Як заморозити баклажани на зиму в морозилці в домашніх умовах

Щоб заморозити баклажани для заготовок на зиму в домашніх умовах, перш за все необхідно правильно вибрати і підготувати їх — наприклад, для заготовок краще вибирати більш дрібні плоди. Баклажани можна заморожувати після бланшування або сирими, смаженими, нарізаними пластинами, кружечками і навіть цілком. Але, щоб овочі зберегли всі свої смакові якості в морозилці, закладати їх на зберігання треба, дотримуючись певних правил.

1
вибір овочів

Для заморозки треба правильно вибирати овочі. У великих баклажанах дуже багато насіння. Краще вибирати плоди невеликого розміру. До того ж, маленькі плоди — більш м’які і ніжні на смак, тоді як великі на смак часто гірчать.

зображення 1

Слід звернути увагу, щоб на шкірці не було пошкоджень, овочі були чистими і рівними. Якщо на шкірці є плями, це може говорити про наявність грибкових захворювань.

За зовнішнім виглядом овочів можна визначити їх свіжість. Свіжі баклажани мають зелений хвостик, а ті, які вже довго лежать — сухий.

2
правильна заморозка

Існує багато рецептів, як правильно заморожувати баклажани в морозилці в холодильнику. Попередньо можна бланшувати їх, вимочувати, обсмажувати. Можна спробувати різні способи, що дозволяють зберегти овочі на зиму в квартирі, і вибрати найбільш зручний спосіб.

Головне правило заморозки цих овочів — необхідно обов’язково вимочувати їх у солоній воді. Це не тільки допомагає вивести гіркоту, але і готує баклажани до подальшої заморожування.

Ілюстрація 2

Для вимочування готують соляний розчин з розрахунку 1 ст. л.сіль на 2 л води. Потім занурюють в нього баклажни на кілька годин. Після вимочування продукт сушать паперовим рушником.

Рекомендуємо

Як заморозити свіжі шампіньйони, щоб зберегти їх смак?

2.1
спосіб упаковки

Щоб продукт добре зберігся в морозилці, слід правильно вибрати для нього упаковку. Немає різниці, чи будуть овочі заморожувати цілком або порізаними пластинами і кружечками. У будь-якому випадку необхідно приготувати харчові поліетиленові пакети.

Також читайте:  Правильна сушка грибів в домашніх умовах: в електросушарці, на нитці, в духовці

Важливо врахувати: незалежно від способу упаковки зберігати баклажани в морозилці більше півроку не можна.

Овочі укладають в пакети і щільно зав’язують. Потім пакети укладають на зберігання в морозилку. Можна зберігати баклажни і в харчових контейнерах, якщо розмір морозильної камери дозволяє це зробити.

Ілюстрація 3

Рекомендуємо

Як правильно зберігати кабачки в домашніх умовах?

2.2
свіжі плоди

Найпростіше заморозити баклажани в свіжому вигляді на зиму, порізавши їх скибочками. Так нарізка не займе багато місця в морозилці, а також швидко розморозиться. Подібний напівфабрикат можна використовувати для рулетиків і приготування запіканок, ікри, салатів.

Щоб заморозити баклажани свіжими, необхідно:

  1. 1. Вимочити їх і обсушити.
  2. 2. Зрізати хвостики.
  3. 3. Нарізати скибочками, кубиками або іншим способом.
  4. 4. Пересипати крупною сіллю.
  5. 5. Укласти в пакети.
  6. 6. Покласти на зберігання в морозильну камеру.

Щоб скибочки або кубики НЕ злиплися в морозилці, їх можна розкласти на обробну дошку і заморозити на ній. Потім скибочки просто перекладають в пакети.

зображення 4

2.3
бланшовані плоди

Бланшовані баклажани — напівфабрикат, який можна використовувати протягом всієї зими для приготування різних овочевих страв.

Для приготування знадобляться тільки овочі і вода. Алгоритм дій буде наступним:

  1. 1. Плоди промити і обсушити, зняти з них шкірку.
  2. 2. Зрізати ніжки.
  3. 3. Нарізати овоч шматочками близько 1 см.
  4. 4. Нарізку бланшувати, обдавши її окропом.
  5. 5. Після цього нарізку відразу ж обдати крижаною водою.
  6. 6. Шматочки обсушити і скласти в пакети.
  7. 7. Помістити пакети в морозильну камеру.

2.4
смажені овочі

Можна заморожувати і смажені баклажани. Для цього овочі миють, нарізають шматочками і обсмажують. Коли баклажани охолонуть, їх складають в пакети і відправляють в морозильну камеру.

Хоча цей спосіб більш витратний за часом, на виході виходить практично готову страву, яке залишиться тільки розігріти в мікрохвильовці і та подати до столу.

Ссылка на основную публикацию
Adblock detector