Як правильно зберігати кабачки в домашніх умовах, в квартирі, щоб вони довго залишалися свіжими

Забезпечити хороше збереження кабачків тривалий час можна при зберіганні їх в погребі чи підвалі. Необхідна температура зберігання може бути від +4 до +10 градусів. Приміщення повинно бути обладнане хорошою вентиляцією. Слід провести обробку підвалу або льоху від гризунів і комах. Обов’язковий захист від попадання ґрунтових вод. В процесі зберігання необхідно стежити, щоб в підвалі не з’являлася цвіль.

У підвалі кабачки можна зберігати як на полицях, так і в підвішеному до стелі стані. Ці овочі добре зберігаються і в холодильнику, для цієї мети підійде нижнє відділення, в якому забезпечуються необхідні температура і вологість.

1
Як підготувати кабачки до зберігання?

Добре зберігання овоча залежить від якості підготовчих робіт.

Оптимальний період для збору врожаю вересень і початок жовтня. Краще зібрати овочі до перших заморозків, так як навіть трохи підмерзлі плоди зберіганню не підлягають.

Якщо передбачається тривале зберігання кабачків взимку, то треба дати овочам повністю визріти. Чим товщі у них буде шкірка, тим довше вони зможуть зберегти свою свіжість і зовнішній вигляд.

Для того щоб кабачки довго залишалися свіжими, підготовлювані до зберігання овочі не повинні мати навіть незначних пошкоджень.

Зрізати урожай з батогів треба ножем, залишаючи плодоніжки довжиною 5 см. Довжина кабачків повинна бути 15-45 см. Влітку, після зняття кабачків, овочі потрібно залишити на грядці протягом доби. Це необхідно для того щоб підсохла шкірка і хвостики. Зріз є найбільш вразливим місцем, звідки може початися процес гниття.

Перш ніж відправляти урожай на зберігання, його потрібно ще раз оглянути, витерти сухою м’якою ганчіркою.

Щоб після зіткнення з землею, при зберіганні в погребі чи підвалі кабачки не були пошкоджені гниллю або слимаками, необхідно під них підстелити фанеру, мульчу, тонкі дошки.

2
Як зберігати цукіні?

Цукіні є скоростиглий вид кабачків, який володіє відмінним смаком.

Для вживання в їжу правильно зривати цукіні, коли їх довжина не перевищує 15 см. При невеликих розмірах цукіні мають м’якою шкіркою, насіння в них відсутні, так як до цього часу овочі ще не повністю дозрівають.

Цей вид кабачків відмінно підходить для дієтичного харчування, страв для дітей. Вони є компонентами багатьох овочевих і м’ясних страв. З них готують смачні оладки, запіканки, варення. У вигляді варення або заготовок на зиму овоч може зберігатися кілька років.

Після покупки або збору врожаю цукіні зберігаються вдома в холодильнику при температурі +5 градусів не більше одного тижня

Кращим місцем для цих цілей є відсік під овочі. При необхідності термін зберігання можна продовжити ще на 1-2 тижні. Для цього кожен неушкоджений плід слід помістити в паперовий пакет з декількома отворами для вентиляції.

Серед різних сортів цукіні є і придатні для тривалого зберігання:

  • Зебра;
  • Цукеша;
  • Джміль;
  • Геновезе;
  • циганча;
  • Золотинка;
  • Чорний красень;
  • Скворушка;
  • Неро де Мілано;
  • Багатоповерховий.

Перед відправленням в овочесховище їх слід потримати на грядці 1-2 дня. Це сприяє ущільненню шкірки і продовження терміну зберігання овочів.

Цукіні добре переносять дію низьких температур, тому для тривалого зберігання в квартирі їх поміщають в морозилку. З цією метою їх треба помити, видалити плодоніжки, просушити. Після цього овочі нарізаються зручними шматочками, поміщаються в поліетиленовий пакет, який щільно зав’язується і відправляється в холодильник.

3
Зберігання кабачків в погребі на полицях

На полиці в підвалі застеляють солому, рогожу, мішковину. Зверху в один ряд кладуть кабачки плодоніжками назовні. Це необхідно для того щоб вчасно помітити зіпсований кабачок. Між плодами потрібно покласти невеликі аркуші картону, щоб плоди не могли стикатися один з одним. Такий спосіб дозволить зберегти овочі протягом 4-5 місяців.

4
Зберігання кабачків в квартирі

У домашніх умовах зберігати кабачки можна в коморі або комірчині. Це найбільш темні і прохолодні місця в квартирі.

Можна зберігати кабачки і на балконі. Для цього він повинен бути засклений і утеплює. Кабачки слід помістити на полиці або розкласти в ящики з соломою, мішковиною або газетами. Для попередження попадання світла на плоди їх потрібно чимось прикрити, але в процесі зберігання необхідно стежити за тим, щоб не почався процес утворення парникового ефекту. Овочі повинні добре вентилюватися.

Іноді кабачки зберігають на шафах. Однак цей варіант не підходить для тривалого зберігання овочів, так як температура повітря під стелею на кілька градусів вище, ніж внизу. Кабачки будуть краще зберігатися ближче до балкону, вхідних дверей або під ліжком. Не можна зберігати овочі біля опалювальних приладів.

Ще одним варіантом зберігання кабачків є заморозка. Для цього овочі потрібно помити, зрізати шкірку, видалити насіння і нарізати кубиками, помістити в поліетиленовий пакет і відправити в морозилку.

Якщо знати про всі нюанси зберігання кабачків на зиму, то можна довгий час балувати себе і свою сім’ю смачним і корисним дієтичним продуктом.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector