Як заморозити свіжі шампіньйони в домашньому холодильнику?

У домашніх умовах можна заморозити свіжі шампіньйони, куплені про запас. Цей продукт досить довго зберігається в морозильній камері холодильника, його смакові властивості не втрачаються. Гриби можна закласти цілком, нарізати їх або просто відокремити капелюшок від ніжки, щоб заготовки займали менше місця. Але незалежно від того, в якому вигляді будуть заморожувати печериці, їх слід правильно підготувати до зберігання в камері.

1
підготовка

Куплені гриби перед закладкою в морозилку слід ретельно промити. Робити це потрібно в теплій воді, яка розм’якшити бруд. Після цього продукт чистять. Зрізають край ніжки, а також зачищають капелюшки від плівки.

Коли печериці будуть промиті, їх перед заморожуванням обов’язково потрібно просушити. Для цього гриби в один шар розкладають на паперовому рушнику і залишають при кімнатній температурі. Достатньо півгодини, щоб пішла зайва волога.

Не можна закладати в морозилку мокрі гриби. Вода заледенеет, а разом з нею і вся заготівля. Не рекомендується повторно заморожувати продукт, так як в цьому випадку він втрачає свої корисні і смакові якості.

При підготовці грибів до заморожування краще дрібно порізати їх або тільки відокремити капелюшки від ніжок. Це в значній мірі полегшить процес заморозки, і тоді заготовка буде займати набагато менше місця в камері. Заморозити свіжі шампіньйони можна і після обсмажування.

2
Тара

Якщо камера досить містка, то рекомендується зберігати в ній печериці в пластикових щільно закриваються контейнерах. Якщо вільного простору не вистачає, то можна скласти заготовлені гриби в поліетиленові пакети.

3
Замороження смажених печериць

Зручно заморожувати на зиму смажені печериці, так як на виході виходить практично готову страву, яке залишається тільки розморозити в мікрохвильовій печі і подати до столу, додавши спеції.

Також читайте:  Як правильно зберігати печериці: в холодильнику, в домашніх умовах

Спочатку продукт слід правильно підготувати:

  1. 1. Гриби промивають і просушують.
  2. 2. Відокремлюють ніжки від капелюшків.
  3. 3. Всі частини нарізають тонкими пластинами.
  4. 4. Нарізку обсмажують в олії на розпеченій сковороді.
  5. 5. Дають грибам охолонути.
  6. 6. Складають в харчові пакети або контейнери і прибирають в морозильну камеру.

Не важливо, чи були печериці заморожені сирими або обсмаженими, зберігати продукт в домашній морозильній камері можна тільки 10-12 місяців.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector