Як правильно зберігати в’ялену і сушену рибу в домашніх умовах

Є різні способи довгого зберігання в’яленої і сухої риби в домашніх умовах. У приватній оселі продукт можна зберегти в підвалі або на горищі, правильно підготувавши його. В умовах міської квартири тушки вдасться зберегти в жерстяних або скляних банках, холодильнику, морозилці або фанерних скриньках. При правильній закладці і заощадженні риба не втратить своїх смакових якостей протягом 6-8 місяців.

1
Зберігання в’яленої риби

Ні в якому разі не можна складати в’ялену рибу в поліетиленові мішки. Так продукт швидко відволожиться, на ньому з’явиться цвіль.

Зберігати в’ялену воблу або таранку в домашніх умовах можна кількома способами.

2
Зберігання сушеної риби

Для зберігання сушеної риби в домашніх умовах також існують різні способи.

Багато з них збігаються з попередніми, але мають ряд особливостей.

2.1
В холодильнику

Холодильник — це найпростіший спосіб, щоб зберегти довго сушену рибу, але не кращий. Правильно буде звернути тушки в папір або харчову плівку і покласти в морозильну камеру або на нижню полицю.

У морозилці продукт може зберігатися до півроку, в холодильнику він здатний без втрати смакових якостей пролежати до 3-4 місяців.

2.2
У ящиках або банках

Суху рибу краще зберігати в ящиках з фанери або дерева, загорнувши попередньо її в папір, щоб захистити від пересихання. Алгоритм дій наступний:

  1. 1. Кожну тушку загортають в 2-3 шари паперу.
  2. 2. Ящик зсередини вистилають марлею або іншим чистим матеріалом.
  3. 3. Тушки укладають шарами.
  4. 4. Ящик ставлять на засклений балкон або лоджію.

Якщо сухі тушки будуть зберігатися в банках, то тару попередньо потрібно обшпарити окропом і просушити. Складати продукт слід, з огляду на деякі нюанси:

  1. 1. У підготовлену тару поміщають тушки.
  2. 2. Всередину банки ставлять свічку і підпалюють її.
  3. 3. Ємність щільно закривають кришкою.
  4. 4. Коли в банку закінчиться кисень, вона буде надійно загерметизована.

Так зберігати суху речовину можна до 6-8 місяців. Банки необхідно тримати в темному і прохолодному приміщенні.

Ссылка на основную публикацию