Як зберегти дощових черв’яків для риболовлі в домашніх умовах, в холодильнику

Улов на рибалці безпосередньо залежить від якості наживки, тому дуже важливо правильно зберігати черв’яків. Якщо не дотримуватися правил, то вони можуть померти або втратити кращі властивості і стати непридатними для використання на риболовлі.

Існує кілька способів утримання черв’яків, вони розрізняються залежно від тривалості термінів зберігання. Дотримуючись цих правил, можна не тільки зберегти, а й примножити їх кількість.

1
короткочасне зберігання

Черв’яків потрібно підготувати перед використанням. Не варто викопувати їх прямо перед риболовлею. У разі нестачі часу слід хоча б постаратися зібрати наживку вранці, якщо на вечір вже запланований похід на водойму. Зберегти приманку протягом короткого відрізку часу, кілька годин або навіть днів — зовсім нескладне завдання.

Щоб добитися позитивного результату, деякі дії не рекомендуються:

  1. 1. По-перше, не можна селити разом черв’яків різних видів, наприклад дощових і гнойових, так як кожен виробляє особливі виділення продуктів життєдіяльності, які, як правило завдають шкоди іншому виду.
  2. 2. По-друге не слід поміщати приманку в залізну посуд, таку як бляшані банки, як часто роблять початківці рибалки. Справа в тому, що запах такої тари відштовхує рибу, ці ємності мають особливість швидко нагріватися, що погіршує якість наживки і змушує черв’яків збиватися в кого, який не так-то просто потім розірвати.

Найкраще використовувати дерев’яну упаковку. Але мішок — теж відповідний вибір, його розмір залежить від кількості заготовляється безхребетних. на землю скупитися не можна, потрібно насипати в три рази більше, ніж було тієї, з якою вони були викопані. Грунт потрібно брати на тій же ділянці, звідки взяті черви, це допоможе їм швидко асимілюватися. Найпростіший спосіб зберегти черв’яків для риболовлі в домашніх умовах, це помістити обрану тару в холодильник. Найбільш оптимальне місце — це внизу або на дверної полиці, так як там температура не така низька, що дозволяє підтримувати життєдіяльність і не заморозити черв’яків остаточно.

Щоб збільшити якість наживки, існує декілька хитрощів:

  1. 1. Додати в тару мох. Це допоможе позбутися від неприємного запаху і тим самим збільшити привабливість для риби. Якщо його немає, то можна використовувати мішковину або пісок, але це набагато менш ефективно.
  2. 2. Додати вологу цегляну крихту. Вступаючи в контакт і переробляючи її, черви набувають яскравий червоний відтінок, це робить їх більш помітними і збільшує ймовірність хорошого клювання.
  3. 3. Додати соняшникову олію. Це додасть приємний аромат, який допоможе залучити рибу, особливо велику. Можна покласти макуха, харчові ароматизатори і горіхову пасту.

Дозволяється для зберігання використовувати капусту. Для цього треба зрізати верхівку і помістити в отвір майбутню приманку, а потім прибрати в прохолодне вологе місце.

У процесі самої риболовлі потрібно залишити наживку далі від сонячного світла, особливо влітку, ховати її в тінь або в кишеню. Якщо має бути рибалити кілька днів, то доцільним виходом буде закопати тару в землю або пісок, бажано в тіні. Це допоможе успішно зберегти вміст протягом усього необхідного терміну.

На зимовій же рибалці необхідно захистити черв’яків від морозу, так як під впливом холоду вони стають малорухомими і швидко вмирають. Тому ємність варто зберігати в особливо теплих місцях, наприклад, за пазухою зимової куртки.

2
тривалі терміни

Правила при тривалому зберіганні вдома дещо відрізняються, так як з’являється задача не тільки зберегти все, що було викопано, а й примножити в кількості.

Слід вибрати відповідну тару, наприклад, можна взяти дерев’яний або пластмасовий ящик. Мішок ж — абсолютно невідповідний вибір. На його дні потрібно просвердлити кілька отворів, щоб через них йшла зайва вода. Під низ треба поставити ємність з піском, який буде вбирати спустити воду.

На дно треба насипати 5 см тирси або соломи, потім придбати в будь-якому квітковому магазині біогумус і наповнити ящик ще на 10 см. Після цього слід шар корму, який повинен займати близько 5 см. У його якості підійде використана чайна заварка, шкірка від фруктів і овочів, сир, бульйон, кавова гуща і інші харчові відходи рослинного типу. Останнім шаром до верху ємності засипається земля, вона повинна бути викопана з того ж ділянки, звідки були взяті черви.

Час від часу вміст потрібно поливати водою, додавати корм у міру переробки доданого раніше. Це можна визначити по консистенції землі, перероблена грунт збирається в дрібні катишки. Зверху ящик треба накрити або тканиною, або вологим картоном і зберігати все це в захищеному від прямого впливу сонячних променів, вологому і прохолодному місці. Потрібно уважно стежити за температурою, оптимальними є показники від 18 до 24 градусів, важливо враховувати нормальну для грунту кислотність і постійно підтримувати вологість, яка в ідеалі повинна становити 80%. Таким чином вдасться не тільки зберегти наживку в привабливому для риби вигляді, але і примножити кількість черв’яків в кілька разів, так як вони мають особливість дуже швидко розмножуватися. Це, в свою чергу, дасть можливість не турбуватися про те, де добути приманку для чергової риболовлі.

Існує спосіб зберігання в спеціальній червятніце, якщо є місце на території приватного будинку. Слід викопати невелику траншею глибиною близько 50 см і довжиною в 2 м. На дні щільно утрамбувати шар глини товщиною 10 см, потім засипати землю на 20 см і простір, що залишився заповнити перегноєм або компостом. Після цього можна випускати черв’яків, рівномірно розподіливши їх по всій довжині траншеї.

На зиму, щоб грунт не промерзла, Трею накрити червятніцу мішками і присипати великим шаром землі. Якщо погода сніжна, то засипати зверху ще й снігом. Це допоможе захистити черв’яків від низької температури і зберегти їх для подальшого використання.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector