Як зберігати печериці в домашніх умовах в холодильнику або морозилці

Кожна господиня хоча б один раз стикалася з виготовленням страв з печериць і їх обробкою. Важливо правильно зберегти напівфабрикати, щоб вони не втратили своїх корисних властивостей. Якщо ви вирішили грунтовно закуповуватися, ознайомтеся з деякими порадами, які розкажуть вам, як зберігати гриби правильно.

Куплені вагові товари рекомендується тримати при кімнатній температурі не більше трьох діб. Чи можна заморозити їх в холодильнику? Так, щоб вони не втрачали свого виду.

Як вибрати гриби

Щоб не помилитися з вибором, необхідно звернути увагу на кілька нюансів. В першу чергу, дивіться на капелюшок — вона повинна бути рівною, чистою, білою. Якщо капелюшок має темний колір, то продукт перезріло і втратив свої корисні властивості. Ніжка також повинна бути пружною і не мати ніяких темних плям. Дуже часто у великих супермаркетах під свіжими напівфабрикатами ховається щось з вичерпаним терміном придатності, тому радимо вам бути особливо обережними при виборі кожного примірника.

зберігання печериць

Як правильно зберігати, щоб не почорніли

Багато господинь задаються питанням, як же зберегти напівфабрикати, щоб їх можна було використовувати в найближчим часом? Все дуже просто — рекомендується скласти їх в лоток і поставити в холодильник. У такому вигляді вони можуть лежати не більше трьох днів, після чого обов’язково повинні бути утилізовані.

Цікава хитрість для тих, хто не хоче, щоб грибочки швидко почорніли: потрібно звільнити в камері нижній лоток і акуратним шаром викласти туди вагові продукти. Накрийте їх зверху тонкою серветкою або паперовим рушником і спокійно тримайте їх в холодному місці протягом 4-5 днів.

Як правильно зберігати товар, щоб збільшити термін його придатності? Це питання досить популярний останнім часом, а відповідь на нього простий. Використовуйте в господарстві спеціальні «дірчасті» контейнери, пропускають повітря. Викладіть напівфабрикати одним шаром один на одного і накрийте їх. Якщо у вас відсутній контейнер, ви можете зробити його своїми руками: потрібно виконати дірочки в звичайному лотку, після чого накрити його харчовою плівкою або тонким рушником.

Також читайте:  Як зберігати солоне сало в холодильнику і без нього

Якщо потрібно зберегти на тиждень

печериціІснує чимало способів, які допоможуть вам дізнатися, як правильно тримати в морозилці заморожені продукти, щоб продовжити термін їх придатності до 6-7 днів. Після покупки складіть товар в контейнер для овочів, що пропускає повітря. Попередньо слід звернути їх в невеликі тканинні мішечки, які можна придбати в будь-якому господарському магазині. При бажанні ви можете придбати спеціалізовані пакети «Mashrooms bags», які дозволять товару залишатися свіжим більше півтора тижнів.

Правильне зберігання в холодильній камері

Для тих, хто хоче продовжити термін придатності свіжих печериць, існує ще кілька методів зберігання в морозильній камері. Перед відправкою товар повинен бути обов’язково підготовлений. Для цього потрібно:

  1. Купити вагові печериці та відібрати найкращі екземпляри.
  2. Видалити з капелюшків плівки і ліквідувати всі пошкодження.
  3. Промити теплою водою і нарізати їх кубиками або тонкими пластинками.
  4. Розмістити напівфабрикати по пакетиках, скласти пакети в великий контейнер і відправити його остуджувати. Так ви з легкістю продовжите їм життя ще на кілька днів.

Існують і інші способи заморозки свіжих печериць в холодильнику. Не всі господині люблять возитися з ретельною обробкою, та й це зовсім необов’язково для ефективного зберігання. Але не варто забувати, що розморозивши гриби, почистити їх потім буде дуже складно, і вам потрібно буде використовувати їх неочищеними.

Рекомендується тримати напівфабрикати в морозильній камері маленькими порціями, щоб їх можна було дістати і приготувати найближчим часом.

Яка температура найкраще підходить для зберігання в холодильній камері? Такий вважається температура — 7-8 градусів. Якщо ж ви тримаєте продукт в морозилці, то термін придатності може збільшитися, адже оптимальна температура коливається від -15 до — 25 градусів.

Зберігання печериць в холодильнику

Правильне і тривале зберігання в морозилці

Варені шампіньйони чудово збережуться в морозилці при правильній підготовці. Почистіть грибочки, видаливши зайву плівку з капелюшка, поваріть їх в солоній воді 7-10 хвилин. Зачекайте, поки вони охолонуть і розкладіть в спеціальні паперові пакетики. Даний спосіб допоможе зберегти продукт в домашніх умовах в вареному вигляді до півроку.

Також читайте:  Як зберігати продукти і посуд на кухні: кращі ідеї

Зберігання печериць в морозилці

Як вибрати вагові гриби в магазині

Купуючи товар, не забувайте про його зовнішній вигляд. Свіжі гриби відрізняються чистотою капелюшків і відсутністю будь-яких пошкоджень. Чим більше вони лежать на вітрині, тим швидше темніють капелюшки. У відкритому вигляді гриби можуть зберігатися не більше 2-х днів, тому що після закінчення цього терміну вони перестають бути свіжими, чорніють і можуть бути отруйні. Покупка не на вагу досить ризикована, адже вони продовжують дозрівати при кімнатній температурі, втрачаючи свої корисні властивості. Придбавши продукт, не полінуйтеся відразу ж його приготувати.

До речі, смажені печериці теж можна зберігати в холодильнику. Попередньо обробивши їх, наріжте дрібними шматочками або пластинками, обсмажити на рослинному маслі і, давши трохи охолонути, складіть в контейнер. Надішліть тару в морозилку і не турбуйтеся: смажені гриби можуть зберігатися від 4 до 6 місяців при нормальній температурі.

Зберігаємо печені печериці

Цікавитесь, як зберегти запечений продукт в умовах будинку? В цьому немає нічого надприродного — потрібно всього лише очистити і обробити його перед зберіганням. Випікайте гриби в духовці 15-20 хвилин, дайте їм охолонути і викладіть в заздалегідь підготовлену тару. Такі заготовки можуть лежати досить довго — більше півроку. Але ви ж не збираєтеся чекати протягом такого тривалого часу, щоб побалувати себе смачним супом?

Тепер ви знаєте, як зберегти свіжі напівфабрикати будинку. Зробити це зовсім нескладно — необхідна лише правильна обробка та дотримання терміну їх придатності. Не бійтеся експериментувати з новими стравами, а печериці в печеному, вареному або сирому вигляді допоможуть вам втілити ваші кулінарні мрії в життя.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector