити його безпосередньо на плиту.

Найшвидшим способом розморожування є мікрохвильова піч. Залежно від кількості продукту достатньо буде 1-2 хвилин.

4
зберігання напівфабрикатів

Дріжджове тісто успішно зберігається в домашніх умовах у вигляді напівфабрикатів. З цією метою необхідно:

  1. 1. Сформувати виріб для випічки.
  2. 2. Відправити його в розігріту духовку, уклавши на змащене деко.
  3. 3. Відразу після того, як напівфабрикат почне підніматися, духову шафу треба вимкнути.
  4. 4. Випічку слід дістати, охолодити, загорнути в харчову плівку і заморозити.

Такі вироби можуть зберігатися в морозильній камері не більше трьох місяців. Коли виникає необхідність, напівфабрикати треба дістати, розморозити, покласти на деко і випікати.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector