Суші і роли повинні бути з’їдені протягом години після того, як їх доставить кур’єр. В цьому випадку блюдо залишиться як смачним, так і свіжим. Через кілька годин продукт стає менш соковитим, і його смак втрачається.
Але якщо одна порція в компанії виявилася зайвою, то можна її залишити в холодильнику. Фахівці кажуть, що це допустимо, але тільки на короткий термін. При цьому блюдо втратить смакові властивості.
1
Термін придатності суші
В Японії — країні для приготування суші — використовують тільки свіжі морепродукти. З цієї причини фахівці заявляють, що дана їжа не має терміну придатності: кухар готує страву на очах у гостей ресторану, а вони відразу з’їдають свою порцію.
У Росії суші готують як із сирої риби, так і з слабосоленої або копченої. З цієї причини термін придатності може бути трохи іншим. Тривалість зберігання суші буде залежати ще від того, в магазині куплено блюдо або приготовлено самостійно.
Якщо воно зроблено з морських продуктів без обробки, то їх необхідно з’їсти протягом трьох годин після приготування. Якщо ж рибу попередньо коптили, солили або заморожували, то суші зберігаються в холодильнику добу.
2
Скільки зберігаються роли?
Ролами називається рулет з водоростей, рису, соусу і морепродуктів. Термін його придатності залежить від інгредієнтів, які входять до складу страви. А також від того, чи була попередньо оброблена риба або її використовували в сирому вигляді. Найчастіше для приготування ролів застосовують свіжу рибу, і їх необхідно з’їсти протягом трьох годин. Якщо ж була використана копчена або солона риба, то такий продукт дозволяється залишити в холодильнику ще на добу.
Роли можна зберігати в холодильнику не більше доби. В ідеалі їх потрібно з’їсти протягом перших годин після приготування. З цієї причини, якщо захотілося зробити роли в домашніх умовах, то не варто готувати на кілька днів. У ресторані рекомендується відразу з’їдати все до кінця, не забираючи додому.
3
Рекомендації зі зберігання в холодильнику
Щоб вживати тільки свіжі страви, необхідно при зберіганні суші та ролів в холодильнику дотримуватися наступних рекомендацій:
- 1. Якщо хочеться приготувати продукт в домашніх умовах, необхідно ретельно вибирати тільки свіжі інгредієнти. Рибу слід купувати копчену або слабкосолений. Не потрібно вибирати заморожену рибу, так як незрозуміло, наскільки довго вона лежала в морозилці.
- 2. Багато видів ролів вживають в холодному вигляді, але є і виключення. Запечені роли подаються гарячими, і їх не можна їсти на наступний день, адже вони швидко втрачають свій смак.
- 3. Готові азіатські страви зазвичай доставляють додому в пластикових контейнерах. У такому вигляді не можна зберігати продукт, так як рис поступово обвітрюється, і свій унікальний смак блюдо втрачає.
- 4. Залишати на кілька годин продукт можна тільки в холодильнику, і ні в якому разі не можна зберігати його при кімнатній температурі.
- 5. Якщо залишилося трохи ролів, то їх слід покласти на тарілку і обернути її харчовою плівкою. Страва не обвітритися, і смак буде збережений.
- 6. Коли робиться замовлення азіатських страв додому, необхідно при кур’єрі відкрити контейнери і перевірити якість їжі. У свіжого продукту білий рис і блискуча, незасохшая риба.
- 7. Якщо суші і роли купуються в магазині, але відразу їх з’їсти не планується, то необхідно вивчити упаковку з терміном придатності, а відкривати її потрібно перед безпосереднім вживанням в їжу.
Дотримання цих рекомендацій допоможе зберегти смак продукту, поки не закінчиться їхній термін зберігання.
Не можна тривалий час зберігати страви з морепродуктами, адже якщо вони зіпсуються, то це стане причиною отруєння організму.