Як зберігати свіжий і сушений інжир в домашніх умовах

При правильному зберіганні сушений і в’ялений інжир може не втратити свої смакові якості і користь протягом 6-8 місяців. Свіжі плоди зберегти набагато важче. Сухофрукти можна залишити в спеціальній тарі в домашньому холодильнику на полиці для овочів або в комори. Навіть на заскленій лоджії інжир може благополучно пролежати, що не зіпсувавшись, до півроку. Правильно вибравши ємність і місце для зберігання, можна насолоджуватися вишуканим смаком плодів протягом всієї зими.

1
Свіжий інжир

Плоди інжиру дуже ніжні і швидко піддаються бродінню. Транспортування ці фрукти також переносять досить погано. Тому зазвичай стиглі свіжі фіги їдять там, де вони ростуть.

Але якщо все ж потрібно зберегти плоди, то краще місце — це холодильник, температура в якому буде близько +1 градуса. В таких умовах продукт можна зберегти протягом двох-трьох тижнів. Спосіб закладки інжиру:

  1. 1. Плоди миють.
  2. 2. Промитий інжир просушують.
  3. 3. Фрукти складають в контейнер і закривають.
  4. 4. Фіги на полицю для зберігання овочів в холодильник.

При зберіганні в домашніх умовах при кімнатній температурі свіжий інжир дуже швидко зіпсується. Вже через добу плоди заграє.

Свіжий інжир можна піддавати заморожуванню, що дозволяє йому не псуватися дуже довго. Ідеальна температура для зберігання заморожених фруктів — нижче -15 градусів.

2
сухофрукти

Сушений інжир, на відміну від свіжих плодів, які не настільки вимогливий до умов зберігання. Головне — це дотримання відповідного температурного режиму та рівня вологості. Не можна залишати ці сухофрукти на сонці. Слід вибрати темне і прохолодне місце для них. Можна навіть поставити тару з фруктами в комору або в шафу.

3
в’ялений продукт

Дуже смачний і корисний в’ялений інжир, який теж можна досить довго зберігати вдома. В’ялений плід містить більше вологи, ніж сушений. Тому і умови для нього потрібні дещо інші.

Також читайте:  Як правильно зберігати очищену картоплю: способи і терміни

Якщо необхідно зберегти сухофрукти на короткий час, то найкраще скласти їх в герметично закриваються банки, видаливши при цьому черешки. Ємності ставлять в темне і прохолодне місце, наприклад, в комору або на засклену лоджію.

Відмінний варіант — це полотняні, щільно зав’язані мішечки. У такій тарі до фруктів буде надходити повітря і вони благополучно зможуть пролежати до 6 місяців.

В’ялений сухофрукт можна загорнути щільно в папір і помістити згортки в холодильник на нижню полицю. Так фрукти зможуть пролежати не зіпсувати до 8 місяців.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector