Перепелині яйця можна вживати не тільки вареними, але і в сирому вигляді, оскільки ризик зараження від них на сальмонельоз відсутня завдяки особливій структурі шкаралупи, яка не пропускає шкідливі бактерії. Продукт має досить великий термін придатності, тому його можна купувати про запас. Проте будь-які пошкодження або неправильне зберігання може призвести до того, що яйця втратять свої корисні властивості і стануть непридатними до вживання.
1
Умови та термін зберігання в холодильнику
Зберігати перепелині яйця рекомендується в холодильнику, оскільки саме тут є всі умови для створення оптимального середовища:
- низька температура;
- помірна вологість;
- темна середу.
Термін придатності безпосередньо залежить від того, в якому вигляді зберігається продукт: сирому або приготованому.
2
Що робити, якщо холодильник зламався?
Якщо холодильник зламався або його зовсім немає, свіжий сирий продукт можна перенести в сухе прохолодне місце. Температура не повинна перевищувати +24 градуси, вологість — не більше 70%, обов’язково відсутність прямих сонячних променів. Термін придатності перепелиних яєць при дотриманні необхідних умов становить 30 днів з моменту покупки.
Перевірений спосіб зберегти свіжість і смакові якості — занурити їх у велику ємність з солоною водою (2 столові ложки на 2 літри). Такий метод гарний ще й тим, що допомагає побачити зіпсований продукт, адже протухнули яйця відразу спливуть наверх.
Варене яйце не можна довго зберігати при кімнатній температурі. Його потрібно вжити в їжу протягом 10-12 годин.