Як швидко і правильно розморозити тісто

Є багато способів швидко розморозити тісто, придбане в магазині або приготоване власноруч. В кожному окремому випадку потрібно враховувати вид замороженої заготовки для пельменів або випічки, щоб не зіпсувати її структуру і смак. Кращий спосіб відтавання для всіх видів тіста — це розморожування при температурі + 1 + 3 градуси. Для прискорення процесу можна використовувати мікрохвильову піч, духовку, обігрівальні прилади, грілки, водяну баню і теплу воду.

1
заморожене тісто

Більшість господинь використовує для приготування випічки готове тісто, так як це економить час готування. Заморожений напівфабрикат легко швидко розморозити.

На виробництві для того, щоб тісто довше зберігався, його заморожують по шокової технології. Такий продукт не можна розморожувати і піддавати повторному заморожуванню. При перевезенні продукту і його зберіганні в магазині повинні дотримуватися температурні норми для заморожених продуктів. Тісто, яке зберігалося правильно, вільно переміщається всередині упаковки, не прилипає до її поверхні. У ній не повинні прощупується шматочки криги, снігу та інших сторонніх вкраплень. Упаковка повинна бути герметичною.

Дуже простий, але нешвидкий спосіб розморожування продукту — це покласти його на саму нижню полицю в холодильнику. Приблизно через 10 годин воно відтане і з нього можна готувати. Якщо тісто розморожується саме так, то воно не втрачає своїх властивостей, форми, смакових і поживних якостей.

2
Види тіста і їх швидке розморожування

У кожного виду тесту є свої особливості. У приготуванні використовуються інгредієнти, які по-різному реагують на швидке підвищення температури. Кінцева структура продукту, кому або шари, також потребує диференційованого підходу до розморожуванні.

Це важливий процес, від якого залежить кінцевий результат — смак і зовнішній вигляд випічки.

Рекомендуємо

Як правильно зберігати дріжджове тісто в холодильнику і морозильній камері?

2.1
дріжджове

Дріжджове тісто дуже примхлива. Якщо порушити технологію його розморожування, дріжджі перестануть діяти, і заготовки не піднімуться. Таке тісто не терпить різкого підвищення температури. Для прискорення процесу розморожування напівфабрикат потрібно звернути в кілька поліетиленових пакетів і опустити в теплу воду з температурою не більше 60 С. Через кожні 5 хвилин її необхідно змінювати.

Можливе використання водяної бані. При цьому обов’язково потрібно перевертати напівфабрикат кожні 1-2 хвилини, інакше він підварити знизу, прилипне до дна каструлі і при випіканні виробів не підніметься.

Розморожування в мікрохвильовій печі не допускається. При такому методі відтавання дріжджі втрачають свої властивості.

2.2
листкове бездріжджове

Бездріжджове тісто непримхливе і способів його швидкого розморожування більше. Але воно також не терпить використання мікрохвильової печі. Інакше шари злипнуться і при випічці загубиться основна ознака тесту — слоеность.

Якщо купувати напівфабрикат у вигляді пластин, а не згорнутий в рулет, то, помістивши його у обігрівального приладу, вже через півгодини можна використовувати його для приготування.

Таке тісто добре переносить водяну баню і розмороження в теплій воді. При звичайному відтаванні без упаковки його обов’язково потрібно накрити целофановим пакетом або серветкою, щоб не утворилася підсушена скоринка.

2.3
Філо

Це тісто, що складається з пластин товщиною з паперовий лист. За структурою схоже на листкове. Але листи його тонше, а основа прісна. Продається в замороженому вигляді і може зберігатися без розморожування до півроку. Єдиний спосіб розморозити тісто фило — на полиці в холодильнику при температурі від +1 до +3 градусів.

Якщо розморожувати його при кімнатній температурі, то листи злипнуться.

2.4
для пельменів

Основна відмінність пельменного тесту — його пластичність, яку необхідно зберегти при розморожуванні. Розморожують напівфабрикат в два етапи:

  1. 1. Спочатку дістають з морозилки і залишають на нижній полиці холодильника на 5 годин.
  2. 2. Наполовину відталий продукт виймають з холодильника і ще на 2 години залишають відтавати при кімнатній температурі, прикривши поліетиленом або серветкою.

Якщо зовсім немає часу, допускається розморожувати заготовки для пельменів, поміщені в кілька граматичних поліетиленових пакетів, в теплій воді. Але при цьому після розморожування вони будуть менш пластичними, а смакові характеристики погіршаться.

2.5
для піци

Таке тісто невибаглива. Якщо воно заморожено в формі піци, то воно взагалі не вимагає розморожування. Зверху потрібно покласти начинку і відправити заготовку в духовку. У разі, якщо напівфабрикат потрібно сформувати для випічки, то розморожувати його можна будь-яким швидким способом. Таке тісто добре переносить відтавання в мікрохвильовці, на водяній бані, у обігрівальних приладів, на малих температурах в духовці. Головне — стежити, щоб воно не підсихало зверху.

При будь-якому способі розморожування тісто, схильне їй, втрачає частину своїх властивостей. Основне завдання — зберегти решту. Не слід піддавати тісто повторному заморожуванню. Використовувати його для приготування страв вже не можна.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector